Det bidde visst...

...fotboll ikväll! Jag erbjöds chansen att jobba vidare på fotbollsintresset, och då måste man ju haka på! :o) Göteborgslag mot Stockholmslag, eller förolämpar jag nån förort nu? Djurgården är väl ett pure Stockholmslag va? Har ju för mig att Djurgården ligger mitt i huvudstaden, det där stället med alla djur man kan gå runt bland va? Eller tänker jag på Skansen nu? Hm.
Kanske det blir lite mera tryck nu än vid förra matchen då det förvisso också var ett Stockholmslag, eller Bromma kanske faktiskt är en egen kommun där uppe i smeten? I vilket fall så var ju hela bortasidan lika tom som min sodukohjärna när de spelade, men har fått för mig att Djurgårdarna är lite större? Typ fler supporters så sannolikheten att några pallrar sig ned hit är större? Oh well, ska försöka hinna få nåt i maggen innan dess bara.
Får skjuta upp mina planer på att steka upp min handfull kantareller till imorgon, mer än så tog jag inte av min andel. När Oo passar på att festa för andra gången i sitt sympatiuppehåll kanske jag skulle passa på att lyxa till det med en fin bit kött, potatis-nåt och smörstekta kantareller? Men med tanke på hur roligt jag tycker det är att laga mat till mig själv, eller laga mat över huvudtaget, är det nog större sannolikhet att jag sitter med en kokt majskolv till middag istället.

Har dock kompenserat vuxenpoängen lite genom att kolla upp vårat elavtal. Har fått en påminnelse att det är dags att teckna nytt, och orkar man bara lägga lite tid finns det faktiskt en del pengar att spara. Frågade tjejen på Din El vad vi låg på för årsförbrukning. 22 500 kWh blev svaret, vilket inte sade mig någonting alls. "-Men vi hade ju en rätt hård vinter i år", sade hon och kollade på förra året istället. 14 000 kWh!
Slokörat såg jag framför mig no more bastubad, tjocksockar istället för extra grader i golvvärmen och dubbla täcken i sängen, tills jag kollade upp vad den genomsnittliga elförbrukningen faktiskt brukar vara för en villa/radhus: 25 000kWh. Hohoho! Genast såg jag framför mig ännu goare golvvärme och fler bastubad! Fast den där siffran kanske räknar med en familj på typ två vuxna och två barn med fler duschar, fler tvättmaskiner, diskmaskiner och användning av spisen (duktiga familjer tillagar mat varje dag). Attans.

I vilket fall fanns det ju en massa finfina pris på elskling.se, men det visade sig vara vid nytecknande. Dvs det braiga pris som vår nuvarande leverantör DinEl erbjöd på den webbsidan, gällde ju bara om vi inte varit kunder hos dom! Jahapp. Men om vi hakar på Fortum istället så får vi ju deras braiga erbjudanden, och när det så löper ut nytecknar vi oss på DinEl igen istället, och så kan vi hoppa mellan distributörerna sådär vart tredje år och få grymma priser hela tiden! Höhö, inte helt eko i Linda-hjärnan ändå!
Oo tyckte att man helt enkelt kunde pressa företagen mot varandra "Vi får det här hos dom, vad kan ni erbjuda då...?"-köret. Men det är ju så pinigt! Jag blir ofta påmind om hur jag gick ifrån när Oo och Tomas dealade med mäklaren som skulle sälja Kondi. Jag höll på att skämmas ihjäl, medan manfolket tyckte det var skitkul. Men så kunde mellanstadie-Linda inte ens sälja Majblommor för att hon i princip bad om ursäkt för att hon kom och störde.

Hoppas jag har tillräckligt med kläder för att sitta ute och kolla på vältrimmade fotbollsben. Dubbla långärmade och två jackor? Det kan gå!

Förresten så kom vi fram till att de 14 000 kilowattimmarna berodde på att huset stått tomt typ ett halvår, eftersom det var ungefär mitt i det mätåret som vi flyttade in! Så det så.


Kommentarer
Postat av: Stoffe

Hmmm...om jag inte minns helt fel så var det Din El som ringde upp frugan och garanterade att dom skulle sänka vår elkostnad med 20% mot vad vi betalade då. Efter två år som kund, och gjorda beräkningar visade det sig att vår el av någon anledning blivit 50% dyrare istället.

Så dom använder vi inte igen :)

2010-08-28 @ 08:16:22
Postat av: Linda till Stoffe

Ni borde ringa och se till att de återbetalar så att deras löfte uppfylls! Xo) Ha! Går säkert bra Xo)

2010-08-28 @ 17:01:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0