Vacker morgon

En snapshot från sovrumsdörren. Det är frost ute och solen skiner. Oo är på innebandy, men jag kunde inte somna om, utan har nu torkat tre Fiaspyor (varav den på mattan bakom mig) och kört igång en tvättmaskin. Tänkte jag skulle passa på att sova lite längre med tanke på kvällens FAD, men icke. Maja sitter på fönsterbrädan och myser i solen, och Fia ligger intill mig och slickar i sig mera päls hon kan spy upp inatt.

Det blev lunch på Lipp igår med Oo innan mitt andra naprapatbesök. På Lipp var det trångt, bullrigt och ännu mera trångt. Ett ställe på Avenyn måste väl trycka in maximalt antal gäster för att ha råd med hyran. Oos pasta med lax var god, medan min ryggbiff var seg, men äppeljuicen kändes fräsch och den lilla efterrätten man bjöds på sedan, någon form av vaniljpudding, var smaskens. Ibland är det bra att ha en man som inte gillar andra efterrätter än äppelpaj!
Efteråt hamnade vi på Naturkompaniet för att dregla lite på nya Garmin Oregon gps:en innan Oo var tvungen att återgå till jobbet. Den senaste modellen hade dock inte kommit till dom ännu, så jag slog ihjäl lite tid genom att flukta på alla andra trevliga uteaktivitetskläder och grejer de hade där. Erinrade mig den kommande IFK-matchen på söndag, och köpte nya tunna vindtäta fingervantar och en svart diskret mössa. Här ska inte frysas i flera timmar!
Hamnade av någon anledning på Din sko, och åkte förstås dit på ett par vinterfodrade stövlar som funkar till min nya favoritklädsel i form av leggings och stoor tröja. Under femhundralappen, vilket jag tycker var rätt ok, men sedan förskansade jag mig på Cityklinikens väntrum med Åsa Larssons bok, för att inte falla för fler frestelser!

Denna gång blev det "ultraljud" i svanken, värmebehandling som går djupare, följt av skoningslös massakrering (jag lovar att han måste använda knogarna!). Sedan kylsprej innan sådan där muskelsalva som värmde så rejält. Chockterapi var visst grejen med värme, kyla, värme. Direkt efteråt kändes det rätt bra, men nu är jag öm som sjutton där bak! Kanske det är en form av träningsvärk efter hans tryckande och tänjande, men det känns som jag borde ha ett enda stort blåmärke, där Oo konstaterar att det kanske kan anas ett litet ett. Jag svär att jag säkert är alldeles blå inunder!

Väl hemma gjorde vi ett nödvändigt röj på alla ytor och lät dammsugaren svälja gigantiska dammtussar. Jag fattar inte hur de kan bli så stora så snabbt!? Kändes gott att få röja inför helgen, både för min sinnesfrids skull, och för att kanske underlätta lite för kattallergikern Andreas. Vi mötte upp dom nere vid thaistället för att inhandla vår middag. Mums! Sedan blev det äppelpaj och lite Trivial Pursuit, där makarna Iglamyhr dominerade. Typ. Det jag gillar med Trivial, är hur påtagligt man kan se hur olika vi människor är. Jag minns när vi i lärarrummet dömde ut varandras ämnen, där jag förundrades och knappt kunde tro på att någon kunde finna ackusativobjekt och predikatsfyllnad intressant och roligt, när det fanns resistans, fotosyntes och areaberäkning! :o)
Så när vi spelar Trivial är ju de gröna frågorna klara favoriter! Bruna? Gula? Årtal, gamla presidenter och konstnärer? Snacka om att gå bet!
Och apropå att förundras, så gör jag det ständigt när jag får se Oo tillsammans med barn. Med den energin och naturliga otvungenheten han har med dom, borde han passa som förskollärare! Dock har jag i och för sig inte sett honom när de små börjar kinka sig. Än så länge har han ju den förmånen att snabbt kunna lämna över när de blir för besvärliga! :o)

Det blir till att pälsa på sig inför kvällens cachjakt! 17.00 får vi koordinaterna, och 17.30 går starten. Sedan har vi sex timmar på oss att hitta så många vi kan! Ska bara fixa combatutvärderingen i Almedal först. Brukar ju få hjärnsläpp när de sitter där och filmar!

 


Kommentarer
Postat av: emma

hoppas du har en bra lördag? / fröken bitterfitta

2009-10-31 @ 16:00:16
URL: http://frokenbitterfitta.blogg.se/
Postat av: anna

Finfina skor! Hur gick det för er i mörkret?

2009-11-01 @ 12:47:50
Postat av: Linda till Anna

Tackar! Gick finfint som du redan hunnit se :o)

2009-11-02 @ 11:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0