Hallelujah!

Det var knappt jag märkte att Maja stod och kämpade för att komma in under täcket inatt, jag sov så gott! Och när jag vaknade, ingenting i ryggen! Jepps, den nya madrassen levererades igår, bytte från medium till fast, men kan det verkligen göra sådan skillnad på en enda natt? Jag vågar knappt tro det! Visst, lite stel är jag nog, men att kunna djupandas utan att det hugger till, vrida och sträcka på sig utan smärta? Tjohoo, jag är pånyttfödd!
Stressade som en galning igår för att inhandla en sista-minuten present till min Oo. Jag brukar inte ha några större problem att stå i bilköer, men när jag har bråttom kan jag omväxlande ånga av frustration och resignerat finna mig i mitt snigel-öde. Jag snigel- kontra kofångarsniffade ned till Kållered och "Tajtlajn" (fräsigt namn va?) där jag kollat upp utbudet av vadarstövlar! Här nere(?) verkar de dock kallas för "vadare" och inte vadarstövlar? Oo själv kom ju med det eminenta önskemålet typ på vägen upp till Stockholm! Hur lätt var det att fixa sådana till igår? Trodde jag skulle krevera av stress när jag visste att Oo och Stefan väntade hemma där middag och efterrätt skulle fixas, och mobilen hade jag förstås glömt hemma! Inte för att jag kunde ringa och säga varför jag blev sen, men man kan ju alltid flytta trafikincidenten till Norrleden istället.
Nu när snön är borta kan ju Stefan komma på besök igen, och dagen till ära fick han tycka till om middagsvalet. Vad skulle man få fixa till direkt efter jobbet? Inbakad oxfilé deluxe med gratinerade vaktelägg? Champagneflamberad havssköldpadda med kinesisk rosenknoppssallad?
Nej, tacos! Ära ske pris för okomplicerade middagsgäster! Oo hade nästan hunnit förbereda allt när jag snubblade in genom dörren och överräckte mina två vackert inslagna presenter, den ena i en Bauhauskasse och den andra i sin bruna orginalkartong. Tur att min Oo inte bryr sig om sådant och fokuserar på innehållet! Nu är han rustad för att jaga cacher djupt inne i dagvattenstunnlar!
Gudomligt gott med tacos och så dubbla efterrätter: Tårta till mig och Stefan och äppelpaj till födelsedagsbarnet! Öppningsknappen på micron pajade och våra tacobröd såg ut att gå en intorkande långsam förtviningsdöd till mötes, men efter att Oo plockat av fronten och opererat isär öppningsmekanismen kunde bröden räddas. Nu återstår att se vad som krävs för att få en fungerande micro igen.
Jag slutar aldrig fashineras av Stefans bil och är så imponerad av vad man kan göra idag med teknikens hjälp! En flitig besökare på Möllan har en modifierad Saab där bakluckan öppnas och en arm sträcks ut ända fram till honom vid förarplatsen där han då antingen lämnar eller hämtar rullstolen innan den kan åka tillbaka in i bagaget och luckan stängs. Så himla fräckt, och tänk att kunna utveckla och tillverka sådana hjälpmedel! Bara en sådan sak som att aktivera/avaktivera blinkers med hjälp av nackstödet! Nej, det behöver inte vara kilometerhöga byggnader eller gigantiska fartyg för imponerande ingenjörskonst!

Ikväll är det combat i Sisjön som gäller, imorgon Kållered. Vaktjobb på Möllan på fredag och vaktjobb på Gamla Ullevi på söndag. Javisst, och så lönesamtal på fredag också, jippi.


Kommentarer
Postat av: Anna

Tacos är ju så enkelt och gott!



Du köpte inte ett matchande par till dig så kunde ni vada ikapp ;o)

2010-04-07 @ 09:39:21
Postat av: Linda till Anna

Kan säga att jag var ruskigt frestad! Men jag har redan vadarstövlar, inte lika höga men ändå så jag borde kunna följa honom en bit i varje fall :o) Får spara lite så kanske jag kan hugga likadana med lite bättre samvete senare Xo)

2010-04-07 @ 10:02:44
Postat av: Elin

"Champagneflamberad havssköldpadda med kinesisk rosenknoppssallad?" Vill nog inte ät havssköldpadda men ändå nyfiken på din kulinariska ådra... :)



Snygga brallor Johan! :)

2010-04-07 @ 21:43:10
Postat av: Linda till Elin

"Min" kulinariska ådra? Det var ju Stefans sådan jag försökte föreställa mig! Xo) Min egen är sorgligt enkelspårig! ;o)

2010-04-07 @ 21:48:07
Postat av: Oo till Elin

Visst är dem snygga!!! :)

2010-04-08 @ 10:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0