Lite annat

Golvkillarna har varit här, och informationen de fått från försäkringsbolaget sade att det handlade om cirkus tre kvadratmeter där plattorna behövde tas upp och läggas om. Efter de varit här och sett med egna ögon, knackat runt och kliat sig i huvudet så kom de inte fram till annat än att hela vardagsrumsdelen behöver brytas upp och läggas om! Det verkade nämligen som att alla plattor på den kalla delen släppt från betonggrunden, så om de bara lappade den specifika delen som lyft vilket innebär att den fästs i grundbetongen, vad händer då med resten som nu är lös? Därför ville de lägga om hela rubbet. Då kom nästa problem, själva plattorna. Förra ägarna lämnade några stycken som blivit över som kan ersätta om några bryts sönder vid reparationen, men om det blir fler? Finns dessa plattor att få tag på nu? Därför tog de med sig en för att kolla. Och om de nu måste återanvända alla plattor så måste fästningsmassan på dess undersida slipas bort innan de kan användas igen, och det var visst inte så bara. Inte vårt problem visserligen, men arbetsinsatsen och därmed kostnaderna rusade ju plötsligt iväg, och frågan är då hur försäkringsbolaget ställer sig.

En annan fråga också: Golvvärmen. Han var ju här och provtryckte utan att finna något läckage. Vi hade ju efter golvkillarnas inrådan då vi inte visste om det var läckage eller inte, stängt av den sektionen. Värmekillen drog igång den efter provtryckningen just för att det inte var bra att det var avslagen, för om det frös hade vi ett än värre problem! Grejen är bara att golvet fortfarande är kallt, vilket det ju inte borde vara om han dragit igång det igen. Golvkillarna konstaterade detsamma, öppnade "reglagestället" och kände att jo, värme gick ut i alla sektioner. Så varför är det då kallt? Luft? Annat fel? De vill ju inte börja fixa golvet förrän de är säkra på att golvvärmen är ok, så det måste de också kolla av. Men är allt grönt så kanske de sätter igång redan imorgon! Och imorgon är Oo i Malmö hela dagen. Så det blir att röja golvytan ikväll, men räckte nog med hälften då de tar en halva åt gången, och då skadesidan redan är rätt tom kan vi bara göra det lite bättre samt förbereda den andra halvan. Där har vi mycket möbler och grejer!
Hoppas bara det inte blir nåt strul med försäkringsbolaget nu bara, och hoppas nummer två är att golvvärmen ska vara ok!
Och hoppas nummer tre är att det ska lösa sig med golvplattorna, annars måste helt andra plattor läggas in i hela den delen och hur ser det ut då? I-landsproblematik!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hu, och mitt i allt ska du försöka sitta och bygga på relationen med lilla Ronja... Hoppas de arbetar fort och utan problem!

2011-02-02 @ 18:55:43
Postat av: Linda till Anna

Hoppas innerligt jag med! Undrar om sådana där pluttiga hörselkåpor kan behöva inhandlas till Ronja? Men än så länge denna dag har de inte hört av sig, så får se när de dyker upp!

2011-02-03 @ 10:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0