Söndagsrecap

Lördagens framsteg beträffande trappen/bron fick ju ett inlägg den sagda lördagen. Så efter ännu lite shopping på Byggmax så startade Oo ungefär här i söndags.
Själv fick jag för mig att göra något helt annat.

VAD kan detta månne bli?

Oo smygfotar.


Det bidde en fågelholk!
Jag har länge velat ha holkar i våra närliggande träd och hade tänkt köpa när vi ändå åkte och handlade. Snickar-Oo undrade hur svårt det kunde vara på en skala att spika ihop en själv, och med minne av holkar som fick göras på träslöjden som barn höll jag med. Sagt och gjort, material inhandlades och Icke-snickar-Linda skred till verket medan Oo jobbade vidare med trappen. Han blev dock avbruten titt som tätt av mina frågor, samt för att åtgärda det fel jag naturligtvis gjorde så snabbt som det bara var möjligt. Av de två sätt man kunde fästa ihop två av delarna, lyckades jag såklart göra det felaktiga.


(Ta-daa!)




Mäkta stolt får jag ändå vika mig för min makes bedrift. Eftersom han skulle spela match i Trollhättan, och vi bjudits in till Martin och Jeanette på vägen, hade han en deadline då han ville vara färdig. Och såklart fixade han det!

De sista skruvarna!


Ta-daa! (Fågelholken släng dig i väggen!)


Nu återstår en del "tillfixning" som att täcka de öppna sidorna undertill, plus en "trappavsats" längs trappens högra sida som ska göras dubbla trappstegsstorleken och utgå från altanens kant. Lite knepigt att förklara, men det ska bli liksom avsatser för exempelvis stora krukor plus infällda spotlights som ska lysa ut över trappstegen.
Innan festen nästa helg ska vi dock bara hinna fixa till framför trappen då det nu är luriga hål längst ned efter hans gjutningar. Det blev så himla bra, och när allting sedan blir färdigt kommer det att bli grymt! Min duktige Oo!

Hos Martin och Jeanette blev det välbehövligt och gott fika. Där har Martin också gjort ett jättejobb med deras hus, och av det han gjort hittills ser det jättebra ut! Han är förutom lärare också tränare för ett lokalt fotbollslag, i vilket Oo hoppar in ibland för att spela. Denna gång var det Trollhättans IF som skulle mötas på deras hemmaplan, och för ovanlighetens skull följde jag alltså med denna gång!
  
Det var faktiskt lite småkul att se Oo spela, även om några vackert flygande Kanadagäss lyckades fånga min uppmärksamhet där för ett ögonblick! ;o)
Hans lag förlorade dock, men han var vacker att se på ändå där han sprang i sin vita mundering! Han är inte bara händig, han har snygga ben också! Hohoho!

 


Kommentarer
Postat av: Elin

Ååå, vilken snygg trappa! Blir ju Västsveriges finaste altan detta :)

2010-09-06 @ 20:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0