Ditt och datt


Snacka om snopet där man ligger och kämpar i vattnet.
"-TACK FÖR DEN!!"



Vi båda fann det faktiskt ganska skönt att innebandyn ställdes in igår. Är det ett tecken på att vi har för mycket omkring oss, eller bara är lata? Två omgångar av CSI och vi somnade sött, men uj vad segt det var att masa sig upp! Och Oo låg fortfarande och sov när jag åkte!

Vad jag vet lär det bli lugnt ikväll också, gött! Sedan blir det fullt upp igen med pass onsdag, torsdag, vaktjobb fredag, pass och Frölunda-hockey på lördag. Det är ju nästan så att vi har vår helg, dvs lugn tid tillsammans måndag och tisdagkvällar. :oP

Sedan jag gav efter och registrerade mig på FB, har gamla elever dykt upp på min friend-lista, vilket är väldigt roligt! Det är så kul med deras bilder och se hur de vuxit, läsa vad de gör och glädjas åt att de verkar må bra! Många, många gånger längtar jag tillbaka till lärarjobbet, men erinran om hur det var, tex våra samtal igår om mobbning och den maktlöshet man kände, så resignerar jag. Stenungskolan ska introducera datorer till alla elever nästa läsår. Tänk vad roligt att vara med i ett sådant steg, vilken utmaning för både personal och elever! Undrar om de utvecklat användandet av SMARTboarden, köpt fler? Den var grym, och vilka möjligheter att ha både den och laptops för alla elever! Dock kan jag tänka mig den extra press som läggs på personalen att anamma detta nya, utöver den vanliga arbetsbelastningen. Nytt läggs på, inget tas bort, och det är ju ingen självklarhet för alla att lära sig den nya tekniken och dess användningsområden. Datoranvändningen är ju långt ifrån så naturlig för alla som tex mig. Nej, det är en spännande höst de har framför sig i Stenungsund!


Kommentarer
Postat av: Marita

Hehe..ja du jösses så snopet när man ligger där i vatnet o de inte funkar....hua.



Det där med varsin dator per elev är jag lite kluven till faktiskt.



trodde för nåt år sen att de faktiskt anammat detta med att gå ifrån datorn lite i skolorna att de fattat att många barn blev allt för stillasittande p g a den.....



Visst tycker jag datorn är jättebra på mycket-men idag tror jag barnen sitter på tok för mycket vid datorerna redan som det är-att då ge dom ännu mer chans till det gillar jag inte fullt ut.



tror även att många barn kommer o glömma av hur det är att skriva för hand....allt ska ju idag hellst skrivas ut på papper-vilket kommer resultera i ännu sämre handstil för många-om de ens kommer få nån....;)



Hälsan kommer försämras för många just för att de blir mer stillasittande,synen försämras mm



samtidigt som jag tycker det är bra då-ett mycket bra hjälpmedel t ex-men det får inte ta över allt tycker jag.



ja som sagt väldigt kluven till det hela det är jag-finns allt en hel del nackdelar med det-samtidigt som det givetvis finns en hel del fördelar med.

Det är ju bra för de familjer som kanske inte har råd med dator till sin barn eller ens en enda till familjen ens då.



men kan även känna att dessa pengar kan läggas på så mycket annat inom skolan-då det faktiskt finns en hel del det kan läggas på.



oj det blev långt detta-o inte vet jag om du fatta ett hur jag tänker här ändå...hehe



//marita

2009-11-10 @ 09:48:23
Postat av: Linda till Marita

Tycker det är bra aspekter du lyfter fram, vilket jag inte reflekterade över i min pryleufori! :o)



Visst ska det vara en balans i användandet, ungefär som att jag är så anti mot miniräknare. Även om hjälpmedlen finns, så ska de kunna räkna för hand, de måste ju veta vad de ska trycka! :o) Kanske dålig jämförelse också i och för sig, då en dator är ett hjälpmedel på helt andra plan. Jag tycker man måste se den just som ett hjälpmedel och komplement till inlärningen. En del kanske gynnas av att ha den till hjälp i sin inlärning, en del föredrar det "vanliga" sättet. Dock kommer de ju inte undan att i princip allting i det moderna samhället idag, både privat och i arbetslivet mer eller mindre förväntas att man ska ha tillgång till och datorvana. Den där omgjorda evolutionskarikatyren av apan som utvecklas till ståtlig människa, och sedan en ihopkrupen varelse framför en dator, kanske är skrämmande sann i ett avseende...



2009-11-10 @ 10:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0