Citron och limekaka
Kan göras 2 dagar i förväg!
Ingredienser 12-14 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
Servera med vispad grädde.
Mums filibabba!
Låter jättegott, skall prova på stört. Har en karré i ugnen som snart är klar.
Gör det, den är underbart syrlig och god!
Åå, tackar! Ett helt eget inlägg :) Ska baka och ta med som avslutning på jobbet sen, och kom åp den här smarriga kakan! Har tänkt på receptet även innan men inte kommit ihåg att fråga =)
Vassego! :o)
Om du inte har en sådan där form med löstagbar kant så har jag om du vill låna!
Hm... Jag gillar inte att ha citron eller lime i smarriga efterrätter. Har du något annat recept till en sån som mig? ;o)
Jo, en sån har jag! :) Men tackar för erbjudandet! :)