Öm i svansen och trött i ögat

Har städat och förberett för en visning som kanske inte blir av. Johan ringde mäklaren under eftermiddagen, och ingen hade ringt och visat intresse. Han tyckte ändå vi skulle förbereda utifall någon skulle ringa under morgondagen. Det var inte det mest energiska paret som till slut genomförde städningen!
Hade en kurs med en enda stackars kursdeltagare idag. Minimiantalet är två för att kursen ska bli av, men de andras avbokningar kom så sent, att jag beslöt att köra ändå om denne kille ville. Så det blev en privatlektion!

Snälla Helena, min stickningsläromästare blev rastlös och tog tag i mitt första ponchostycke, det som jag gjort för stort. Hon "öppnade upp" den, rev upp och avslutade igen, så nu är den i rätt format! Jag behöver inte göra om det själv, utan när jag är kalr med andra stycket kan jag bara sy ihop dom! Eventuellt måste jag enligt henne göra något med styckena som jag inte minns namnet på. Någon typ av sträckning där man blöter stickningen och sträcker ut den på ett plant underlag. Den rullar ihop sig något längs långsidorna, vilket denna process tydligen ska avhjälpa.

När det går så pass snabbt att sticka en poncho av denna modell, är jag faktiskt lite sugen på att göra en i GAIS eller Frölundafärger! Tänk ett stycke i svart och ett i grönt!? Lite fräckt faktiskt!
Stefan hade ju visat ett visst intresse för en poncho, så det kanske får bli nästa projekt. Man kan ju prova en annan modell? Det finns ju en del att välja bland om man säger så!

Nej, nu är jag trött på att sitta sätt upp och ned. Det räcker ju med att jag gör det hela dagarna!

Ha en god natt!

Kommentarer
Postat av: Anna

Japp, sträckning är det du ska göra, eller blockning. Ett tips är att köpa skumgummibrickor på Biltema. Det är många stickare som använder det. Se det här blogginlägget: http://www.webtrotter.se/ilsefin/2008/05/29/konsten-att-blocka-en-troja/

2008-11-05 @ 20:51:54
URL: http://andasblogg.blogspot.com
Postat av: Linda till Anna

Så kanske det hette ja! :o)

Haha, vilket roligt inlägg! Och sådana där brickor kan man ju ha annat roligt med! Tack för tipset, Biltema nästa!

2008-11-06 @ 08:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0