Rumpan bak

"Hur man än vänder sig så har man rumpan bak", heter det väl? Den nybyggda arenan går med förlust, besökarna sviker. Detta är väl föga förvånande när de fåtal GAIS-matcher jag besökt, visat väldigt tomma läktare. ÖIS matcher lär inte vara mycket bättre. Nu först heta diskussioner om vem som ska betala kalajset. Klubbarna? Arenan själv? Kommunbidrag? Man vill höja biljettpriser, man vill höja hyresavgiften, riva hela rasket, sänka priserna med mera, med mera. Framför allt förs diskussionen om skattebetalarnas pengar, att de kunde gått till sjukvård och skolor istället för fotbollsarena och operahus. Uppretat kontrar kultur- och fotbollsälskare att deras anläggningar behövs och operafolkets förespråkare får höra att fotboll minsann också är kultur.
Politiker må vara ett otacksamt jobb, men de är duktiga på att kompensera sig själva med "språkresor", privatjetsresor och renoveringar av bastuhus på vår bekostnad. Men hur de än väljer att fördela våra skattepengar kan de helt enkelt inte fördela dom så alla blir nöjda. Så stor budget har vi bara inte. Jag kan tycka att pengarna kanske behövts bättre till skolorna, eller varför inte till att bygga vidare på länken mellan E45 och E20? Vad säger de icke bilburna då? Eller de som inte har barn i skolan längre? Ja, men vi bygger ut Valhallabadet i centrum då? Då gnäller de som bor utanför staden och tycker att de pengarna räckt till två mindre simhallar i ytterområdena istället, där de nu inte har någon simhall över huvudtaget.
Skandinavium behöver förnyas, men hallå, hur mycket pengar ska arenorna ha egentligen? Lägg dom på att förbättra spårvagnstrafiken så främjar vi miljön! Eller varför inte satsa på psykvården istället så man slipper vansinnesdåden? Nej, min gamla mamma glömdes bort på toaletten i tre dygn, för att personalen är så sönderstressad, där behövs pengarna!
Med alla dessa skrikande behov hade jag som politiker gått i bitar. Eller så hade jag kört huvudet i sanden, och hoppat på privatplanet till en språkkurs på Maldiverna. Det som blir över pytsas ut lite här och där för att gjuta olja på de största vågorna. Jag kan tycka mycket om vart mina skattepengar hamnar, men det vete tusan om jag velat vara en av de som beslutar vart de ska ta vägen!


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja men, du kanske skulle bli politiker ändå. ;o)



Det är samma diskussioner här hemmavid. Skoleleverna blir utan julmat i år. För att det inte finns tillräckligt mycket med pengar i skolans budget... Men ishockeyarenan kan man rusta upp för miljoner. Hm.

2009-10-16 @ 14:10:47
Postat av: Linda till Anna

Hehe, det ska vara för språkresorna och lyxbastandet då! ;o)



Ja, visst kan man fundera! "Delfinen" kallades er arena va? (kasst minne)

2009-10-16 @ 15:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0