Äntligen lite bilder!


Då ska vi se.. vi börjar med lite plockbilder från Norrlandsresan. Vi passerade Höga Kusten, där vi klättrade upp till Skulegrottan, och sedan vidare till Skulebergets topp. Det kändes i benen kan jag säga! Sedan fortsatte vi med vandring till Slåttdalsskrevan. Och efter den var man inte så pigg i fötterna!! Men vilka vyer! Och tur med vädret, då det klarnade upp under de timmar vi var ute!
På vägen till/från skrevan finns en sjö med så klart och rent vatten att man kan dricka det. Och det smakade inte alls dumt! Så nej, Johan pussar inte sin egen spegelbild... :o)


Är man i norrland, så är ett besök till Storforsen ett måste! Mycket vatten i älven medörde en mäktig fors! Tyvärr avr vädret lite småtråkigt, men man blev fuktig av forsen ändå. Och dess dån hängde kvar en god stund efter vi lämnat denna fantastiska plats!



Min barndoms stad Piteå fick vi ju ta en tur igenom, samt en fika på gamla Ekbergs konditori! 
Hälsade även på min barndomskamrat Jenny med familj. Underbart roligt att träffa dom alla igen, och till min stora lycka bjöds vi på...ja, vad tror ni??




Efter många mil fick så de tre Wennströmarna passera Polcirkeln, för att till slut hamna i Kiruna! Perfekt timing medförde att vi hamnade i Kirunavaara gruva direkt efter ankomst! Dryga 500 meter under havet blev det guidtur och fika. Fräckt!



Tidigt nästa dag bar det av till Kilpisjärvi, där ännu en perfekt timing medförde att vi tog båten ut till Treriksröset. Eller, ja, nästan dit. En promenad krävdes, plus lite vansklig balansgång över en del vatten.
Och där, ja, vad hände där då?? Jag har väl redan skrivit i tidigare inlägg att jag blev rätt chockad va?



Efter den omtumlande upplevelsen på de tre rikenas träffpunkt, åkte vi vidare in i Norge. Och de vyerna där är, ja, ni som varit där, helt fantastiska! Inga foton gör dom rättvisa!


Men den svenska sidan är ju inte så dum heller faktiskt...





Från Tromsö till Narvik som inte var så imponerande och mysigt som Tromsö, åkte vi tillbaka till Kiruna. Och helt plötsligt fick man möjlighet att se Kebnekaises topp, från ovan!!  I helikopter! Ståpäls!!




Svenska sidan är som sagt inte heller så dum, och när man passerar så måste man ju bara dokumentera den klassiska Lapporten.




Så tillbaka i Bureå och pappas begravning. Har ju inte haft så jättebra kontakt med mina släktingar, och denna dag fick jag träffa några av alla mina kusiner. Det var riktigt trevligt! Och goa faster Gertrud!  Nina, Anders och lille Aron kom upp till denna dag.                          




Så var det Dalsland, och den födelsedagspresent jag gav Johan i våras. En dag dressin från Bengtsfors till Silverlake camping...

... och en dag kanotpaddling tillbaka till Bengtsfors,,,då vi alla var rätt möra i kroppen...!
       
Sedan var det riktigt gött med en ordentlig Thaimiddag innan bilfärden hem. Av någon anledning gick det åt väldigt mycket vatten! :o)


Av hänsyn till känsliga läsare, publicerar jag inte en viss person med sylt i fejan...

Kommentarer
Postat av: Elin

Härliga bilder! Gillar bilden där Johan pussar sin spegelbild i vattnet! =) Och den när du står uppe på klippan var riktigt fin!! Sen tycker jag du är alldeles för snäll Linda, syltbilden på Andreas är ju kalajs! =)



Ha det gott!



Kram

2008-07-22 @ 10:30:18
URL: http://elinapelina.blogg.se/
Postat av: Linda

Hahaha, jo det är den! Vi får se vem av oss som har den bästa! :o)

2008-07-22 @ 11:42:01
Postat av: Anna

Kul att få se lite bilder från er Sverigeturné och det var jättekul att få träffa allihop. Fundera på en spahelg i höst hörru. Det skulle vara roligt att få sällis. Kram!

2008-07-22 @ 19:32:54
URL: http://andasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0