Frosseri och straffet

(null)
Böckerna i februari månad blev biografier. Gidlunds skildringar mot den oundvikliga cancerdöden hade en föredömlig uppläsare men trots sorgen och frustrationen som sakligt konstaterades så grep den aldrig riktigt tag i mig. Nummer två i ordningen, Atefeh Sebdanis gjorde det dock med råge, fy sjutton vilka onda människor det finns och vilken ofattbar styrka hos de som drabbas. 
"Jävla karlar" brukar recenseras som något underhållande men jag själv fann den mest tragisk när man ur författarens barnaögons skildrade verkligheter kunde utläsa en stor utsatthet, ensamhet och rädsla.
 
Efter dessa tre tunga verk fick det bli mera verklighet men i form av Sveriges radios olika poddar, också skrämmande på sitt sätt med den oroliga och instabila värld vi sitter i idag.
 
Då känns det skönt att fly in i det ytliga i form av frosseri av stora mått! Steinbrenners lyxiga sopplunch med tårtbuffé samt middag och IMAX-bio på en och samma fredag. "Dune 2" var lång men helt ok trots sitt otillfredsställande slut. 
Jag hostar och snorar fortfarande men passet i torsdags gick också bra, liksom i tisdags kändes det ändå som att man "rensade ur" systemet lite. Kanske det var frosseriet, kanske det var träningen men efter gårdagens pass i Majorna mådde jag inget vidare. Huvudvärken från avgrunden plågade mig trots tabletter och vätska i stora mått. När jag några timmar senare gav upp och bad om två till dämpade den sig något. Jag somnade vid sextiden framför "Hela England bakar" och slumrade till och från tills vi lade oss på riktigt och jag sov som en sten till sextiden denna dag. Då var det ryggen som tyckte att jag legat alldeles för länge.
 
Bättre i huvudet idag men värken lurar och jag har både kvartal och pass som väntar i eftermiddag. Man måste delta i minst en kvartal per år för att bibehålla licensen så jag tänker mig en minimal insats för att spara mig till mina deltagare efteråt. Nya releasen ska pluggas in under kommande två veckor och man sparar en del pluggtid genom att delta och faktiskt känna på koreografin under kvartalen istället för att enbart glo, och somna, till filmen...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0