Söndag

Jepp, jag har busat med Charlie igen! Fick fick erbjudande om ännu mera ved, i form av en björk på Lise-Lottes och Oles tomt.
Denna gång en prima, frisk och stor björk, och inte som den föregående som gett vika för naturens krafter.
 
Hela lördagen ägnades åt denna björk, och vi fick alla ett rejält träningspass av att kånka de uppstyckade stammarna till släpvagnen!
 
Hjulet vek sig på det gamla släpet, så det fick bli två vändor. Efter ytterligare uppstyckning ställde sig Oo och Tomas med vedklyven, och jag och Monica blev överflödiga. Efter pizzamiddag slumrade jag till medan pojkarna "högg" vidare. Inklusive den första björken, har vi nu en hel del ved redo för hemtransport!

Vi bjöd hem hans föräldrar, samt Lise-Lotte och Ole på middag idag, så jag har stått i köket hela dagen. Har också bäddat rent, då det behövdes, dammsugat, plockat undan, städat ena toaletten (otroligt vad två personer kan stänka ned en spegel!), tvättat och torkat kattspyor. Oo har grejat på utsidan, klipp gräset och surat. Vet inte riktigt varför, men han gruffade något om att jag någon gång skulle erkänna att jag hade fel. Öh? Ingen är väl mera snar till dåligt samvete, och tar på sig ansvar, och därmed skuld så som jag?
Han surnade till när jag påpekade att våra nya lakan hade fått hål, antagligen från tvättmaskinen eller torktumlaren eftersom jag inte tvättade någonting annat än de nya sängkläderna. Vi brukar ha diskussioner om att jag slarvar med att dra igen dragkedjor i byxor när jag tvättar, och att öppna sådana kan förstöra kläderna.
Det kan jag väl hålla med om, och försöker komma ihåg att stänga gylfar och tröjor. Sedan vet jag inte om jag riktigt vill hålla med om att en dragkedja kan skapa "revor" och vassa kanter inne i cylindertrumman? Det ska vara detta som förstör kläderna, så när jag påpekade det trasiga örngottet, var det för att påvisa att något kanske är skadat i en trumma, och att det inte orsakats av en dragkedja, eftersom jag inte hade något annat än sängkläder i tvätt och tork. Skadan kanske uppkommit av de tidigare ägarna, kanske av en öppen gylf, som jag då har lite svårt att tro på. Kan en dragkedja verkligen ge upphov till sådana skador i trumman?
I vilket fall, så påpekade han igen mitt slarv med dragkedjorna, och jag erkände att jag kunde missa det ibland. Han säger anklagande att jag måste bli bättre på att dra igen, varpå jag fräser att han väl kan sköta tvätten i fortsättningen. Åtta av tio gånger är det jag som ser till att tömma tvättkorgen, och ta reda på det torra.

Sedan tyckte jag att det var bra med det, men han blev tydligen jättesur. Hur ska det då gå om man har barn och är konstant trötta och retliga? Ska man inte kunna fräsa ifrån sig utan att det blir sureri för det? För det lär det bli! Fräsningar alltså.
Suck säger jag bara!

Oj, nu kom visst våra gäster. På med masken och vara glad och trevlig.




(Blivande plommon på Landet)

Kommentarer
Postat av: anna på semester i pite

öh... vaddå dra igen dragkedjor? har jag då ALDRIG gjort. Lite dåligt samvete har jag för att jag inte vänder jeansen ut och in och riskerar att de blir "alldeles nötta" men so what? Som du sger, han får väl tvätta själv om det ska vara så petigt. ;o) Kram!

2009-07-26 @ 17:34:09
Postat av: Elin



Härligt, nu vet vi att ni kommer ha det varmt och skönt med en tänd brasa i höst och vinter :) Så vi vet vart vi ska ta vägen när kylan kommer och det smyger ner mot minusgrader.... typ nästa vecka eller nåt om man ser till sommarvädret :)

2009-07-27 @ 08:04:14
URL: http://narvitvablirtre.blogspot.com
Postat av: Linda till Anna

Hehe, jag vänder inte heller jeansen, trots att jag hört att man ska! Dagens jeans är ju redan nötta! :o)

Kram!

2009-07-27 @ 08:20:04
Postat av: Linda till Elin

Haha! Ni är alltid välkomna, och jag kommer att njuta av brasorna i dubbel bemärkelse nu när jag vet vilket slit jag haft med den! ;o)

2009-07-27 @ 08:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0