Potato Halwa och Homapodi

Fredag innebär fredagsfika på detta bygge. En bit in på eftermiddagen samlas alla i sina grupperingar i landskapet för kaffe, prat och fikabröd som någon enligt en lista pliktskyldigt tagit med. Jag brukar ha svårt att delta länge vid dessa sittningar, osocial som jag är, men försöker delta tillräckligt länge för att det inte ska ses om allt för ohyfsat när jag återgår till min hörna.
Vår kollega Sundar har tidigare bjudit på en indisk efterrätt, Gulab jamoons, som jag tyckte var riktigt gott! Denna gång blev det Potato Halwa och Hamapodi, vilket inte riktigt föll på min läpp lika väl som den förra. Halwa betyder "sweetness", och föregås av den ingridiens som i huvudsak ingår, i detta fall potatis. Det var en seg "gegga" av potatis, socker, smör, någon form av mjöl och smaksatt av bland annat saffran. Till detta skulle man tydligen ha någon form av komplement i form av Homapodi som till utseendet såg ut som nudlar. Dock var de spröda och gjorda av majsmjöl och något mer, smaksatt av bland annat anis och sedan friterade. De var starka! Halwan var ganska ok i smaken, men efteråt infann sig en lätt illamående känsla. Jag åt inte mycket, men jösses vad den klatten bredde ut sig i magsäcken! Näe, om jag nu måste välja, så föredrar jag helt klart Gulab jamoons! Men det är ju kul att ha fått möjligheten att prova en helt annan kulturs efterrätter!

Men vid pratet om anis, blev jag våldsamt sugen på grisar! Eller anisbröd som verkar vara det vanligaste namnet. Har även hört namnet Pitepojkar! :o) Mmm, varma grisar rullade i socker!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0