Fredag och fint väder!

Wee! Flax har fått ögon! Under gårdagen insåg jag att det var elakt att låta honom förbli blind längre. En rejäl bit Frejagarn funkade bättre än Muskaten.

När jag kom hem var Oo och hans pappa i full gång med verandabygget. När de gav upp för kvällen hade de hunnit bygga nästan hela "stommen"! Jag fixade lite middag och mackor åt pojkarna, tvättade och dammsög.
Verandan blir stor! Och då är det bara hörnet de håller på med nu! Sedan är tanken att den ska fortsätta runt hela framsidan till ytterdörren. Men det blir ju annorlunda när möbler och sådant kommer ut. Då fylls ytan upp ganska snabbt.

Jag tror det blir jättefint! Och jag fick se mig nedröstad också gällande vilken sida som skulle vara uppåt. Efter en provpromenad måste jag dock erkänna att det inte kändes särskilt obekvämt. Kvar har jag bara rengöringsargumentet, och möjligen det estetiska. Jag tycker nog ändå att det är liiite snyggare med den släta sidan. Lite?




(Räfflat eller slätt, det är frågan...)


Förutom att fixa synen till Flax, så plockade jag fram rundstickan igen! Elin hade funderingar på en blåbärsmössa till Noel, eller ett äpple, och det kunde jag ju inte motstå! Direkt efter jobbet ilade jag till garnaffären för att hitta en så äppellik färg som möjligt. Jag filade lite också på att våga improvisera fram ett eget bladmönster. Ett äpple ser ju inte ut om bären upptill, så jag ska prova göra ett enda blad! Blir det knas så kan jag ju riva upp och göra hela grön med bara en kvist eller nåt. Vi får se! Asch! Då skulle jag ju ha köpt ett brunt garn, nu har jag ju bara grönt för blad! Kanske blir en liten lunchtur? Hehe!

Nu när jag kommit en bit vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om färgen. De hade bara tre nyanser av grönt. Den jag har till bladen, vilken är för mörk, denna jag nu köpte, och så en ljusare nästan mintgrön som jag inte tyckte passade. Ska man köra på rött äpple, så blir det snarare en lingonmössa, så nu provar jag så här. Inget bärtvång kan jag ju säga. Ha-ha-ha! Bär-tvång!! Ehm.

Den eventuella mössbäraren med föräldrar ska komma förbi ikväll för lite grillning, så kanske har jag hunnit en bit då. Som vanligt är jag ju osäker på storleken. Att jag aldrig lär mig att skriva upp antal maskor som passar till vilken ålder!

Tomas skulle också komma förbi igen för att fortsätta verandabygget. Kanske vi har den färdig i helgen? Jag får inte glömma bort att jag ska jobba på söndag. IFK-match på Gamla Ullevi.

När Oo var och fixade lite grejer inför bygget, köpte han också en kedja så jag till slut kunde hänga upp den stora fina ampeln vi fick på bröllops/inflyttningsfesten! Det blev riktigt fint!

Jag var också över till grannen och vattnade deras blommor. En liten gentjänst medan de nu är borta. Sedan kom visst andra grannen förbi igår och frågade om vi kunde ta hand om deras blommor och post medan de är borta. Eller var det bara kaninerna? Vi kanske kan ta in dom hos oss. Undrar vad katterna skulle tycka om det? De skulle säkert bli skitskraja! Gött att det snart är helg i alla fall. Kommande två veckor är jag som konsult utkickad från Volvo, så jag måste sitta nere på Elankontoret istället. Ska passa på att köra igenom några interaktiva kurser som de har då. Excel tror jag, och kanske Visual Basic? Jag har ju ingen aning om vad det är, men det kan ju inte skada? :o)

Kommentarer
Postat av: Anna

Vad fint ni får det med en altan. :o) Vi grejar på med vårt lilla arbetsrum. Imorgon blir det IKEA i Haparanda minsann och sedan middag hos Peter pappa (japps, ändrade planer ;o)).

2009-07-17 @ 09:39:18
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Hannah

Finally Flax got to see the world!! hehehe...



I thought visual basic is part of excel?? i know to do special buttons functions i have to use visual basic...only problem is i gave those all back to the lecturer...so wanna teach me again?? hehehe



and the smooth side looks nicer...



p.s) translator got me to scratch my head big time on this post... LOL ... ^_^

2009-07-17 @ 09:59:12
Postat av: Elin

Å, tror det blir ett finfint äpple, färgen ser bra ut! :) Spännande, men hoppas jag inte klurar till det för mkt för dig! Men du verkar ju gilla utmaningar i ditt stickande och virkande ;)



Vi ses senare!!

2009-07-17 @ 10:07:01
Postat av: Marita

Vad härligt med en altan-den kommer garanterat bli snygg oavsett vilken sida på brädan ni väljer...fast jag gillar nog trots allt den släta sidan bäst....men det är jag det:)))

2009-07-17 @ 10:59:11
Postat av: Linda till Anna

Ja, det ska bli riktigt skönt med en riktig altan! Slippa gå rätt ut i gruset! :o)

En dagsutflykt till Ikea är aldrig fel, hoppas ni hittar det ni behöver, och lite till! ;o)

2009-07-17 @ 15:49:42
Postat av: Linda to Hannah

Well, I'd metter do as someone kept asking about! ;o) But I guess Flax is pretty happy for that :o)

Ehm, part of excel? No idea! See, you know more about it then me! :o)

2009-07-17 @ 15:51:36
Postat av: Linda till Elin

Jag måste erkänna att jag nu har ett stycke äpple för lilleman att prova ikväll! Det blev lite trixande, men jag är riktigt nöjd med resultatet! Det var riktigt roligt att klura ut bästa lösningen, så tack för den "beställningen"! <o)

2009-07-17 @ 15:53:26
Postat av: Linda till Marita

Då är vi två! ;o) Men det blir nog bra ändå, oavsett sida. Jag får ju en altan! :oD

Trevlig helg!

2009-07-17 @ 15:54:16
Postat av: Hannah

hahaha... guilty as charged!!! Flax should thank me for it then!! hehehee

2009-07-20 @ 09:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0