Va mycke tid!

Skåda klumparna som ska föreställa tjocka revbensspjäll! Jag vet, så gick det med försöket att köra fuskvarianten, men när man jobbar halvdag har man helt plötsligt en massa tid till att exempelvis flanera på Ica Maxi medan man väntar på Oo!
Åkte efter jobbet till köpcentret 421 i Högsbo, där parkeringen bjöd på det det typiska innan-jul-kaoset, medan parkeringsdäcket var nästintill tomt. Tog trapporna ned direkt in i centret, skrockandes åt de stirriga förarna som snurrade runt, runt utanför. Hittade inte det jag kommit dit för, men testade Maxi utan bättre framgång. När jag ändå var där hamnade jag av någon himla anledning vid köttdisken, där en kille precis höll på att packa upp fina förpackningar med "Revbensspjäll" prydligt tryckt uppå. Det var ödet, det gick inte att göra något åt, jag skulle göra revbensspjällen själv! Efter lite rådfrågan hos Monica blev det både tjocka och tunna, varav de tjocka nu ligger färdiga och paketerade i kylen!
Tar en bakpotatis med nån räkgegga till lunch. Jag och Oo ska mötas upp på Sahlgrenska för att lämna blod, men han behöver mer tid på jobbet, så jag tar det lugnt. Efter en sväng på H&M drar jag så till Gulingen med två par spetstrosor och svarta leggings tillsammans med mina råa revbensspjäll.Sköterskan är duktig med nålen, och höjer inte ens på ögonbrynen när jag plåtar allt och ingenting. Hon drar runt "bandaget" som håller plåsterlapparna på plats lite snyggare som hon säger, ifall jag vill plåta också det vilket jag gör. Men särskilt snyggt vet jag inte om det blir, och hon måste strax göra om det, då blodet snabbt blöter sig igenom hennes för löst lindade bandage. Första gången det händer. Hon tycker i alla fall att jag ska lägga ut bilderna för att locka fler att bli blodgivare. Jag vet inte om min inzoomade bild på nålen i min arm verkar särskilt väl för det syftet, och hon har garanterat överskattat antalet läsare min blogg har, fast jag säger inget och låter henne tro att jag är nästa Blondinbella. "Blondinbella goes snedögd".
Förutom revbensspjällen lagar jag middag, röjer undan efter middagen och gör efterrätten vi ska ha med till julafton.
Nu får jag så äntligen sitta ner och blogga lite. Oo spelar Zelda, försöker lösa Mysterycacher, mördar någon i MafiaWars och vårdar sina grödor i Farmville. Jag har skrivit upp ett antal "att-göra" grejer på tavlan till Oo som han kan pyssla med medan jag är på jobbet imorgon. Jag var ju generös med tiden och satte julafton som deadline, förutom pappersröjningen i arbetsrummet där han fick året ut på sig.

Det ser ut som f-n i hallen, och när jag varje dag snubblar in över skorna som ligger strödda strax innanför dörren undrar jag hur många människor som bor här egentligen! Just nu är det förutom skorna, banankartongerna med julgrejer, väskor, västar till innebandyn, drickesback till julafton och framför allt skitigt! Men jag är förvånansvärt överseende och kliver över eländet, förtröstansfull i att Oo tar tag i det vid "dammsuga"-punkten på tavlan, såvida han nu inte dammsugar runt det hela! Jag kanske borde förtydliga den punkten lite, då lyfta på skor och röja undan för att komma åt kanske inte riktigt tas för givet lika väl som om en annan kommer med dammsugaren. Hm. Nej, Oo kan röja riktigt bra när han väl sätter igång, men som för undertecknad, kan man behöva en rejäl spark i röven först!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hahaha, fönstershopping på Ica Maxi. Låter som när jag var ensam mamma. Det stora nöjet var att efter dagshandlingen (som värsta pensionären) gå och ställa sig vid pockethyllan på Kvantum. ;o)

2009-12-22 @ 21:48:31
Postat av: Anders

tur att man ska fira jul långt ifrån de köttklumparna

2009-12-23 @ 09:17:59
Postat av: Linda till Anna

Pockethyllorna på Maxi är underskattade! :o)

2009-12-23 @ 11:20:11
Postat av: Linda till Anders

Men duh, då är det ju spikat att DU fixar maten när ni kommer hit nästa år!-mutter-

2009-12-23 @ 11:21:02
Postat av: Anders

ja

2009-12-23 @ 15:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0