Fysiologisk undran

Sitter med bubblande mage och sparkande bebis och undrar lite över den fantastiska kroppen. Visserligen växer man i de flesta fall utåt, bort från kroppen, men obönhörligt tar livmodern plats inåt också. Jag kan inte låta bli att undra vart inälvorna tar vägen? Pressas de ihop ovanför alltihopa? Liksom upp och in i brösthålan? Magsäck och hela tarmsystemet, trycks det uppåt så bara själva sluttampen av tarmen slinker förbi bakom livmodern? Det känns ju som enda alternativet, för det kan ju inte klämmas in bakom alltihopa? Hur sjutton får det plats? Andningsfunktionen måste ju decimeras rejält sista tiden? Och att äta mycket på en gång kan ju inte gå!
Men det måste ju vara så, och av denna blir det skrämmande läskigt tydligt! Man kan enkelt dra hit och tid i tiden och se hur det tar mer och mer plats i kroppen! Jepp, tycker det ser läskigt ut och känns skrämmande att tänka sig att jag faktiskt har ett barn i den storleken i mig nu! Får nästan tvinga mig att se på bilden men gör det i "terapisyfte". Ingen struts här just nu!
Men shit vad läskigt det känns att titta och framför allt scrolla framåt i tiden!

Samtidigt har jag ju som sagt inga större problem med klädda magar, kan till och med tycka de är lite fräcka. När jag gick min lilla sväng på stan i torsdags hade jag ingenting emot att gå där med magen i vädret, och ateljéfoton med klädda magar tycker jag är riktigt fina! Jag och Oo tog ju ateljéfoton tillsammans inför en present till hans mamma, det var skitkul. Jag skulle nog kunna tänka mig att göra något liknande nu när vi väntar vårt första barn! Dock är det ju rätt dyrt, och hellre vill man kanske ha bilder tillsammans när tösen väl är hos oss.

 


Kommentarer
Postat av: tiger

Finns många fashinerande detaljer, tex hur gravida kvinnor undviker att tippa frammåt: http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071212-pregnancy-tips.html .

2010-09-20 @ 17:24:03
Postat av: Anna

..inte så konstigt att det tar två år innan alla inre organ är på sin rätta plats igen efter en graviditet. :o)

2010-09-20 @ 21:11:28
Postat av: Linda till tiger

Ännu en cool detalj! Så det är inte kvinnorna själva så att säga som svankar så otroligt, det är naturligt! Hehe, kan inte låta bli att föreställa mig en massa gravidmagar som tippar framåt!

2010-09-21 @ 06:53:07
Postat av: Linda till Anna

Två år? Najs! Xo)

2010-09-21 @ 06:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0