Väntan är över!

Frun är tillbaka!
Hade en tanke på att blogga medan Oo var på GAIS-matchen imorgon, men det är bara att inse. Jag ger efter för vissa pikar och (faktiskt) en viss abstinens!

Sitter som kan skådas, i min coola Sharks-tröja i ett hyfsat städat arbetsrum. Vi har varit riktigt flitiga sedan vi kom hem igår. Vi har helt packat upp, tvättat, laddat in och sorterat foton, dammsugat, torkat kattspyor (såg att kattvakterna också torkat någon/några), och som sagt röjt i arbetsrummet. Storhandlat, käkat tacos och köpt hylla/rumsavdelare på Europamöbler! Allt detta tack vare(?) jet-lagen som fick oss upp ur sängen strax efter 06.00 imorse!

Efter lunch lämnade vi San Francisco, för att drygt nio timmar senare landa i Amsterdam. Där var Linda trötter, och lyckades snarka bort en hel del av de cirkus fyra timmarna innan planet till Götet bjöd på ytterligare en och en halv timme med fantastiskt benutrymme. Helskumt att åka vid ett-tiden en söndag, och komma hem vid 17-tiden på måndagen. Visserligen var det också ganska knäppt att åka dit och köra samma dag en gång till!

När vi kånkade alla våra väskor ut från terminalen, möttes vi inte av Monica som vi trodde, utan av Nicke med familj, Jonel, och Andreas. Fick fina blommor, och beordrades att lämna ifrån oss mobil och plånbok! Sedan lämnades två (inte längre så trötta), resenärer åt sitt förvirrade öde.
Några nervpirrande minuter senare kom dock Monica, så det var ett snällare "prank" vår fina välkomstkommité bjöd oss på! Phu!


Avslutningen på vår bröllopsresa så...Kauai, Hawaii.
Det var helt enkelt alldeles...alldeles...alldeles underbart! Den enda mycket stora nackdelen var att vi bara hade en vecka! När vi satt i bilen på väg mot flygplatsen, och vi faktiskt insåg att vi skulle lämna denna underbara plats, rann tårarna upp i våra ögon. Och för mig även sedan på planet då vi lyfte, från ett lägligt nog regnigt Kauai!
Bilderna vi tagit är nog hundratals, totalt sett under hela resan fyllde vi nästan det fyra gigabytes minneskortet med nästan 1400 bilder! Här kommer ett urval...

Stugan vi bodde i. Med djungeln inpå knuten! Alla tropiska djungelljud, så mysigt och fräckt! Sista dagen fick vi faktiskt en geckoödla hos oss! De är jättesöta och omtyckta eftersom de bland annat äter läskiga insekter med alldeles för många ben...typ åtta.
Oo försökte fånga den (vår värd Mike hade gjort det förut, vilket såg så enkelt ut), men lyckades bara skrämma svansen av den. En mycket läskig upplevelse!


Vår hyrbil visade sig vara en bebisblå gangsterbil! Hahaha! Jag tycker de är så himla fula! Den tog dock väl hand om oss och hade väl fungerande AC. :o)

Kauai har inte duvor eller fiskmåsar som cirkulerar/promenerar omkring i jakt på tappade smulor. De har tuppar och höns! Tydligen var det någon/några som illegalt höll tuppfäktningsmatcher på ön, med ganska omfattande uppfödning och bestånd. Vid någon orkan som jag inte minns namnet på, så kom många lös, och har sedan dess funnit sig väl till rätta på egen hand. De gick dock inte att äta med behag. Receptet var tydligen: "Lägg kycklingen och en lavasten i en gryta. Koka i tre dagar. Släng kycklingen och ät stenen!"
Vilda hönor blir visst väldigt sega.

Jag lyckades övervinna min bottenfobi, och inte bara bada där det var sten- och klippbotten, utan även snorkla! När Oo hoppade i och började titta runt under ytan, kände jag tvånget. Jag hade ju köpt grejor, var på Hawaii, hallå!! Stod först och kikade ned på Oo en bra stund, satte mig sedan intill vattnet och glodde på bottnen, klev försiktigt i och stod där och glodde på bottnen, tog på cyklop och böjde mig ned och kikade ned under ytan, en bra stund. Sedan släppte jag taget om bottnen med fötterna. Så himla häftigt! Fick dock koncentrera mig på att andas lugnt, och påminna mig själv då och då om att det faktiskt inte var någon livsfara att se bottnen! Att ha badskor gjorde dock en hel del!

Att skölja av sig saltet i ett vattenfall var rätt fräckt! Förunderligt med så många vattendrag på så varm plats. Men så ligger också världens mest regniga plats på Kauai! Berget Waialeale med 1145 cm per år! Det låg nästan konstant moln över den toppen...



Vi köpte en väldigt bra bok om Kauai, roligt och personligt skriven, och hittade bland annat de flesta braiga bad- och snorkelplatserna med hjälp av den. "The ultimate Kauai guidebook" av Andrew Doughty.
På typiskt amerika-vis, var det ett överflöd av varningsskyltar vid varje strand. Ingen skulle kunna komma här och stämma staten inte! Ungefär som alla "Caution, wet floor"-skyltar som drällde överallt vart man än gick!


Våra värdar Mike och Tish, Trevors pappa och hans fru. Underbart goa människor, generösa och lättsamma! Mike tog oss på sightseeing en dag, och en vandring annan. Tish bjöd på gomiddag sista kvällen. Här käkar vi på Dukes, fantastiska fiskrätter!

Torsdag och fredag tog vi dagsturer längs kusten och inåt landet. Torsdagen upp till Hanakapiai-falls via dess lika namne strand. Jag vägrade ta några risker och dränkte mig i myggmedel!









Fantastisk strand, och makalöst vattenfall! Iskallt vatten dock, så Oo hoppade i och simmade ut, medan jag tog ansvaret att dokumentera händelsen.
Fredagen tog Mike oss på en vandring han velat göra nästan ända sedan han flyttade till Hawaii för 17 år sedan. På vägen till startpunkten fick vi bland annat se Waimea canyon, något som måste vara i klass med Grand canyon!
Själva vandringen omskrevs i vår guidebok med följande inledning:
"This is a great hike! It takes most of a day and is strenuous, but you're treated to views that will stay frozen in your mind for a lifetime."
Och författaren hade så rätt. Det var så att tårarna kom över den storslagna vyn som mötte oss efter mycket backar, försiktigt balanserande på lösa stigar över stup, och djupa djungelsnår! Det finns inga ord som räcker till för den vyn! Även vandringen ut till Lolo Vista som utsiktspunkten hette, bjöd på många spektakulära vyer i form av taggiga klippryggar, torrlagda vattenfall, turkost hav långt nedanför, vindlande dalar och skrevor, blommor och djungelljud. Men vilken grande finale!




Nu har Oo krupit till kojs, medan jag som varit som en zombie tidigare under dagen, nu piggnat till. Innan jag gör honom sällskap (eller ska jag montera ihop hyllan?), tänkte jag lägga in några av de bilder som vår norska fotograf tog efter bröllopet!



Någon eller några av dessa (eller kanske någon av alla de andra bilderna), tänkte vi förstora upp. Vilken/vilka är bäst av dessa? Tyck till!

Hm..ser nu efter publicering, att blogg.se inte gör bildkvalitén rättvisa. Synd, men de är i varje fall inte så pixlade/konstiga som en del nu ser ut att vara!


Kommentarer
Postat av: Elin

Välkomna hem!!



Det där med pikar förstod jag inte... ? ;)



Man behöver inte jetlag för att komma upp klockan 6, det räcker med en Noel. Vakande 5 imorse! ;)



Underbara bilder från er resa! Och bröllopskorten gjorde mig tårögd... kan inte bestämma vilket som är finast! Det med bron, det svartvita när ni är nära eller det på stranden när du står bakom johan.....



KRAM

2009-05-21 @ 07:47:52
Postat av: Marita

Varmt välkomna hem får jag först säga-o ett stort grattis till herr o fru.



Så många fina kort du lagt in här-vilken fantastisk resa ni varit med om.Underbart.



Jag med min höjdskräck hade ju aldrig fixat vandringen ni gjorde där på hawaii-men jag njuter gärna av andras kort istället-underbar vy- korten säger ju säkert inte ens en bråkdel av hur underbart det verkligen var-men så vackra ändå.



Bröllopsbilderna är så superfina-den som tilltala mig först o mest är den när ni står mot varann i svartvitt-första bilden rad 2-eller bild 6 om man räknar bilderna uppifrån



Jag är ju svag för detaljer så den med skorna o blomman är ju helt underbar.



Ja de är fina allihopa:))



Ha nu en fin dag-vi ska på 70 års kalas idag så bäst o sätta fart....



Kraaaam

2009-05-21 @ 07:49:07
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Elin

Hugaligen! Fast trevligt med snabb kommentar! :o)

Idag fick jag dock slumra till halv tio! :o)



Tack så mycket! Och det blir svårt att välja förstoring!

Kram!

2009-05-21 @ 10:23:22
Postat av: Linda till Marita

Tack så mycket! Ja, resan var onekligen en upplevelse, på många plan! :o)



Hehe, tänkte också på de med höjdskräck, hur hade de gjort? Vänt om efter så lång vandring? Blundat och trevat sig fram? :oO Nej, med förenade krafter hade det nog gått! :o)



Tack detsamma!

Kram!

2009-05-21 @ 10:28:22
Postat av: Anna

Hahaha, jetlag... Jag var uppe klockan sex - som vanligt...



Välkommen hem! Vilka otroligt fina bilder. Allihop!



Av bröllopsbilderna är nr 2 och nr 7 mina favoriter. 2an ska ni absolut förstora! Den sista kan också passa i storformat. :o)



Kram!

2009-05-21 @ 15:34:11
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Hihi, okej, jetlag = lyxproblem!! :o)



Tackar! Ja, visst är det kul med lite annorlunda vinklar och "delar" så som bild 7! Kanske jag gillar den så bra för att mitt fejs inte är med! ;o)



Kram!

2009-05-21 @ 21:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0