Juldagsduktig

Till Oos förtvivlan drabbades jag av ett röjarhumör denna dag. Inte röja dock som i att kasta saker, svära, gorma och mucka gräl, utan som i att fixa i ordning skrubben och lite allmänt här hemma! Pigg som en mört fick jag stänga av "wake-up-"lampan som 06.35 fyllde rummet med strålande ljus och något som skulle likna havsbrus! Jag hade iordningställt den för vardag, men missat att avaktivera den. Oo däremot märkte den inte ens, vilket i och för sig inte är så förvånande. Jag lyckades dock somna om, men vid niotiden fick det vara nog och fixade plättar till mig, samt kaffe och plättar till min Oo. Medan jag stod där och stekte hör jag hans upphetsade röst ropa från sovrummet att snabbt som attan komma dit. Jag trodde att det (som vanligt) gällde något häftigt i Zeldaspelet, men han ligger med blicken fastnaglad ut genom fönstret. Där utanför står ett rådjur, inte mer än tre meter från oss uppe i den branta slänten! Den är så vacker, så fin, och vi hinner beundra den en god stund innan den småspringer iväg.

När man röjer i en skrubb som sedan inflyttningsdagen verkat som en generell dumpningsplats för tillika saker man inte funnit en annan plats för, så hamnar man ofrånkomligt i olika stickspår. Plötsligt befinner jag mig sorterandes bland alla mina skor som jag hittar, och passar samtidigt på att rensa i hallgarderoben där alla mina sommarmotsvarigheter ligger och tar plats. Jag har några stycken som nu väntar på vidare transport upp på vinden! Oo bara skakade på huvudet: -Det är ju samma stil på dom allihopa också!
Inte riktigt!

Medan det lätta snöfallet övergick till ett deprimerande regn, smittade visst min företagsamhet till Oo, som satte igång att gå igenom alla sin papper som han haft liggande lite här och var i arbetsrummet, och om jag samlar skor, så samlar han papper! Det var gamla betalda räkningar, pensionsutdrag och lägenhetsöverlåtelser från 2004! Fine om man arkiverar det i ordnade former allt eftersom, men här var det inte riktigt så! Bättre sent än aldrig antar jag.

Har fått en tvättmaskin gjord också, så känner mig rätt nöjd med min dag!


Kommentarer
Postat av: Stefan

Skönt att se Oos pappershögar, ingen idé han kommer med spydiga kommentarer till mig mer.. :o)

2009-12-25 @ 16:26:41
Postat av: Anna

Bra jobbat!

2009-12-25 @ 16:28:37
Postat av: Oo till Stefan

hmm, mina är ju i alla fall iordning nu, undan i pärmar!!! :) Hur är det med dina??????

2009-12-25 @ 23:17:41
Postat av: Linda till Anna

Tackar! :o)

2009-12-25 @ 23:18:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0