Mellan uppdrag...

...är vad jag är nu. Sitter mitt i stan på Elans kontor och håller just nu på med en interaktiv kurs i Excel. Det är ju ett himla klämmigt program, som känns bra att lära sig lite mera om. Vi är en hög konsulter som sitter här dessa två dagar, och eftersom jag var här så pass tidigt, hann jag får mig en dator! Vad de andra gör har jag ingen aning om.
Men här vi alltså, de som är helt utan uppdrag, och de som, liksom Volvo, inte vill bekosta några konsulter dessa klämdagar.
Sex timmar ska vi vara här för att göra rätt för vår lön, men inte full tid så vi kommer över garantilönegränsen. För mig blir det alltså nio till tre idag och imorgon, samt nästa måndag och tisdag.
Skulle något kortuppdrag komma in, så finns vi tillgängliga.
Det skulle faktiskt vara lite kul med ett sådant! Men nu är vi så många här, och några har varit utan uppdrag i flera månader (!), så det lär väl vara de som i första hand får sådana.

Menmen, det verkar vara rätt avslappnat när man sitter här, därav vågar jag mig på ett inlägg.

Johan är sjuk stackarn. Skåneluften blev för mycket för honom, så han hostar, saknar röst och ser allmänt eländig ut. Efter fotbollsskolan hävdade han att han skulle på innebandy idag. Till kvällen erkände han att det nog var bäst att hoppa över den. En liten promenad till affären, där vi på vägen matade duckisarna vid ån, var trevligt. Jag finner det ofantligt trevligt att mata de söta änderna!
Senare omvandlade vi dryga 1,5 kilo blandfärs till köttbullar! (bildbevis kommer) Vi erbjöd oss att fixa dom till julafton, så Monica inte ska behöva göra allting själv. Dessutom ska vi ordna prinskorven och efterrätt. Det är ju julafton på onsdag! Om två dagar! Känns inte ett dugg! En snålblåst och tunt strilande regn gjorde oss sällskap till duckisarna, och idag skiner solen över de asfaltbara gatorna.

Tömningen gick trögt igår. De tre första har jag skrivit som i en sorts affekt, det bara flödade ut!
Denna gång fick jag inget flyt. Det bara spretade åt alla håll, med så mycket jag ville få fram, att det bara blev rörigt.
Jag vet inte om det var därför jag blev lite låg, eller om det har med själva tömningarna att göra. Efter den tredje blev jag också låg, en lite svårdefinierad känsla.
Andreas frågade hur jag mår när gjort en tömning, och då jag inte reflekterat över det, märkte jag att jag fick lite svårt att svara. Men när jag tänker tillbaka, så är det ganska blandade känslor. Lite lättnad, en del sorg, en del frustration, besvikelse, och en del ingenting. Jag tror det beror på vilka känslor jag tillåter mig. Ibland är det som jag betraktar scenariona jag beskriver, utifrån, som någon annan jag beskriver.  Och ibland är jag där igen och känner det där trycket i bröstet, klumpen i magen, besvikelsen, vreden, frustrationen. Det är nog då jag blir låg.
Så det kanske inte är så givande som jag trodde att gräva i det här. Samtidigt som det ändå är det. Lite schizofrent sådär.

Undrar vad jag ska hitta på till lunch. De hade ju lunchrum med micros här, men då jag var osäker tog jag ingen matlåda. Men jag är ju mitt i stan, så något trevligt alternativ borde jag ju kunna hitta när det så blir dags.
Imorgon är det pga julschemat bara jag som har pass på Sportlife. Därför är den stora salen ledig, så jag och Ylva ska köra där istället. Det var en deltagare som mailade och tyckte vi kunde vara där istället när möjligheten fanns, så slapp man ha det så trångt i lilla!
Och nu är de 45 platserna slut! Tack och lov att jag ska ha Ylva med mig!

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har också funderat på hur du mår efter dina tömningar, om det känns bättre eller om det leder till ännu mer tankar. Jag tycker det är bra att du försöker ta fram positiva bitar också (som du faktiskt gör).



Det är tungt att tömma men samtidgt är det tungt att bära på en massa också. Fast man kanske inte alltid tänker på det. Julen gör att mer kommer upp till ytan. Fler minnen och fler tankar på hur det var, hur det är och hur det blir.



Det är mycket nytt och spännande framför dig år 2009. Kramkram!

2008-12-22 @ 11:42:57
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jag funderade idag om du var en av de stackare som fick jobba en dag som denna. När vi kämpande lärare får njuta av ledig dag. :-P

2008-12-22 @ 11:46:13
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Elin

Vad kul att ni får stora salen imorrn, verkar ju vara ett populärt pass i Kållered ju! :)



Tråkigt att Elan ska hålla alla jobbandes dessa dagar, ni kunde ju fått lite ledigt istället om det nu inte finns några uppdrag!



2008-12-22 @ 12:01:30
Postat av: Marita

Här har du en till som oxå jobbar när många andra är lediga.Det är det som är mest trist med just mitt jobb att det spelar ingen roll om där är en röd dag eller en vardag-jag får snällt ta mig dit ändå.

Till barnens förtret många ggr.Men man har ju inte så många semesterdagar att ta ut o inte får vi ta ut den riktigt när vi vill heller....speciellt inte under julen då;)



Jag tror att i botten är dina tömningar bra för dig-nån gång måste ens jobbiga del fram.Jag tror inte det är bra att ha allt inom sig.

Ska försöka mig på samma som dig här snart-vet bara inte var man ska börja.Har blivit inspirerad av dina tömningar.



Nä nu väntar tallåsen på Marita....bäst o dra sig dit:))

2008-12-22 @ 12:51:35
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Ska du jobba julafton? När man var singel var det inga större problem, framför allt inte för mig som inte gillar julen ur familjesammankomst-där-man-måste-umgås-synpunkt. Så jag jobbade gärna både jul, nyår och midsommar då jag travade omkring om nätterna i väktaruniformen! Kollegorna tog tacksamt emot den inhopparen! :o)

Visst tror jag på ett plan att tömningarna är bra, annars skulle jag nog inte fortsätta med dom. Jag vet inte om jag kanske bara hade lite för höga förhoppningar på hur det skulle kännas. Men hur jag hoppats vet jag inte heller. Mera som en lättnad kanske? Det kanske kommer. Jag får se det som en process.

Hoppas du får en bra fortsatt dag!

2008-12-22 @ 13:54:26
Postat av: Marita



Jepp julafton från 7-14:30 viger jag mitt liv åt pensionärerna på Tallåsen.

Har ju hela kvällen fri sen så det gör faktiskt inte så mycket att behöva jobba-tror det är värre för barnen än för mig.//Marita som nu snart ska sova så jag orkar upp kl 5 imorrn

2008-12-22 @ 21:56:41
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Huga, vilket otäck tid att kliva upp! Du gör det bra! Jag har alltid imponerats av de som arbetar inom vård och psykiatri! Själv skulle jag aldrig klara av det.

Gott att du får kvällen med familjen, och du hinner ju kanske hem till Kalle! :o)

2008-12-23 @ 09:19:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0