Ännu en helg

Kom iväg några minuter senare än vanligt, och då är det alltid fler som ska ut på Gråbovägen och in till stan! Underbar morgon dock, där jag inte hade haft något emot att stanna hemma.

Idag ska jag till tandläkaren. Folktandvården är till och med omtänksamma nog att skicka påminnelse via sms. Höll på att glömma tandborsten, så fick vända halvvägs till bilen.

Det var grymt skönt att vara ledig i fredags! Daniel ringde och frågade hänsynsfullt om min kontakt med arrangören. Hade arrangören haft fler tillställningar, hade Daniel nog varit intresserad av att "ta över" honom från mig, men tyckte det var snyggt av honom att faktiskt ringa och kolla med mig. Inte för att jag fattar varför Daniel vill ha ännu fler uppdragsgivare, då han har så det räcker till och blir över som det är! Men, men, han har tillgång till mycket folk också.
Lördagsmorgonen blev det så säsongspremiär för innebandy! Det är alltid lite tufft att få ihop tillräckligt med spelare, knepig tidpunkt som det är, men denna gång var vi sju, plus en liten åskådare. När mamma och pappa var i samma lag, och kunde byta av, så gick det finfint! Känner lite värk i benhinnorna i smalbenen idag, men annars fick man inte mera men än de vanliga efter en innebandymatch!




Tyckte denna syn var så söt i vårt omklädningsrum!

Jacka Noel och jacka Elin!

Vår träningstid var nästan till sin ände, när Håkan olyckligt fick en boll i ögat. Sånt som händer, och det verkade ha gått bra. Svettigt och kul, även om min ork tröt ordentligt sista timmen!
Ikväll är det dags igen, så det blir hem direkt efter tandläkaren, där Oo fixar middag, och så iväg för att fräsha upp märkena på benen!

På lördagsmorgonen, innan innebandyn låg jag och grunnade på kvällens bröllopsfest. Kvällen innan hade jag kontrollerat klädkoden på inbjudingskortet: Kavaj.

Jag brukar gnälla på Oo för att han skjuter upp saker, så måste-grejer, tex födelsedagspresenter inför ett kalas, införskaffas med sista-minuten panik. Detta fick jag äta upp i lördags!
För när jag går igenom garderoben, inser jag, att den enda "finklänning" jag har, är kort och svart. Att vi nu är i höst och inte sommar, medför att mina två ganska korta vita sommarkjolar faller ur ramen. Kollar på nätet för säkerhets skull, och finner att klädkoden "kavaj", innebär klänning eller långkjol för tjejer. Prydligt och propert med en längd minst nedanför knäet. Inga sommarkläder i linne eller dylikt? Killar har det så enkelt! Häng på dom en kavaj och saken är biff!
Till och med Oo tycker att min svarta (det jag hade när vi var till casinot) passar bättre på en nattklubb, och stövlarna, är inte de för "grova" för en bröllopsfest? Mina glittriga bröllopssandaletter passar ju inte heller i sammanhanget, så vad göra?
Tja, direkt efter innebandyn drog vi till Allum, och efter lite stärkande energipåfyllning, gick Linda in i butik efter butik: "-Har ni långklänningar?"
Varken säsongen eller modet ville ha långa klänningar eller kjolar nu, men på Sisters hittade jag ändå en som var ok. Inte så lång kanske som koden krävde, men då det verkade hopplöst, och den i övrigt var rätt sedessam, fick det bli den. Dock krävde den en axelbandslös bh, men det verkade enklare att fixa, än att leta vidare efter en annan klänning. På en utpräglad underklädesbutik (minns inte namnet), fick expediten plocka fram axelbandslösa alternativ för en planka, och så var det löst.

I nödfall fick stövlarna duga, men kollade ändå i skoaffärerna på vägen ut.
I den sista kommer en tjej fram och frågar försynt på bred norrländska: "-Heter du möjligen Linda?"

Den enda mörkhyade tjej jag kan erinra mig som jag kan känna från hemtrakterna, är Bodil, och visst är det hon! Hon och hennes bror är adopterade från Indien, och jag tror i varje fall det är därför, att de också adopterade, som våra föräldrar umgicks när vi var barn. Jag och Bodil var jämnålders, och hennes bror och mina syster var  jämnålders. Senast jag träffade henne var....öh, evigheter sedan! Sedan något år har hon bott här nere, nu i Kungsbacka, och väntade nu sitt första barn! Himmel, hur stor är sannolikheten för att vi skulle träffa på varandra! Och att hon kände igen mig?
Lite omtumlad återgick jag sedan till skorna omkring mig, och Oo plockade fram ett par läckra ena som det fick bli! Efter en hel kväll, varav långa stunder på dansgolvet, måste jag ge dom mycket väl godkänt i bekvämlighetsgrad!

Väl hemma slumrade vi någon timme innan det blev dags att göra sig klar. Med pärlhalsbandet blev jag lite osäker på om jag hamnade mer i tantfacket med mitt klänningsval, men jag gillade skorna skarpt, och Oo var jättefin!



Josef och Helena gifte sig för tre veckor sedan, men hade ändå en komplett fest nu, med sina kläder, tårta och allting. En fest för familj och släkt, och en till för vännerna! Vi var på "Malins skafferi" nere vid Nya varvet, där det var god mat, trevliga bordsgrannar, fina och roliga tal och bildspel samt aktiviteter för både gäster och brudpar.




(Vilar fötterna en stund)
Väl på plats, visade det sig att mina klädvedermödor varit ganska onödiga. Det var allt från svart kort-kort, till Converseskor hos damerna! Men nu har jag i alla fall en "finstass" att ta till om fler tillfällen skulle dyka upp!
En fördel med begränsad social sfär, är att det inte blir så många bröllop att gå på. En bordsgranne hade fyra stycken på en sommar. En annan var nu också på det fjärde detta år, varav detta var det första där hon inte hade någon roll så som toastmistress, tärna eller dylikt!
När klockan var två, och stället stängde, skjutsade vi bestman Emil och hans Pernilla till det närliggande hotellet innan vi styrde hemåt.
Lördagen bjöd på fint väder och lugna aktiviteter. Oo såg ett mail från i tisdags, där en kollega på Tomas jobb fått barn. Tydligen brukar de alltid ge en jordgubbsmössa, men tydligen fanns den inte längre där de brukade köpa, så Tomas hade tipsat om mig! Ivrigt satte jag genast igång med att sticka en, och med enda avbrott då Oo klippte gräset och jag tvättade, dammsög och röjde, så färdigställde jag den! Problemet var bara att den blev...för stor!!
På min minneslapp hade jag skrivit 84 (maskor) - bebis. Men det var visst en bebis modell några månader minst!

Så det vara bara att börja om, och nu har jag skrivit upp 72 - bebis. Men kanske jag skulle skriva "färsk bebis", eller "minibebis" eller nåt för att komma ihåg!

Gott i alla fall att jag nu är så van vid jordgubbsmössorna, att det går så pass snabbt att göra dom. Men så går det förstå fortare också när de är till så små huvuden.


(Börja om från början...!)


Intill bär nummer två ligger mitt hemliga projekt. Har alltså tre stickningar på gång nu! Men det röda garnet tog slut, så en tur till butiken är ett måste! Medan jag höll på med jordgubbarna, blev jag så himla sugen på att göra en till äpplemössa! En vuxenmodell i tjockare garn att ha i Sälen! Tyckte den blev så tuff att det skulle vara kul att åka omkring med en sådan, tänk med det gröna bladet fladdrande! Fast jordgubben var ju också rätt kul att ha förstås, och Oo sitt blåbär. :o)

Vi kom oss iväg och handlade också, och passade på att ta en cache i Angered. Tack vare att Oo också tagit någon sporadiskt i stan, samt när han var nere i Malmö (!), så är vi nu uppe i 35 hittade!


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilket sammansträffande. Jag och Bodil var "bästa kompisar" när vi var små. :o)



Du, vilken fin färg det var på klänningen. Den passade dig perfekt, speciellt uppe vid halsen!



Kram och lycka till hos tandläkaren!

2009-09-14 @ 10:09:11
Postat av: Elin

Jättesnygg klänning!! Du var väldigt fin i den, och skorna var också snygga :)



Kul att hon kände igen dig i affären, det är rätt fräckt att man kan springa på varandra efter så lång tid. :)



2009-09-14 @ 10:24:46
Postat av: Linda till Anna

Haha, där ser man! Ja, hon bode ju också "där ute" :o)



Tack! Ja, jag gillade också färgen, och det lite annorlunda vid halsen! Var lite rädd att det skulle se lite tantigt ut med pärlhalsbandet, men men! :o)



Heh, tack! Hoppas på NOLL hål! XoI

2009-09-14 @ 11:08:44
Postat av: Linda till Elin

Tack! Skönt att höra, då en killes omdömen kan kännas lite osäkra ibland! ("-Snyggt, köp det!" = Kan vi åka hem nu!?) Xo)



Ja, det är en liten värld!

2009-09-14 @ 11:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0