Maja ont!

Oo vid frukostbordet. Hans "Dynamit-Harry"-frisyr syns inte riktigt, men den förekommer allt som oftast hos honom på mornarna! :o)

Jag sitter hemma, solen skiner från klarblå himmel, och jag tänker inte åka till jobbet! Än i varje fall.

Igår kände vi en skorpa på Majas huvud, men tänkte inte mera över det. Hon kunde ju ha fått ett litet sår eller något vid en dust med Fia. Denna morgon var en femkronorsstort pälsområde däröver alldeles stelt, och hon tvättade sig ihärdigt med tassen på katters vis över huvudet. Efter lite varmt vatten och en trasa kom ett öppet sår fram som varade både gult och vitt i alla konsistenser!
Jag fick i uppdrag att ringa veterinär under dagen, men blev ändå lite orolig. Doris, min första katt dog av ett infekterat bett under halsen som vi behandlade för sent. Maja är ju ganska gammal, 15 bast, och har kanske inte det bästa läkeköttet längre. Eftersom jag har pass ikväll skulle jag inte hinna efter jobbet, så jag ringde direkt till Smådjursakuten som hade öppet efter 07.00. De tyckte (förstås?) att jag skulle komma in med henne, och de hade en akuttid 09.30. Ringde också Västra djursjukhuset om de hade en tidigare tid, vilket de inte hade, men de hade också rekommenderat att ta in henne, för rengöring, kanske något stygn, dräneringsslang och penicilin.
 
Det är centimeterstort och ganska djupt. Maja verkar må som vanligt, men Fia vill inte komma i närheten av henne! Varet luktar inget vidare. Stackars Maja!

(Mjauuont!)

Har ringt in till jobbet. Det känns inte bra att utebli, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om något skulle hända Maja för att jag resonerade "det kan vänta till imorgon"! Bara de som haft husdjur kan förstå hur fäst man blir vid dom, och jag vågar inte ens tänka på den dagen Maja och Fia försvinner!                                       
Men det ska inte ske än på ett bra tag i varje fall!
Nu när jag ändå blev hemma någon timme innan vi kan åka, så ska jag passa på att göra lite nytta. Det ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" här hemma!

Gör förresten skitont under trampdynan när jag går. Undrar hur det kommer att kännas/se ut efter passet ikväll?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart är uppdateringen på Maja ont???



Puss

2009-03-19 @ 13:41:16
Postat av: Anonym

Somliga jobbar juh!



Puss!

2009-03-19 @ 13:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0