Noll koll

Kontrollfreaket Linda har ett selektivt kontrollbehov. Vilken vecka är jag i nu egentligen? Tror det är 23, men är inte säker. 22 eller 23 i varje fall, nej 23 lät troligare. För första gången diskuterade vi lite mer ambitiöst om föräldraledigheten, hur den ska delas upp och så vidare. Det är ju skitsvårt! Jag är ju inte som många andra blivande supermorsor som bara längtar efter att få vara hemma med sitt sockergryn och vill vara hemma så länge det bara går. Kanske det ändrar sig för mig, men måste ju utgå från vad jag känner just nu. Har ju hört att det ur Oos jobbvinkel är lättare om jag förvarnar om tidigt tillbakakommande och sedan eventuellt förlänger än tvärtom. Även om min vilja och föreställning är värre än Oos, så tilltalas egentligen ingen av oss vara hemma under småbarnstiden! Oo erbjöd sig att ta ut sin pappatid när ungen var tre. Tja, hur länge har man på sig? Tills ungen är åtta? Då kan jag ta när hon är sju och börjat skolan! Någon som vill jobba som nanny ute i Olofstorp? Boende på loftet och 25 spänn i timmen! Xo)

Urk, har verkligen noll koll på det där med föräldrakassa/försäkring (är det olika saker?), vad man får ta ut och hur man får ta ut och allt sådant. Vi slipper ju inte undan utan måste ta tag och sätta oss in i det där. Det är ju fantastiskt att vi har sådana ersättningar i landet, men det behöver inte vara roligare att sätta sig in i för det. Ska man ha sin del av kakan är det bara att gilla läget!


(Noll koll)

 

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Man har ju sina dagar. Jag tog ut halva dagar hela året jag var hemma med Emma. Så jag har MÅNGA dagar kvar. Allt beror ju på vilken ekonomi man har. Kan man leva snålt med bara hälften av pengarna så räcker ju dagarna längre. Men måste man ta ut hela dagar så räcker det väl ett och ett halvt år ungefär...

2010-09-13 @ 20:13:46
Postat av: Elin

Om man tar ut fullt så tar man ut 7 dagar/vecka men då räcker dagarna bara ca 1 år och sen har man inget kvar.... 60 dagar är vikta för mamman och 60 för pappan men de andra får man ta ut som man vill! Har nog hyfsat koll på föräldradagar osv. så kan förklara bättre nån dag om vi ses, är ju mkt o skriva om... :)

2010-09-13 @ 20:39:16
Postat av: Linda till Anna

Ja, det är ju det där också. Hur mycket kan man snåla på dagarna och ändå klara sig? Känns ju som man vill spara, men inte äventyra ekonomin. Jobbigt!

2010-09-14 @ 10:08:38
Postat av: Linda till Elin

Tack, det vore himla snällt! Får utrusta oss med anteckningsbok och penna då det verkar vara en halv vetenskap det där! Xo)

2010-09-14 @ 10:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0