Så var det dags...

...för 2009! Det nya året börjar med en stålande sol från klarblå himmel. Vi pallrade oss ur sängen vid halv tolv med lite oroväckande känningar i halsen. Vi vill inte bli förkylda!
Johan sitter nu bakom mig och spelar sitt "Runescape", och jag sitter här med Maja intill. Hon tycker om att sitta/ligga på min datorburk och värma sig.

 
Nyårsafton! Vi tog en lugn dag med promenad runt Sisjön. Kyligt, men skönt att komma ut. Vi hade inte hunnit så långt då jag upptäckte en padda delvis in på spåret. Den såg ut att ha frusit mitt i ett steg! Fast den levde, men var så trött, så trött i kylan! Sakta och segt försökte den förflytta sig framåt. Den ska ju ligga nedgrävd och "sova" nu ju! Jag tog upp den och grävde en liten grop i undervegetationen på andra sidan spåret där den kröp ned. Sedan hade jag svårt att släppa tanken på den! Kommer den att klara sig? Varför grävde jag inte djupare? Varför inte längre från spåret? Tänk om en hund nosar och krafsar fram den? Först när vi vandrat hela varvet runt och åkt därifrån kunde jag koppla bort den, men nu när jag tänker på det igen, blir jag orolig och alla "tänk om"-frågor kommer igen! Jag är som jag är.

Jag kunde ändå njuta av den fina promenaden, och isen hade nog hållit för ett par skridskor, även om den knakade närmast land. Jag testade med ett säkert grepp om ett träd! Det är ju så läckert med blankis, och tänk vad läskigt att åka på då man kan se rätt ned! Jag har ju bara varit med om snötäckt is, så jag var helt fashinerad.

Till kvällen bar det av till Andreas och Elin, där även deras grannar Dennis och Camilla med sin lilla Isabella, samt Martin och Jeanette. Strax därefter anslöt Robert med sin tjej Charlotta.


Hela lägenheten var nyårsdekorerad, och grymt god mat! Premiär för att smaka hummer för undertecknad! Förrätten var en "toast" med en röra av hummer och västerbottensost, som var så god att jag kunnat äta bara det om det funnits!
Men varmrätten gjorde ingen besviken heller! Lax med skaldjursströssel, sås och pressad potatis, mums!







Till efterrätt bjöds en kladdkakeliknande skapelse gjord på After Eight! Behöver jag säga att undertecknad var så mätt att hon knappt orkade lämna soffan efter det?







Tolvslaget kom snabbt, och vi pälsade på oss och gick ut där vi skålade in nya året, och beundrade alla andras pengar som sprängdes i luften!



Efteråt blev det mera "Buzz"-spel och allmänt avslappnat och trevligt. Andreas försökte knyta ännu en slips med skiftande resultat. Och de nyförlovade fastnade också på bild!
Som vanligt inser man efteråt att man plåtade alldeles för lite. Eller snarare på "fel" saker. Av någon anledning har jag ett tiotal skeva bilder på Johans försök att knyta Andreas slips på sig själv


Jag hängde med rätt bra där i soffan, men fick till slut se mig besegrad av sömnen. Klockan hann passera halv fyra innan chauffören fick vakna till och styra hemåt!

Tack för en riktigt trevlig kväll!

Denna dagen lär inte många knop bli gjorda. Jag kommer nog att sticka några varv, och jag fick även en beställning av Camilla på en jordgubbsmössa! Kul! Jag gjorde en liten till värdparets kommande knoddis, som Camilla fick se och därför också ville ha till sin tös.
Jag ska försöka göra den mindre djup. Andreas och Elins Tjalläbebis behöver ha ett litet "egghead" för att min modell ska passa perfekt...

Men nu ska jag försöka få hel rätsida på det Johan pratat om samtidigt som jag försökt koncentrera mig på detta inlägg: Våra kommande huslån och räntor hit och dit. Topplån, amorteringar, bottennlån med och utan amorteringskrav, bundet eller obundet. Matteläraren Linda hänger knappt med, medan bakfulle Johan har stenkoll. Vad hände med den självömkande trötte dagen-efter Johan?

Kommentarer
Postat av: Andreas

Trevliga bilder du hittat där :)

Gårdagen var riktigt bra tyckte jag också, mycket roligt med bra folk!!

Ses imörrn...

Kram kram

2009-01-01 @ 14:38:00
Postat av: Elin

Kul att få se lite bilder, vi fotade inte så flitigt igår! Bilderna öppnade lite minnseluckor bland herrskapet här också! ;)

2009-01-01 @ 14:42:15
Postat av: Linda

Tack än en gång för en trevlig kväll! Hehe, trevligt att kunna ge lite ljusglimtar för somliga! :o)

2009-01-01 @ 14:58:30
Postat av: Marita

Mums så god mat ni fick o kladdkakan såg jäkligt god ut-med min favvochoklad i oxå:))

Men det är ett minne blott för mig just nu-ingen kladdkaka här inte;)Bara se inte röra(läs smaka)



Ni verkar ha haft en toppenkväll-mysiga bilder.



Gott nytt år på er!!!



Marita

2009-01-01 @ 20:12:05
URL: ihttp://amors.blogg.se
Postat av: Linda till Marita

Tack detsamma! Undertecknad kan intyga att kakan verkligen var smaskens! Att du inte ens ska äta sådant!? Imponerande!

2009-01-01 @ 22:28:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0