Gårdag med bilder

Av någon anledning blev det råstressigt sista halvtimmen då jag föga förvånande väntat till sista minuten att leta fram kavajen. Senast jag använde den var ju dryga året sedan och plötsligt var den pust väck! Alla andra vaktgrejer hittade jag men inte kavajen. Jahapp, tack och lov att de svarta byxorna i alla fall passade och en vit skjorta fick funka istället. Fixade middagen så den i princip var klar när Oo kom hem för att ta över stafettpinnen Ronja och plockade lungt fram kavajen där jag enligt egen utsago redan kollat femton gånger. Svarta skor? Undanstädade och förpassade till vinden så upp dit för att gräva fram och slippa gå i alternativen som enligt Oo såg ut som tofflor! Pussar man och barn, flänger ut genom dörren rakt förbi rapporteringspärmen jag ställt på dörrmattan för att inte glömma, gör en 180 samtidigt som Oo drar efter andan i dörröppningen och nappar åt mig pärmeländet. Så på bilden har jag nätt och jämnt fått ner pulsen till normal.
Allt var sig betryggande likt och Date invigde höstens dansprogram. Fick uppdatera mig i det som hänt alla sedan sist och fick en sådan lugn och trevlig kväll det bara kan bli och alltid varit där ute. Fick avsäga mig nästa pass då jag har besök från Malaysia då! Hannah kommer nämligen för jobbets räkning men stannar två extra dagar hos oss. Ska bli riktigt roligt!


På vägen hem var det dimma - rejäl dimma! Sådan där att jag för ovanlighetens skull fick slå på dimljusen på Gulingen och dra ner på hastigheten. Rätt fräckt på ett småläskigt sätt.


Själva dagen bjöd på fantastiskt härligt väder! Så härligt att jag och lilltjejen planterade oss på verandan en stund där hon så omtänksamt rensade uppsamlaren och dissikerade dess innehåll. En bra grej med nappen när man är ute så här: Den fungerar som propp och hindrar henne från att stoppa in allt i munnen! Hon är ganska duktig på att sysselsätta sig själv vilket undertecknad utnyttjade till att läsa Harlan Cobens senaste "Försvunnen" (som jag nu läst ut under morgonen).
Nu är Oo och spelar innebandy. Vi har verkligen inte sett mycket av varandra den här veckan! Om några timmar ska jag möta Oo på Ikea för att käka lunch och lämna över stafettpinnen Ronja innan nästa vaktjobb, IFK mot Hjällby på Gamla Ullevi. Vaktjobb både fredag och lördag, senast det skedde var väl där i början av mitt och Oos förhållande någon gång! Nu med den väsentliga skillnaden att jag inte kommer hem framåt morgontimmarna vilket är vansinnigt skönt! Fick kallelsen till fortbildningen som jag ju sköt fram där i våras. Det lutar fortfarande åt att jag låter förordnandet löpa ut och lägger brickan på hyllan. Visst är det ett roligt extrajobb och goa pengar men helt enkelt inte tillräckligt med pengar för att vara värt utgiften för den nya uniformen som efter årsskiftet blir ett krav. Tråkigt.

Direkt efter dagens vaktjobb blåser jag hem för att möta upp Oo som varit på Landet för att återlämna vedklyven och hjälpt Monica med gräsklippningen tror jag det var. Snabbt ombyte och så tillbaka in till stan för middag hos Andreas och Elin. Alla som bidrog med något speciellt till deras bröllop är inbjudna och därmed Oo i egenskap av bestman samt hans bihang. Trodde ett tag att jag inte skulle kunna vara med mendå matchen så spelades tidigare än jag trott bör jag nu alltså hinna. När jag nu tänker efter undrar jag om vi meddelat dom det - att jag faktiskt också kommer. Hm.

Imorgon har Oo fotboll med sina tjejer och jag mitt combatpass. Däremellan ska vi försöka sno åt oss lite kvalitetstid och faktiskt göra något tillsammans, kanske ta en promenad eller något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0