Lördag

Denna tog jag på väg hem från jobbet igår. Bakom den mörka bilen kikar ett parasoll fram. En jordgubbsförsäljare. Varje gång jag kör förbi den så kan jag inte låta bli att undra: Hur gör han/hon när han/hon måste på toaletten?
Man har ju sett en massa andra jordgubbsförsäljare efter vägarna, men de flesta har någon form av skog eller buskage inom rimlig räckhåll, vilket torde vara någon form av toalettalternativ. Men här?? Kan tillägga att det på andra sidan vägen, åt höger, sträcker ut sig liknande öppna odlingar som här. Vad gör man?

Regnet kommer och går på utsidan. Oo sitter intill mig och spelar Runescape. Det är lördag igen. På grund av regnet måste byggandet av altanen avvakta, så vi funderar på att åka in till stan och spendera lite pengar istället.

Efter jobbet igår drog jag direkt till Ica Maxi i Angered för att inhandla grillmiddag. Familjen Noel var på besök, samt Stefan och Tomas. De hann slutföra grunden och börja lägga trallvirket innan de gav upp för kvällen. I min vanliga vana att vela gällande huruvida maten skulle räcka eller inte, så blev det både fläskfilé, kyckling och shorizokorvar. Sedan åt ju inte Tomas med oss, så det räckte mer än väl...! Potatisgratäng, lite grönsaker och vitlöksbröd var mums mums, innan vi degade i soffan och pojkarna promenerade till badsjön för ett kvällsdopp.

Lille Noel fick sin färdiga äppelmössa, som jag var riktigt nöjd med! Först stickade jag in bladet i själva mössan, men det blev inte alls bra. Jag har ännu inte lärt mig att byta färg mitt i ett varv utan att det blir glepa mellan färgerna. Jag försökte ett tag i hopp om att det skulle bli bättre bara jag kommit en bit. Men nästan färdigt, fick jag bara inse att det såg för bedrövligt ut! Rev upp alltihop, vilken betydde halva mössan, och beslöt att bara göra hela mössan grön, och försöka göra ett separat blad istället. Först virkade jag ett efter ett mönster jag hittade på nätet, men det blev inte alls bra.
Försökte igen med mönstret som riktlinjer, men byggde vidare på det, och blev mera nöjd. Prövade sedan att sticka ett blad också, i ett försök att hålla mössa och blad i samma "stil", men det blev inte snyggt alls. Jag kan inte sticka så små detaljer. Men när jag så sytt på det virkade bladet, blev det faktiskt riktigt bra! Jag är faktiskt skitnöjd!
Elin verkade också nöjd, medan Noels reaktion var svår att utläsa. Kanske dreglade han lite extra. :o) 
Storleken blev perfekt i alla fall, puh! Okej, lite stor kanske, men hellre det än för liten!
Jag och Elin fick fruktfrossa och spekulerade vilt kring vilka frukter som mer skulle passa som mössa. Elin kom med det eminenta förslaget purjolök! Men så blev hon osäker på om hon verkligen ville bära omkring på en son iklädd en purjolök. Fniss!
Fast sedan kom fadern och föreslog blomkål! Stackars pojk!

Jag lämnade växtriket och påbörjade en, öh musmössa istället. Jag har ju kvar så pass mycket av det där mjuka garnet som jag gjorde Musse utav, och Elin föreslog en mössa i det garnet, med musöron, så då måste jag ju prova det. Det är roligt att göra efter andras förslag som jag själv fastnar för. Purjolök i all ära, men musvarianten föll jag faktiskt mera för. Noel kan tacka mig när han blir äldre!

  

Kommentarer
Postat av: Stefan

Maten smakade kanongott trots grillchefen, mössan blev perfekt!! Den lilla pinnen jämte bladet var precis det som skapade succén!

2009-07-18 @ 13:22:36
Postat av: Elin

Mössan är toppen :) Pinnen och bladet gör ju den unik och jag gillar den supermycket! Noel också, men han hade lite svårare att uttrycka det... tror dock att han kommer tacka dig om du räddar honom ifrån purjo och blomkål :)

2009-07-18 @ 14:55:42
Postat av: Grillchefen

Stefan passa dig....nästa gång grillar jag något annat ...

2009-07-18 @ 22:50:09
Postat av: Linda

Okej, ordning bland kommentarerna om jag får be!! ;o)

2009-07-19 @ 14:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0