CV

Morgonens kurs gick finfint, och den ende (lyx jag vet!) deltagaren verkade i varje fall mycket nöjd. Väldigt lugnt på supportfronten, så jag har uppdaterat min Curriculum Vitae. Eller heter det mitt Curriculum Vitae? Min? Mitt? Tycker det låter rätt med "min", men har för mig det korrekta är "mitt". Låter ungefär lika rätt som att säga en bord eller ett apelsin!

Drygt 200 högskolepoäng har jag skrapat ihop. Undrar hur många det hade blivit om jag verkligen slutfört alla de fristående jag påbörjat? Tänker på Biologikursen, Lärande, kommunikation och IT, de på Dataingenjörsutbildningen som jag så optimistiskt började... Tycker dock jag ändå har en ganska rejäl meritförteckning, och att bläddra i sina arbetsintyg/betyg är en lätt nostalgitripp till de olika anställningar man haft. Oavsett dess art, så har de varit berikande!
Jag inser att jag är stolt över den två sidor långa sammanställningen som motsvarar mina arbetslivserfarenheter och utbildningar! Okej, det är inga stjärnfysikerutbildningar eller högstatusarbeten precis, men riktiga kneg, så goda som några andra!

Jag och Oo tog en onyttig lunch efter storhandlingen i söndags på den lilla grillen i Björsared. Där jobbade en kille i högstadieåldern. Medan vi var där satt samtidigt ett gäng jämnåriga i typisk "vi-har-inget-att-göra-och-sitter-gärna-och-hänger-varsomhelst"-typer och käkade pizza. Killen i grillen må tycka det är skittråkigt och kanske mottar gliringar från "kompisarna", men f-n vilken nytta han har av det till synes simpla jobbet! Ökad självrespekt och självförtroende i egna intjänade pengar, nyttiga erfarenheter och en bra post i kommande arbetsansökningar. Alla erfarenheter är bra anser jag!

Hur som helst, CV:n är hyggligt klar. Nu ska jag bara hitta några trevliga mottagare! Fördelen med att bo nära en storstad är den relativt goda frekvensen av nya arbeten hos Arbetsförmedlingen. Nackdelen är att det inte är så många som faller riktigt under mitt gebit.
Designer: Låter iofs skoj, med tror inte de finner min bakgrund passande. Synd, jag skulle säkert ha flera bra uppslag!

Restaurangchef: Mat är gott! Äter gärna! Tillagar mindre gärna.

Chaufför: Ska bara ta de korten först. Men Norge? Pendlingen känns något övermäktig.

Psykiatrisjuksköterska: Beundrar alla med denna typen av arbete! Jag skulle nog blir ett psykfall själv av att jobba i den branschen!

Sjuksköterska: Se ovan.

Lokalvårdare: Okej, jag skrev i något tidigare inlägg att jag är öppen för det mesta. Jag var också kaxig att uttala mig om att en liten lön var bättre än ingen alls! Nu måste jag bara anamma det ordentligt och acceptera att det kan bli ett faktum: Lägre lön.
Men kan jag undvika det, så gör jag det gärna!

Psykolog: Behöver ett gäng fler poäng, och kanske i liiite andra kurser!

Specialistläkare: Se ovan.

Däckskiftare/montör: Se kommentar till Lokalvårdare.

Jakten går alltså vidare. Under tiden pluggar jag combatkoreografi och filar på starta-eget idén.

Kommentarer
Postat av: Anna

Hahaha, vilket bra inlägg. Det fungerar likadant när jag spanar på arbetsförmedlingens arbetslista. Nej.. nej.. nja... nej... nej... jo, eller nej...Här verkar det också vara brist på psykologer. Inte så konstigt med alla uppsägningar. Det är många som mår psykiskt dåligt... även psykologerna...

2009-03-09 @ 16:32:23
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Elin

Men designer kanske? Du gör ju snygga ponchos, handledsvärmare och jordgubbsmössor! Det måste vara en merit! :)

2009-03-09 @ 19:39:56
Postat av: Linda till Anna

ja, inte klokt vad velig man blir när man väl kommer till kritan! :o)

Undrar vem psykologen går till?

2009-03-10 @ 11:16:32
Postat av: Linda till Elin

Hehe, tack för det! Men tror dock jag måste jobba lite mera på stickningsfärdigheten då! Xo)

2009-03-10 @ 11:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0