Morgonhulk

Vaknar och tror att klockan är minst åtta i varje fall. Nehej, halv sju så okynnesligger en timme och hör Fia spy tre gånger någonstans i huset. Ber att det inte ska vara i soffa eller på matta(or).
Torkar tre från golvet (inga mattor, tack Bäbis), slår mig ned i soffan med min laptop och hör/ser Fia spy två gånger till. Får ta dom sen.
Oo kom hem vid ettiden men börjar nu också röra på sig inne i sovrummet. Vid tiotiden kommer hans kusin Mats på besök. Han är på besöksturné nu när han kommit hit från Livermore USA för sin mormors begravning. Stackarn måste vara helt slut när denna veckan är över, men förstår att det måste passas på för alla som sliter och drar.
När man som släkting, bror och kusin flyttar till turistattraktiv plats måste det vara ofrånkomligt att bli utnyttjad av alla som vill "hälsa på", eller är jag överdrivet cynisk nu igen? Men i ärlighetens namn hade en kusin som flyttat till Tibet eller ett krigshärjat Irak knappast varit lika populär ur "hälsa på"-synpunkt, eller hur? Oo har inga problem med det där "utnyttjandet". Han ser det som ge och ta, men jag undrar om det hade blivit så mycket ta om vi bosatt oss nere på Franska rivieran? Jag ser det inte som självklart att bjuda in sig själv till gratis boende hos vänner och släktingar som bor lämpligt till, jag själv skulle finna det pinsamt! Jag och Oo hade många diskussioner inför USA-resan tills jag fick acceptera att alla inte tänker så som jag, och jag får ju inte glömma det faktum att många också har en tillfredsställelse i att faktiskt få ge också. Jag själv föredrar ju det tio gånger om, jag med mina skuldvågar hit och dit. Jag vet, inkonsekvent och tråkig inställning men likväl har jag en poäng eller hur?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0