Flygande beb...jakob!

Bjöds på Flygande jakob hos familjen Noel igår, och det var så vansinnigt gott att jag sällan smakat godare! Kan ha berott på att jag knappt ätit något på hela dagen, men den var något särdeles extra, långt ifrån min egna bleka motsvarighet! Mmmums!

Lilltösen som sovit sig igeom Oos utflykt var på sitt kinkigaste humör, och när Melodifestivalen började stod jag inne i badrummet för att inte störa de som försökte titta. Blöjan var checkad, tuttarna tömda, kläder bytta utifall hon var för varm, vaggad hit och dit och upp och ner. Funderade ett tag på att packa ihop och åka hem för att inte sabba de andras kväll!
När så den erfarna modern försynt frågade igen om inte hon fick ta henne, gick jag undrande med på det. Med utgångspunkt från mina egna preferenser fattade jag inte riktigt vem som över huvudtaget skulle vilja hålla en skrikande bebis, men så är ju Elin också snällheten själv att jag lät stoltheten ge vika till slut.
Och se där, men vant handgrepp vände hon Ronja 180 grader, klapp-klapp på baken och så var min förgrymmade avkomma knäpptyst! Förundrad betraktade jag detta nya handgrepp. Hur höll hon? Hur gjorde hon?
Att Elin sedan inte fick vare sig sitta eller stanna upp i rörelserna var en annan femma, men synen av Ronja liggandes där likt en knockad Djungelboks-Bagheera på armen drog till sig min blick och förundran fler än en gång! Elin är min nya idol!

När vi packade ner henne i babysittern och placerade alltihop i Saabis stämde klagosången upp igen, och ville inte ge med sig som den oftast gör när vi väl börjar rulla. Det fortsatte hela vägen hem och på plats igen.
Desperata modern försökte sig på samma handgrepp, men vände förstås den stackars tösen åt fel håll. Tyckte det kändes lite fel med strypgreppet om halsen! Oo to the rescue, men det hjälpte ändå inte. Oerfarenheten sken igenom antar jag. Trötta som vi var var det sängen bums, men mera tuttande hjälpte inte. Till slut låg jag bara där meningslöst masserande hennes mage och funderade på om jag eller hon skulle ut genom fönstret. Oos antenner eller nåt gjorde att han kastade en blick på mig genom mörkret, hivade åt sig dottern och lade henne på sitt bröst. Och tror ni inte ungskrutten tystnar - direkt! Och somnar!
Så där ligger jag och blickar på min sekunden efter sovande make med lika sovande avkomma och vet inte om jag ska vara lycklig eller förgrymmad. Hann dock inte bestämma mig förrän jag också somnade.

Kommentarer
Postat av: J

Var bara glad att ungen sover, strunta i stoltheten och sov du också, precis som du gjorde! Ibland vill man ju bara kasta ut dem genom fönstret! Förstår dig.

2011-02-06 @ 11:27:32
Postat av: Anna

Perfekta ställningen för magknip. :o) Prata med barnmorskan så får ni säkert fler tips. Finns tex receptfria magdroppar att testa. Plus magmassage varje morgon och kväll...



Försök att inte bli arg på maken. Du måste se det som att ni är ett företag. Båda vill ju att Ronja ska må bra!



Kram!

2011-02-06 @ 11:31:59
Postat av: Anonym

Det var en ära att få bära ert lilla knyte! Har sen typ 10-årsåldern alltid varit den som sagt "får jag hålla?" när det kommer en bebis i närheten så har övat på bärandet ett tag ;)



Håller med J - ta all hjälp och avlastning du kan få och vila dig när Ronja vilar sig! :)



Och med Anna - Kolla med sköterskan på bvc om tips för magknip. Det är oerhört påfrestande att ha en skrikande bebis massa kvällar, och det finns hjälp att få som dropparna vi hade (minifom och semperdroppar) sen finns det ju massage osv. också så testa er fram!!



2011-02-06 @ 21:07:34
Postat av: Linda till J

Tack, alltid skönt att höra att man inte är ensam!

Ja, men får se till att lägga energi där den är meningsfull och inte på onödigt grämande! :o)

2011-02-06 @ 22:03:18
Postat av: Linda till Anna

Jag får uppenbarligen träna mera på det där greppet! Än så länge har det inte alls fungerat, hon känner säkert min osäkerhet! Xo)

Och du har så rätt, det är ett gemensamt projekt, ingen tävling!

2011-02-06 @ 22:04:56
Postat av: Linda till Elin

Haha, du ivrade efter bebisar medan jag sprang åt andra hållet! Xo)

Tack för hjälpen än en gång och tack för tips!

2011-02-06 @ 22:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0