Sommar!

När man kan kliva ut tidigt en morgon och åka till jobbet utan att behöva jacka, då är det sommar va? Härlig dag idag, på andra sidan fönstren! Jag hade inte klagat över att få vara ledig resten av veckan, men å andra sidan ska jag inte säga så mycket, med tanke på att jag var på Hawaii för en månad sedan.

Oo tvättade fönstren på framsidan igår, medan jag körde en tvättmaskin, dammtorkade, plockade undan grejer, dammsög och bytte sängkläder. Imorgon kommer syster Nina med sina tre bihang Anders, Aron och Otto! Ett vuxet barn, ett barn och ett mini-barn, apropå gårdagens inlägg. :o)

En annan tanke slog mig under mitt och Oos analyserande av den manliga och kvinnliga olikheten, var att just den boken som Anna köpt, "Familjens projektledare säger upp sig", troligtvis skulle uppskattas och bjuda kvinnorna på många skratt och igenkännande nickanden. Medan männen antagligen skulle falla ned i en förnärmad och sårad tystnad, mumlande att vi minsann inte förstår dom!
Undrar hur en motsvarande bok för en man skulle se ut?
Ofrånkomligt kommer debatten kring Hanne Nabintu upp i min hjärna, som hävdade att hon förstod att svenska män föredrog ryska eller thailänska kvinnor för att "de gillar åtminstone sex och är bra på att laga mat". Och de manliga förespråkarna som hyllade hennes uttalande och höll med till hundra procent. Allt kan dras till sin spets åt båda håll.

Förutom de kulturella roller som kan påverka människor, så tror jag desto fler fall handlar om ren kommunikation och sunt förnuft. Framför allt det första. Kommunicera mera, öppet och utan förbehåll. Synd bara att det många gånger ska vara så rackarns svårt! Kan han inte bara fatta? :o)



Omslaget på vårt bröllopsalbum. Det finns ju så många avancerade, jättefina album man kan beställa eller göra. Vi tog bara ett med blanka svarta sidor som vi klistrade in våra framkallade foton i. Första sidan är bara öppen rätt igenom till första sidan, enkelt och helt ok enligt mig.


Idag ska jag till garnaffären efter jobbet. Glömde ju plånboken igår. Sedan skulle vara käckt att ha fått tvättat och städat Gulingen också. Det är ju bra biltvättarväder idag, men får se vad som återstår att göra som kommer högre på priolistan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0