Vanlig tisdag

Undrar just vad "vanlig tisdag" egentligen innebär, det kan ju se så otrolig olika ut! Jag tänker ibland på någon kurs jag gick där en övning handlade om att poängtera alla människors olika förutsättningar och preferenser. Den var skitenkel men fastnade i min hjärna och även om jag inte minns alla detaljer så tog jag med mig kontentan.
Alla deltagare fick instruktioner att rita ett normalt hus, färglägga eller ange färg på huset. Sedan rita ett träd utanför och ett husdjur som bodde i huset. Typ så.
Vi jämförde sedan våra teckningar och alla var snarlika. Ett rött litet hus med ett klassiskt träd med stam och "bullig" trädkrona. Husdjuret var en katt eller hund. Nu minns jag inte om vi faktiskt hade eller om det var läraren som illustrerade hur en annan teckning hade sett ut av en medarbetare i till exempel Indien, eller Kina. Huset ett hyreshus eller platt brun byggnad med en palm utanför. Eller varför inte ett "svenskt asfaltbarn"? Vad som är "normalt" för oss kan vi inte förutsätta vara "normalt" för andra.
Det var ett tankespår.
 
Jag har träningsvärk! Och huvudvärken är tillbaka och lurar, för lätt för att tablett ska kännas motiverad med tillräcklig för att vara ett lätt störande bakgrundssurr. Jag bytte nästan alla låtar till söndagens pass och fick således hemsk värk i hela kroppen, till och med magen! Det konstiga är att övningarna och kombinationerna inte var särskilt annorlunda, bara betydligt fler armhävningar. 
Från Energy och Sportlife till Nordic Wellness firar de nu 25 år och i Frölunda firades det igår måndag. Dagen till ära körde jag ett extrainsatt pass och prestationen var inte alls på topp på grund av träningsvärken. Hade jag hunnit ta en bit tårta innan passet hade det säkert gått bättre! Det är så jag gruvar inför kvällens pass i Sisjön!
 
Som en pensionär behöver jag ofta upp och pinka minst en gång varje natt, denna inget undantag. Ett undantag var dock att C också gjorde det och således vaknade vi till lite båda två och jag fick en på senaste tiden ovanlig "flashback" som vi kom fram till att kalla dom, tankar kring scenarion och frågeställningar. Jag frågar ju ofta, kanske lite väl ofta vad C tänker på och denna natt fick jag "lite olika" tillbaka. Det är ett synnerligen otillfredsställande svar som han fick utveckla och det var tja, "lite olika" tvivialiteter. När jag fick frågan tillbaka besvarade jag med samma mynt "lite olika" och fick naturligtvis följdfrågan och jag vädrade mina tankar.
Det slutade med att det inte blev mera sömn denna natt men likväl löste vi ut det som ju egentligen alltid varit olösligt, så snarare skulle man kanske säga "behandlade" vi det som jag behövde lösa ut, nämligen de tankar som fick hanteras om och om igen där i somras men som sagt nu allt mer sällan. Det var nog någon vecka sedan sist tror jag. Pikar och kommentarer förekommer nog ganska ofta men känner att de ligger på en sund och nästan retsam skojnivå. Jag kan ha ett allvar bakom piken men han bemöter den på det sätt jag känner är bra för mig. Han varken förnekar eller ifrågasätter utan, tja, accepterar och bemöter den bara och så är det bra med det.
 
Imorgon blir det en social dag för hela slanten. Ska till Ullared med Monica, Anna, Ida, en vän till Ida samt Hampus flickvän. Det ska bli riktigt mysigt och blev så glad när Monica frågade! Direkt efter hemkomsten är det AW med tre gamla kollegor. Senaste var de med på mitt combatpass innan middag, så denna gång blir det 70 minuters yoga och meditation, snacka om att det både lär vara annorlunda men välbehövligt för mig. Tänk om jag somnar?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0