Att göra potatisgratäng



Skala potatis är inte särskilt upphetsande. Ofta får man flashbacks från midsommaraftnar i sommarstugan när man var liten. Man satt tidigt på dagen med en i sina ögon gigantisk balja med brunnsvatten och potatis, och skalade till gäster och kommande fest. Sedan skulle man rita den traditionella bilden med tävlingslagen och de olika grenarna. Grenarna skulle ritas, då det var mycket roligare. Skjuta mål med fotboll, kasta bollar i hink, säcklöpning osv. Jag minns faktiskt inte mycket själv vad jag gjorde under själva midsommarfesten. Det var sällan andra barn med, då sällskapet vi alltid firade med hade äldre barn i minst min systers ålder. Antagligen flamsade jag runt och störde de vuxnas festligheter.

Den som uppfann hushållsassistenten fick Nobelpris va? Leve att slippa skiva tunt för hand! Eller slippa blodvite när man ska riva! Det hade blivit betydligt mera sällsynt med potatisgratäng i detta hushåll om assistenten inte funnits kan jag säga!
Då jag gav mig i kast med maten med en gång, har det ännu inte blivit någonting stickat denna dag! Måste komma ihåg att tömma kattlådan också. Nu förtiden tömmer jag oftast varannan dag, än tidigare varje. Lata jag!

Ikväll är det "Hells kitchen", vilket inte får missas. kanske det blir några maskor!
Eller så hade jag ju kunnat sticka istället för att blogga! Hm..."livet är fullt av mariga val, inte sant?"  Ni har väl sett "Den lilla sjöjungfrun"! (Ariel står inför sjöhäxan och ska välja om hon ska bli människa och förlora sin röst, eller förbli sjöjungfru och missa chansen att möta sin drömprins) :o)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0