Friterad

En bra start på dagen, mannagrynsgröt med jordgubbssmoothie! Det var längesedan jag åt mannagrynsgröt, då Oo inte gillar det, men med kanel och socker är det en höjdare! Idag har vi haft en söndag utan några planer över huvudtaget! Eller ja, det finns ju alltid något som behöver göras, och efter en rejäl sovmorgon med frukost fick jag fixarenergi och bytte sängkläder, dammsög kök och sovrum (igen), plus bäddmadrassen, och körde igång en tvättmaskin.

Sedan drog vi till Bäckebol och Bauhaus för att kika på lite utebelysning. Vi vill ha både fasadbelysning, och någon form av belysning på tomten vid träden. Det blev lite inspiration, men det vi kom därifrån med var jordnötter och fågelmatare.
  



Därefter hamnade vi på lite rundkörning upp till Lövgärdet och Rannebergen, där vi på den sistnämnda letade efter en cache vid dess utkikspunkt. Till Oos stora frustration gick vi dock bet, så vi åkte vidare till Ica Maxi för proviantering. Oo var sugen på lussekatter, och jag på anisbröd, så vi handlade för båda, men bara för att saffran(en?) förvaras i kassan, så glömmer jag den alltid!

När vi väl var hemma och middagen avklarad, var klockan dock så mycket att jag ändå inte idats göra både lussekatter och anisbröd, eller grisar som jag föredrar att kalla dom. Nu blev ju valet enkelt, så nu sitter jag i soffan och känner mig nästan friterad själv efter att ha hängt över kokande cocosfett. När de var klara tänkte jag vara smart och spara fettet till en eventuell nästa gång. Varför följer jag inte mina intuitioner? Jag var lite tveksam till om burken jag valde skulle klara värmen, men asch, klarade den varm thaimat direkt ur woken, så klarade den nog fettet. Not!! När jag fyllt den nästan upp till kanten, ser jag bara hur plasten sjunker ihop och den heta oljan sprider sig över spishäll och bänk! Aaargh! Fett, fett överallt!  Oo kommer springande med hink och mopp, och jag förbrukar en hel rulle hushållspapper för att ta upp det värsta.
Men grisarna var jättegoda! :o)





(Grisar, anisbröd, pitepojkar, finns det fler namn?)

Nu är det "Vem kan slå Filip och Fredrik" i soffan tillsammans med Oo, barnen och våra laptops. Imorgon är det en ny arbetsvecka, men en kortare sådan, då vi har stoppdag igen på fredag, den sista vad vi vet. Jag har då passat på att boka den full med ögonkontroll hos Capio Medocular, naprapatbehandling och tandläkare.

Första julen i Stenungsund fick jag en smoothiemaskin av pappa, som visserligen gjorde goda smoothies, men var hemsk att få ren! Femtioelva olika smådelar som skulle tas isär och monteras ihop korrekt.
När jag nu provade på "smoothandet" igen, testade jag helt enkelt hackktillsatsen till stavmixern. En behållare, "locket" och bladen är det enda, och funkar hur bra som helst!

Det går trögt på virk- och stickningsfronten kan jag säga. Jag som hade ambition att göra julklappar plus de virkade fikabröden innan jul, jo tjena.
Nästa helg blir det geocaching i Jönköping, och helgen därpå åker vi till Barcelona! Sedan är det combatkvartal igen och råpluggandet som följer på den.
Imorgon får vi nog börja packa så smått inför flytten på jobbet, och det ska bli lite spännande att se hur min nya plats blir!


Kommentarer
Postat av: Daniel

Fint köp. Och jisses så hungrig jag blev...



Färska grisar med nykokt kaffe eller kall mjölk...ojojojoj... lyckos dej!

2009-11-15 @ 21:17:16
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Linda till Daniel

Fortfarande varma med kall mjölk! Mmmm! :o)

2009-11-16 @ 08:06:36
Postat av: Marita

Ja den där mixern är superduper bra.



har alltid haft användning av den då jag haft barn-har alla tillsatser till den-perfekt o ha när du en vacker dag kanske får barn-bra o hacka kött med o bra o göra purer med:))



//Marita

2009-11-16 @ 14:29:02
Postat av: Linda till Marita

Hehe, har du sett på TV Shop? Den där "Magic bullet"? En sådan skulle jag faktiskt vilja ha! Xo)

2009-11-17 @ 09:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0