Långsöndag

Det var visst inte meningen att jag skulle få anisbröd i helgen. Kanske lika bra med tanke på lättnaden mina tarmar kände när jag drog av mig brallorna efter vaktjobbet i fredags.
Vi var tidigt igång idag, då vi båda vaknade efter sju någon gång. Det är en sak att vakna tidigt för att man har en tid att passa, och en annan att vakna tidigt och veta att man kan ligga kvar hur länge man vill! Efter en lugn skön morgon med plättar och knaperstekt bacon kom Tomas vid halv elvatiden med vedklyven, så pojkarna tog tag i klabbarna sedan trädkapningen. Jag staplade ved, grejade lite och fixade lite lunchmackor innan eldtunnan togs i bruk igen.
Oos gamla matbord och stolar brann bra, och så fick vi bort det kvarvarande brötet som legat och väntat sedan förra bränningen. Efter några timmars lek med elden körde vi in de rökstinkande kläderna i maskinen, hoppade i dushen och drog därefter och handlade. Nu en gigantisk sats med spagetti och köttfärssås senare (Oo fick sju lådor!) sitter vi så här i soffan igen med våra laptops i knäna. Brasan sprakar i kaminen, katterna håller oss sällskap och "Vem kan slå Filip och Fredrik" går på tv:n bara vi höjer blicken ovanför skärmarna.

I Ica Maxis garage var jag bara tvungen att stanna till och knäppa på denna. Ja, jag vet, men kom igen, lite kul är det väl? Vi hamnade också i en liten grammatisk diskussion, när hela entrén till affären var full med spannar på grund av vattenläckor i taket(!). Då säger Oo: "-Vad trevligt det det där ser ut då, en massa spänner överallt!" Spänner? Så heter det väl inte? Hahahaha! En stött Oo surfade ut på sin iPhone. "-När jag googlar, så får jag bara en massa som spänner sig!" Hahaha, nähä!
Men så hittar han answer.se, som hävdar att det faktiskt heter spannar, men även spänner! Oåterkallerligt hamnar vi i den gamla frågeställningen som ett matteprov gav upphov till: En falafel, flera...? Av någon anledning hamnade vi på plätt och pannkaksspåret, och därifrån till uttalet på KEX! Oo och hans fellow Göteborgare har ju en förmåga att vilja uttala det typ "sjex", och inte med det bestämda tydliga k-ljudet som resten av landet. Efter diverse kiosk, manliga könskorgan, kär och kändis, slår han fast att k följt av e ska uttals med "sj"-k. "-Jaha, så hur uttalar du då kerub?" Undrar jag när vi passerar handelsträdgården och Thaistället. "-Vadå, KERUBB?" Säger han med stenhårt k. "Kerubb"?? Jag skrattar så tårarna rinner hela slingervägen hem!
Imorgon är det arbetsvecka igen, och denna gång ska jag inte glömma att den räcker ända till lördag 00.30!
Avslutar med en bild på Fia, aka Bäbis, aka Pälso, aka Skruttis, aka Pälsansikte när hon är ute i höstträdgården.
Igår färdigställde jag en dammsugare, så kanske jag hinner en till nu, om jag ids. Apropå virkning så ska jag nog i nästa inlägg avslöja mitt hemliga projekt!





Kommentarer
Postat av: Elin

Jodå, spänner kan man säga :) och Sjex! :)

2009-11-08 @ 23:34:44
Postat av: Anna

Hm... Jag ska inte gå in i debatten om vad man säger och inte. Som tur är har jag en lika norrländsk karl som mig så vi behöver inte ha de där diskussionerna. Dottern har däremot börja anmärka på morfars användande av han och hon om alla de möjliga ting.



Morfar: "Väggen, han behöver slipas innan vi målar han"...

Emma: "Men morfar, det är ju en hon!"



;o)

2009-11-09 @ 08:29:55
Postat av: Linda till Elin

Mutter, göteborgskonstigheter! ;o)

2009-11-09 @ 09:37:53
Postat av: Linda till Anna

Hahahahahahaha! Beror det på färgen kanske? Feminin respektive maskulin vägg? Hm! ;oD

2009-11-09 @ 09:39:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0