Gårdagen

Så var man husägare! Eller inte. Eller delvis. Eller nåt! :o)

På morgonen fyllde vi Gulingen (som är hemskt smutsig) med städgrejor, stereo och annat vi kunde behöva för att påbörja en inflyttning. Vi planerade att åka direkt från banken i Sävedalen till huset när allt var klart med köpet.
09.00 infann vi oss hos Kåre på Nordeakontoret!



Det blev en väldans massa papper!  Vi har gjort så att Johan kommer att stå som ägare på nya huset,  men vi båda står på lånen. Dvs Oo äger huset, jag är med och betalar!
Anledningen till detta är enbart ekonomiska, eftersom Johan har radhuset som ska säljas, behöver han inte betala lika mycket i skatt på vinsten han får vid försäljningen, då han lägger in den i ett nytt hus. Står vi båda två som ägare på nya, blir det mera skatt att betala. Jag tror det var så i varje fall... :o)

Sedan när allt är klappat och klart med båda husen, skriver han över halva nya huset på mig!
Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa den biten, att det är tack vare han och hans nuvarande hus som vi kunde köpa det nya fina huset, och det faktum att han därför bidrar med så mycket mera...eller snarare allt ekonomiskt! Det lilla jag har är en fis i rymden! En långsiktig avbetalningsplan ska läggas upp...

Menmen, bankbesöket gick bra och alla papper blev underskrivna. Sedan fick vi dom: Nycklarna!
Sedan säljarna fått sina pengar och lämnat banken, tog mera underskriftesskrivning vid. Alla de papper som skymtar i de första bilderna! Lånen blir med rörliga räntor tills vidare.

Sedan styrde vi då Gulingen mot Olofstorp och vårt nya hus!

Johan som hade tänkt pinka in sitt  nya revir, klarade inte att hålla sig tills vi var framme...




Denna i vinter första egentligen riktigt kalla dag,(-11,7 grader i Lindome), kom vi så fram. Gulingen fann sig snabbt till rätta på den plats där Johan hoppas på att få ett garage en dag. Tills vidare tycker undertecknad (som fick både kamin, loft, stort kök, bastu och golvvärme), att det går finfint med carport!



När vi kom in, möttes vi av detta fina från de gamla ägarna! Så himla fint gjort!
De gånger vi träffat dom, har de gett så mysigt intryck, ett riktigt gopar! De byggde ju sitt drömhus, så det måste kännas konstigt och svårt att lämna det. Tydligen blev avstånden från föräldrar i Uddevalla  och sommarhus på Orust för besvärligt, vilket är förståeligt.

  

I utbyte mot det mesta av takarmaturen, frånsades dom flyttstädningen, så vi tog tag i köket med en gång. När det mesta var klart, åkte vi till Nickes jobb via Max i Allum för inhandling av lite lunch. Tack vare Nicke kunde vi låna en liten lastbil som vi fyllde i Lindome med hjälp av Monica som vi hämtade upp på vägen hem.
Tillbaka till Olofstorp anslöt Nicke med Hampus och Ida. Så med all den hjälpen tömde vi hela lasset på nolltid!

  

Efteråt åkte vi via Stensjöns pizzeria och inhandlade middag som vi sedan åt hos Johans föräldrar. Jag körde på gorgonzolapasta, då jag inte är någon superfan av pizza, framför allt inte två på tre dagar.
Väl hemma var vi helt slut! Strax efter nio snarkade vi gott under täcket!

Idag var det innebandy som vanligt, sedan har vi gjort lite ärenden kring stan, bland annat till garnaffären (måste ju ha lite att göra uppe i Sälen!). Men även en sväng till huset hanns med, där vi strukturerade upp lite bland de inlastade kartongerna.
Jag känner mig eländig, då förkylningen slagit klorna i mig! Ont i huvudet, snor och allmänt seg. Johan är inget vidare i halsen, där han nu går och packar inför imorgon.

Jag får se om jag har möjlighet att blogga något ifrån Sälen, ser lite tveksamt ut.
Bloggabstinens, finns det tabletter mot det?

Kommentarer
Postat av: Stefan

Den där gråhåriga med vit potta på huvudet, är det hustomten? (Hej syster!=))

2009-01-03 @ 18:23:50
Postat av: Elin

Grattis till att allt är klart med det nya! Kommer nog bli kanon! :) Hoppas att det gamla huset blir sålt snart också, så att ni kan koncentrera er fullt ut på det nya huset! Vad gulligt av de gamla ägarna till huset! Trevligt att mötas av en liten present! :)



Det är ju inte så mkt för att du inte ska få bloggabstinens som vi hoppas på att du kan blogga i Sälen. Du måste ju tänka på oss läsare? Vad ska vi göra nu all den tid som vi lägger på att skriva in tashmiras.blogg.se? Är ju några gånger varje dag nästan som man är inne... :)



Hoppas ni får en riktigt härlig vecka, bloggande eller ej. Vi får väl försöka stå ut men räknar då med ett lååååångt inlägg + bilder när ni är hemma igen ;) Åk lite skidor för oss också! :)



Ha det gott!



Kram

2009-01-03 @ 19:56:11
Postat av: Josefin

Hejsan! Du kommenterade min blogg för ett tag sedan och skrev bland annat att man fick scrolla i sidled. Jag har ändrat det nu och undrar om du skulle kunna ägna 5 sekunder till att kolla om det ser bättre ut nu?



Tack på förhand!

Kram Josefin.

2009-01-03 @ 20:50:01
URL: http://juffemedkniven.blogg.se/
Postat av: Marita

GRATTIS!!!!

Ohh så fint det ser ut-ser ut att ha en härlig rymd så att säga-härliga ytor.



När vi sålde vårt förra hus för snart 5 år sen hade vi oxå lämnat ett kort o en flaska vin-istället för blomma fick de choklad att smaska till vinet med:))



Hoppas ni får en toppenvecka i sälen nu.



//Marita

2009-01-09 @ 08:18:18
URL: http://amors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0