Tillbaka i soffan!

Sitter i soffan med matchen från en plats vi lämnade för mindre än tolv timmar sedan.

El Clásico mellan Barcelona och Madrid, visst hade det varit fräckt att vara där på läktaren med cirka hundra tusen andra besökare! Gamla Ullevi med sina nitton tusen känns liksom lite ynkligt i jämförelse. Från utsidan var dock Camp Nou inte så imponerande, inte mycket högre än Gamla Ullevi, men tydligen desto djupare ned i marken.
Tomas hämtade oss, och vi fick middag serverad hos dom så vi snabbt kunde åka hemåt med en pitstop på Ica-affären. Oo ville hem till matchen...
Menmen, sedan jag skrev sist. Hm, på fredagskvällen slog vi oss ned vid ett litet torg i närheten av hotellet, och en av servitörerna hade en himla fräck jacka/tröja! Till slut var jag tvungen att fråga var han köpt den, och dålig som han var på engelska, lyckades han ändå förstå, och gestikulerade att han skulle, vad jag trodde gå och skriva upp namnet på butiken. Det gjorde han inte, han hämtade deras visitkort! Där fanns fem adresser, varav en enligt hotellreceptionistens dåliga engelska men markering på kartan visade att det låg i närheten. Då de hunnit stänga för kvällen, tog vi det morgonen efter.

Inget napp dock, så innan vi hoppade på bussen, fick de i turistinformationen markera ut de andra, som visade sig ligga på andra platser i Barcelona, men ändock inte så långt ifrån bussens rutt. Bussen kunde man hoppa av och på som man ville under dagen, så vi lämnade den för både butiksletande, cachande och för mer ingående beundran av La Sagrada Familia, som onekligen var imponerande! Hittade två butiker, men ingen tröja. Däremot några cacher!
Tack vare rundturen fick vi även se andra delar av Barcelona, annars hade jag väl trott att hela stan bestått av trånga små gränder och gamla stenhus! Vi passerade bland annat OS-stadion från 1992 och konstmuséet som båda var spektakulära för sina tidsepoker, där muséet stack ut med hästlängder!
Väl tillbaka i våra gotiska kvarter, vandrade vi bland gränderna på måfå, och hittar så den sista av butikerna som hon i turistbyrån pekat ut. Och där är dom! De tröjor som vi jagat runt hela Barcelona, ett stenkast från vårt hotell! Tjo-hoo!
Efter lite andra presentinköp beslöt vi för att prova en restaurang som Xavier rekommenderat, och med tanke på hur besviken jag blivit hittills av maten, var både jag och magen förväntansfulla. Servitriserna var uttråkade och nonchalanta, och visst var det gott, men jag kunde inte hålla mig för skratt när tallrikarna dök upp, och jag insåg att det faktiskt var vår middag och inte en förrätt! Mina ostfyllda tortellinis var tunna och hela sex stycken i botten av tallriken! Oos spagetti var inte mycket bättre, och på två minuter hade vi ätit upp! Nej, Spaniens mat ger jag inte mycket för! Fredagens middag? Vi tog en trerätters meny, där jag valde fisk- och skaldjurssoppa till förrätt. Utseendet var sådär, och den första försiktiga avsmakningen långt ifrån det mustiga goda som motsvarande soppor här hemma har erbjudit. Ett djupare dopp i tallriken, och jag tappade resterande lusten att äta mera av den förrätten. Okej att jag hört att räk- och fiskrens kan användas för att skapa fonden till sopporna, men jag slipper gärna att ha dom kvar i slutresultatet! Förutom räkhuvudet, hittade jag också en hel räka. Var det meningen jag skulle tugga i mig den med skal och allt? Eller gräva upp den och rensa själv? Laxen jag valt till varmrätt var en vanlig stekt laxkotlett med strips, och efterrätten en dallrig creme caramel direkt ur färdigförpackningen från någon kyldisk. Och de där tapasgrejerna? Intill Sagrada Familia provade jag nån tapasgrej som skulle bestå av typ parmaskinka, och fick några skivor vitt bröd, uppblötta av tomatkross och lite lufttorkad skinka på, där jag smakat bättre från kyldisken hemifrån Ica Maxi!
Nej, efter minipastan igår, gick vi tillbaka till vårt första matställe, där jag i varje fall visste att de hade god Creme brulee. Oo fick sig en öl eller två, och jag en creme brulee...eller två! Sedan var jag mätt kan jag säga! Urk!
Liksom många andra tapasställen där, hade detta också en massa sådana uppradade på bardisken. Eftersom vi satt vid baren kunde jag noggrant granska dom, men fann de föga frestande. En bordsbeställning medförde att vi kunde följa en upplagd tapas läggas på ett fat och köras in i micron innan den åkte ut på bordet. Vi trodde att det var visningstallrikar som stod framme! Hur länge hade de stått där egentligen? Och i lagom ansiktshöjd för bargästernas skratt, frustanden, hostanden och nysningar. Nej, jag klarade mig bra utan spanjackernas tapas! Nästa gång jag besöker Spanien får jag leva på Creme brulee. Det kunde de göra i alla fall.
En annan reflektion från Barcelona. Svenskar överallt! Hotellet kryllade av dom, och var vi än var på gatorna, hörde man svenskar passera! Charmen och den exotiska känslan förtogs något kan jag säga! Och till frukosten imorse hintade jag vägen till frukosten för tre Ibrahimovic-klädda svenskpojkar. Av de sällskap jag stötte på som var uppenbart överförfriskade och högljudda, var just svenskar. Pinsamt tycker jag!
Idag var det så alltså hemfärd, och döm min förvåning när Oo plockar fram en rulle silvertejp! Enkom för att köra ihop handtagen på sin bag och därmed underlätta hantering och identifiering. Jaja.
Nej, under skrivandets gång har räkningar betalats, cacher loggats, och Zlatan tagit Barcelona till seger. Klockan har passerat tio, och en trött Linda med huvudvärk ska krypa i säng. Fler reflektioner och Barcelonaminnen kommer kanske senare.
Just det ja, tröjorna som vi jagade Barcelona runt för att hitta! Ta-daa!! :o)


Kommentarer
Postat av: Elin

Å så fina tröjor... :) Herr och Fru Bros! :)



Tråkigt med maten, tapas brukar ju vara supergott - vi får testa på restaurang här istället nån gång!



2009-11-30 @ 07:47:08
Postat av: Anna

JAG VILL OCKSÅ HA EN!!!! ;o) Vad coola de var! Jag förstår att ni sprang runt hela stan (och den är ju inte liten).

Kul att ni kom er upp till OSbyn och konstmuseumet. Tog ni rulltrapporna? Var ni till Parque Guelle? Tror den hette så Gaudis park. Den med grodan. Jaja.



Läskig sopppa. Kändes inte riktigt ok med firskrensen kvar men det kanske skulle vara så... :o/



Ser fram emot fortsättningen...

2009-11-30 @ 08:49:09
Postat av: Linda till Elin

Ja, jag har en känsla av att hanteringskraven och sådant är lite bättre här hemma? Så jag är inte oäven att ge dom en chans till! I Sverige alltså ;o)

2009-11-30 @ 09:27:07
Postat av: Linda till Anna

Ja, jag hade faktiskt börjat misströsta när vi liksom "Ja, men nu har vi ju ändå kollat alla de andra, så då ser vi på det sista också som ändå är så nära". Jippie!

Rulltrappor? Vi tog bussen! :o) Och den där grodan känns inte bekant, men så var vi aldrig in i någon park heller. Lite synd, då det fanns massor av cacher i dom! Xo)



Näe, soppan var ingen höjdare, men om smaken varit ok så hade det väl varit en sak, men nu smakade den också som den såg ut - Äckligt!

2009-11-30 @ 09:29:53
Postat av: Hell's Bitches - The naked truth!

Fina bilder :)

2009-11-30 @ 09:42:19
URL: http://hellsbitches.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0