Skön helg

En riktigt skön helg närmar sig sitt slut.  Lördagen bjöd på underbart vårväder, där jag klev upp strax efter Johan åkt till innebandyn. Direkt efteråt skulle han vidare till Sollebrunn för att spela fotboll, och jag tänkte packa fika och sitta och titta på i solen. Sedan jag fyllt termosen med varm nyponsoppa och fixat mackor, blev det en sväng i solen och lite prat med grannen över häcken. Sedan ringde Oo och meddelande att matchen blivit framflyttad, så han skulle inte hinna vara med. Till kvällen hade vi Frölundahockey inbokad, så det blev några härliga timmar i solen istället, där vi började röja i trädgården. Vi krattade, röjde med sekatören och brände gräs och ris. Doften av bränt gräs är nästan så mycket vår som det kan bli!

Katterna höll oss sällskap nästan hela tiden. Maja beter sig precis som vanligt, trots kragen. Det ser dock lite roligt ut när hon kan försöka tvätta sig, eller när hon ska försöka gå nära/mellan saker och kragen tar emot! Hon är en mönsterpatient och knaprar sina ostinlindade illrosa tabletter morgon och kväll.

Till kvällen var det så dags för slutspelsmatch nummer två mot HV71. Jag kan faktiskt tycka det vara lite roligt att följa med på en och annan match, även om jag har skitsvårt för att hinna följa med i spelet! Jag kan fokusera stenhårt på pucken och spelet, men har ingen aning om varför domaren plötsligt blåser, och någon döms till exempelvis utvisning. "-Vad hände? Varför då?" Sitter jag och väser i Oos öra stup i kvarten. 
Vi satt ganska nära HV71:s supporterklack, och jag var imponerad över hur de orkade hålla igång hela matchen!  Jag har en känsla av att jag många gånger under mina kommande jobb för IFK Göteborgs klack, kommer att förundras över hur fanatiskt hängivna människor kan bli till fotboll respektive hockey i detta fall.
 

Vi hade en ung kille på raden framför, som såg rätt städad och "normal" ut. Dock kunde han brista ut i grova rop och ge fingret åt klacken emellanåt. "-Djävla nollor, dra åt helvete med er!" Och han var långt ifrån ensam! Jag förstår verkligen inte hur man kan bli så blint hatisk, eller tro att man kan bete sig hur som helst "i sportens namn"? På samma sätt som alla osämjor som försiggår "i Guds namn". Jag fattar helt enkelt inte!
Menmen, Frölunda vann med 2-1, och sedan blev det inte mycket mer än CSI Miami innan vi somnade bums!

Idag blev det inte lika strålande väder förrän framåt eftermiddagen. Vi var igång ganska tidigt med en promenad i skogen. Sedan fick Gulingen äntligen sin tvätt medan Johan tog vid på trädgården igen. Smutsen är verkligen ingrodd i lacken, med asfalt som bitit sig fast! Men det blev rätt rejäl skillnad ändå! Sedan fick Goldie en avskrubbning också och jag gick lös med sekatören längs tomtgränsen. I ena änden hade slingerväxter fått löpa amok allt för länge! Jag vet inte vad arten heter, men den hade vedartad stam, och hade vuxit sig hög och omkring allting i sin väg! Tog en evighet att få bukt med eländet. Mycket ris fick vi elda upp, samt gammalt gräs och fjolårets löv.
Vi trodde inte det skulle bli sådan skillnad att kratta gräsmattan, men det blev det! Och det var väldigt tillfredsställande att greja i sin egen trädgård! Dock lär väl denna tillfredsställelse inte vara lika stor nästa år, eller året efter det, och efter det... men just nu känns det riktigt kul i alla fall!
Jag känner mig redan nu lite stel i överkroppen. Man är ju inte precis van vid att kratta! När klockan började närma sig fyra dök Stefan upp, för till middag hade vi tänkt premiärgrilla!
Det blev fläskfile med klyftpotatis, färska champinjoner och timjansås. Inte illa i magen!
Nu sitter de i vardagsrummet med Runescape på stortv:n, så det passade bra för mig att blogga lite!
På fredag går köparna av Kondis tid ut, så nästa helg kan vi ju kanske börja flytta det som vi har kvar där borta! Sängen, bokhyllorna, soffan, böckerna. Kunna börja inreda på riktigt här i Igla!
Jag har faktiskt saknat mina böcker under dessa månader!

Jag hade gärna haft någon helgdag till, och inte jobb imorgon, så man kunnat fortsätta i trädgården. Men det kommer ju fler helger, och förhoppningsvis med lika fint väder!


Kommentarer
Postat av: Stefan

Himla gott var det!! :o)

2009-03-23 @ 11:25:36
Postat av: Linda till Stefan

Vad bra! Kul att du kunde komma förbi! Grillat är alltid gott! :o)

2009-03-23 @ 12:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0