Tillbaka igen!

Dimma hela vägen denna morgon. Blir det ännu en varm dag månne? Igår var det rena vårvädret, och jag avnjöt det inomhus... Combatträning och allmän lathet efteråt. Men solen såg fin ut på andra sidan panoramafönstren! Koreografin sitter ganska bra ändå. På onsdag är det release i Örgryte, och på torsdag i Kållered. Katan i stretchlåten har jag inte riktigt koll på. Den är något knepig, så deltagarna kan få lite besvär med den! Jag måste träna framför spegeln känner jag för att få till den bra!

Helgen har annars varit ovanligt aktiv för att vara jag. Johan är den som mest varit hemma och lallat medan jag flängt omkring!

Fredagen och Scotts på Möllan blev en besvikelse för arrangörerna, och jag tycker så synd om dom! Det blev inte ens fullt! Dryga trehundra gäster, och de flesta dansare borgade i varje fall för att det blev tillräckligt med dansutrymme. En viss förståelig förvirring infann sig hos besökarna, då Scotts hade lånat Schytts gamla turnébuss och parkerat den framför entrén!
Men så snabbt falnade alltså popularitetens eld? Eller så föll det lite på marknadsföringen? Lite dåligt samvete fick jag dock för att vi övertalat arrangörerna att ha fyra vakter istället för två. Men vi visste ju inte...

Väl hemma och lagd till ro, halvvägs in i sömnen,  noterade jag att Maja gjorde ett misslyckat försök att hoppa upp i sängen. Hon hamnade halvvägs upp, och jag hörde klorna i madrassen. Luftmadrassen! Reflekterade dock inte mycket mera över det, utan somnade i godan ro. Några timmar senare hör jag Oo muttra något och varna mig för att han slår på madrassen, dvs slår igång den inbyggda pumpen som kan fylla eller tömma madrassen. Den för ett väldans oväsen nämligen. Jag är för trött för att bry mig.
Ytterligare några timmar senare när Oo kliver upp för innebandyn hamnar jag i en synnerligen obekväm ställning, och otrevligt nära golvet! Det var meningslöst att försöka ligga kvar, så jag slöade framför tv:n innan det var dags att åka in till Gamla Ullevi.

Alla IFK Göteborgs publikvärdar, ordingsvakter och sjukvårdare var samlade för en intensiv dag, där vi delades in i fem grupper som cirkulerade till fem stationer á 45 minuter. Det var "Arenakännedom", "Hot och våld", "Service", "Utrymning" och "Säkerhet". Väldigt givande och intressant! Vid "Utrymningsstationen" fick vi se klipp från läktarbranden i Bradford 1985. Jag minns det faktiskt från nyheterna när det hade hänt. Bilder på hur människor självantändes pga hettan, människor som hoppade och hurrade, sjöng och skränade, medan andra människor brann och somliga försökte hjälpa till. På fyra minuter var hela läktaren övertänd och 56 människor dog. Syftet var att få se hur människor reagerar, och hur viktigt det är att allting fungerar. En del nödutgångar var låsta, andra öppnades inåt, vilket blev omöjligt när människor tryckte på bakifrån.
Om jag inte minns fel, så ska Gamla Ullevi kunnat utrymmas på sex eller åtta minuter. 19 000 pers!

Det var väldigt intressant att få se sig omkring där inne innan allting är riktigt färdigt. Det är en fin arena, med höga läktare nära planen, så det kan nog bli rätt gó stämning där inne! Känns roligt att få vara med från början (med allt vad det kan innebära).
Polisen hade väldigt intressant information, där man fick en inblick i vilket otroligt arbete, och vilka resurser som fotbollsmatcherna kräver. Hur begränsade de är i sin möjlighet att påverka arrangörerna, tv-bolag och sponsorer i fråga om matchdagar och tider. Och då var det bara de Allsvenska matcherna han redogjorde!
Polisens främsta arbete är före och efter matcherna, på utsidan av stadion. 39 kameror övervakar det som sker på insidan, och det ska mycket till för att de eller ordningsvakterna ska gå in och tex omhänderta någon. Ni kan ju tänka er reaktionerna i en supporterklack, om två-tre poliser eller vakter går in och plockar en av "familjemedlemmarna"! Istället får kameraövervakningen dokumentera, och bråkmakare gripas utanför, eller tom någon dag senare. Tycker det verkar jättebra, men visst kommer vi att få ta en hel del skit!
Exempel från Rolf efter en match där IFK förlorade: En manlig supporter är på väg ut och passerar honom. Tårarna rinner och han sticker upp ansiktet tätt intill Rolfs.
- Varför gråter du inte? Gråter du inte nästa gång smäller jag till dig!

Det kommer att bli både skrämmande och intressant att få uppleva fotbollen på så nära håll som väl nästan är möjligt utan att själv vara en del av den. Jag klickade mig runt på olika forum, bloggar och hemsidor. Hur kan fotbollen fascinera så? Förblinda så? Engagera så otroligt mycket människor och skapa en fanatism inte olik den man finner i en religiös sekt eller nazistisk organisation. Är du inte med oss, så är du emot oss! Försvara alltid dina bröder. Vi är familjen! Hur polis och ordningsvakter är blint hatade och bara ska bort från fotbollsmatcherna, medan publikvärdarna kan gå an.

Påskafton är det IFK mot Djurgården. Ett exempel på en dag som polisen önskar de kunde neka, då det är helg och en högriskmatch. Men det är klirr i kassan för sponsorerna, arrangörerna och tv-bolagen, och pengarna bestämmer!

Nåväl, till kvällen blev det "Solgul kyckling" med äppelpaj till efterrätt, då Andreas och Elin kom förbi. Melodifestivalens final blev riktigt spännande! "-Snälla, snälla, låt inte Uggla vinna!"
Jag kunde inte riktigt bestämma mig. Gillade både Måns, Alcazar och Heat! Tyckte det var skandal att Molly bara fick två ynka poäng! "La voix" är dock rätt ok. Känns som den kan gå antingen skitbra eller skitilla i Moskva. :o)

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag gillade Sarah Dawn Finer i lördags. Hon blev liksom bara bättre för varje gång man hörde henne... Men det var väl pest eller kolera att välja bland, ingen kändes som någon vinnare i den europeiska finalen.

2009-03-16 @ 13:03:54
URL: http://andasblogg.blogspot.com
Postat av: Elin

Tack för senast! :) Ja du, La voix kanske skräller en gång till. Hade ju inte ritkigt räknat den så här långt, så kan säkerligen vinna alltihopa nu då! :)

2009-03-16 @ 13:36:47
Postat av: Linda till Anna

Jo, den var faktiskt inte så dum heller! Håller med om att det växte, ju mer man lyssnade på den.

2009-03-16 @ 14:07:55
Postat av: Linda till Elin

Tack själva! Tja, det vore ju onekligen lite tufft om den gjorde det! Nu får man ju boka in stora finalen när den nu är. :o)

2009-03-16 @ 14:09:05
Postat av: Elin

Japps, är ni hemma då??? 16 maj tror jag det var! Brukar alltid gå samma dag som Göteborgsvarvet, och brukar vara lagom avkoppling på kvällen! :)

2009-03-16 @ 18:48:09
Postat av: purplerain

Jo farsan är kul, roligare blir det när man tänker på att han är över 70 år. Mamma som är betydligt yngre har inte alls samma koll. Kram

2009-03-17 @ 08:09:35
URL: http://www.purplerain.devote.se
Postat av: Linda till Elin

Är det först den 16:e maj? Då är vi fortfarande borta på andra sidan Atlanten! Neeeeeej!!!

Eller, tja, jag överlever nog! ;o)

2009-03-17 @ 08:36:38
Postat av: Linda till Purple

Oj! Ja, då blir det sannerligen lite extra fräckt att han har sådan koll! :o)

2009-03-17 @ 08:38:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0