Man kan alltid...

...när man vill! Så nu är det rena, fria ytor här hemma!
Johan gör sig äntligen av med sin vassa skäggstubb, medan jag slappnar av vid tangentbordet.

 
Skåda skillnaden! Vi flyttade en del av möblerna här inne till Olofstorp, så det blev luftigare och mindre rörigt. Senare kommer vi nog att flytta ett av skrivborden också.
Nästa vecka kopplas bredbandet ut som första steget i flytten utav det, så då kan vi lika gärna flytta datorerna. Flytten av bredbandet kan ta tre till fem veckor, så efter att Johan har ägnat åtskilliga ilskna minuter i telefon med Bredbandsbolaget, så ska vi få ett mobilt bredband till den bärbara datorn tills vidare. Vi ska alltså få en sådan där "dongel" eller vad de kallas!
Johan var så arg på Bredbandsbolaget. Flytten kostar naturligtvis, men de kan inte säga när det kan vara igång på nya stället, bara att det tar tre till fem veckor. Däremot kan de på dagen säga när det kommer att stängas ned! De veckor däremellan då vi är utan bredband, måste vi ändå betala som vanligt ! "-Men det justeras i efterhand", viskade den förskrämda telefonisten.
"Dongeln" var ingen självklarhet, utan vi skulle få vara utan Internet x antal veckor! Efter att ha krävt att få tala med en högre ansvarig, och argumenterat ned telefonisten i skoskaften, gick hon med på att låna oss en sådan så vi kan ha tillgång till Internet i alla fall! Heja Oo!

Apropå bilderna på arbetsrummet, och de där andra stökiga bilderna jag hade i något inlägg för länge sedan, så är det ju naturligtvis den välstädade bilden som är normen på Konditorivägen 12. Bara så ni vet. Alltid. Kliniskt. Rent.


Dagens kurser gick också bra! Förmiddagsgruppen gick så pass fort att jag hann åka till VAK och äta lunch med Christoffer och Helena. När eftermiddagsgruppen var klar, bad en inköpare om hjälp, vilket medförde att jag fick följa med till hans arbetsplats i landskapet. Snart var ytterligare två av hans kollegor med i frågeställningarna, och medan jag stod där kom en annan inköpare och bad mig komma förbi honom när jag var klar där.
Christoffer och Helena hade varnat mig: Gå inte in i landskapen! Du kommer aldrig ut därifrån!
Men vad gör man när man de facto är där, och stackarna ber om hjälp?
När jag smög över till den andres plats, var han ju inte där, så jag fick vänta en stund. En inköpare jag varit i mycket kontakt med via telefon satt intill så vi pratade lite. Hon var imponerad att jag vågat mig in till dom.
"-Är du här? Nu kommer vi att lägga krokben för att hejda dig när du försöker gå härifrån!" Sade en annan båsgranne.
När jag var klar med det ärendet var klockan halv fem, och jag kunde faktiskt ta mig därifrån utan fler frågor om hjälp.

Jag tycker dock det verkar ganska kul att vara där och kunna hjälpa dom på plats, men jag kan å andra sidan förstå att man bör undvika det. Dels för att, hur skulle man organisera det? De sitter fördelade på tre våningar i gigantiska landskap. Ska man bara planlöst vandra runt och låta de hugga? Blir lätt att man fastnar på en plats, så alla andra då?
Dels också för att sådan hjälp inte bokförs någonstans. Inringda ärenden registreras, dvs man kan se vilket behov det finns utav vår hjälp. Inga samtal = Inget behov? = Onödig kostnad = Linda på bänken på Elankontoret.
Därför får min jobbtelefon inte lämnas ut till inköparna, samt att de inte får maila direkt till oss heller. Allt ska gå den "riktiga" vägen för att registreras. Man tycker ju dock lite synd om inköparna ibland, och förstår deras frustration att måsta ringa till helpdeskcentralen och sedan vänta på att vi ringer upp eller mailar dom. Kör man fast så vill man ju ha hjälp pronto! Annars kommer man ju inte vidare!

De nya inköparna var ganska möra, men nöjda ändå när del två var över. Det är mycket att ta in på en gång, så jag tyckte de var duktiga! Nästan lika duktiga som jag varit ikväll! :o)

Imorgon ska jag köra combatpasset efter två veckors uppehåll. Gissa en som kommer att ha träningsvärk imorgon!
Det är dock jättekul att se, att gårdagens pass på sin nya tid nästan var fullbokat, liksom mitt imorgon också är! Visserligen är så gott som alla pass på anläggningarna fullbokade så här efter nyår då alla löften ska uppfyllas... Det brukar tunnas ut efter någon månad.

Kommentarer
Postat av: Marita

Hoppas visningen går bra idag o att ni får en spekulant som vill köpa:))Ska hålla en o annan tumme o tå för att det blir så.



fattar nog inte riktigt vad exakt du jobbar med men det låter som du fixar vad det än är galant:))



NU äntligen ska även jag börja o träna...o här kommer det garanterat bli en ruskig träningsvärk...börjar väl med ett enkelt hoppis o skuttis ihop med kevin på lördag sen nästa vecka får jag själv börja med "riktiga"pass.

Är ju inte helt frisk än så jag väntar några dar till.



Ha en bra dag-nu ska här fortsätta o lekas säger kevin...nästan ett träningspass bara det vissa ggr....;)



//Marita

2009-01-15 @ 09:02:38
URL: http://amors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0