Dagens insats

Har ringt Försäkringskassan och kollat att mitt inskickade moderskapsintyg kommit in. Jag lade det på lådan för drygt två veckor sedan tror jag, och en påminnelse samt rykten om borttappade sådana fick mig att ägna en halvtimme i kö för tre minuters samtal. Mottaget och sådant där Startbrev skickat i fredags. Får väl se om det dyker upp i veckan.

Anna fick mig att tänka på en sak. Vi känner ju ingen större brådska med spjälsäng eftersom vi har korgen, men går den igenom dörröppningarna "rak"??
Blir ju lite knas om den måste lutas för att få igenom och Ronja ligger däri! Hahahahaha! Hur kan man missa en sådan väsentlig detalj? Själva grejen med korgen var ju att kunna flytta den smidigt överallt i huset, och om hon då sover bara bära in den i sovrummet när man själv ska lägga sig. Doh!

Kollade med Oo som visade sig jobba hemifrån idag, så han sprang och testade. Det går, om man håller korgen i kortsidan och går före eller efter in genom dörren! Något tungt blir det då, men eftersom det bara lär handla om morgon och kväll så går det nog bra. Bara att ropa "-Oooooooooo!" med ynklig röst :o)

Mina impulser att vilja fixa iordning hennes framtida barnrum tillskrev Anna det som systeryster påpekat tidigare: Instinkten att boa. Är det inte ett underbart ord? Boa! Hahaha! Föreställer mig själv böka och "grotta ner mig" bland filtar och gosedjur likt en höna lägger sig tillrätta i sitt bo och så ligga där och tryna tills hon ploppar ut!

Men har läst att det kan vara en rent plågsam vilja att fixa iordning för det kommande barnet, och så illa är det inte för mig, ännu i varje fall. En ilning i fixar-tarmen vid två-tre tillfällen vid tanken på att frossa i alla gulliga grejer man kan köpa, men syftet är minst sagt luddigt. Vill jag ha grejerna själv eller åt mitt barn? Höhö!
Den där "Fem myror är fler än fyra elefanter"-kudden jag köpte, den kan jag inte se mig själv låta fördärvas av kladdiga småbarnshänder och dreggel! "-Hallå där, ge hit! Mammas kudde! Du kan ta den där tråkiga med vuxenmönster!" Ack, modersinstinkt var är du?


Kommentarer
Postat av: Jenny

Elsa och Maja sov första två månaderna i barnvagnen inne. En helbra lösning! (Kan ha något att göra med att övervåningen=sovrummet inte var klart...) Bara rulla från rum till rum. Kan kanske bli lite svår med era trappor?

2010-10-12 @ 18:38:38
Postat av: Linda till Jenny

Aha, ja det var ju rätt smart! Men ja, lite bökigt med våran visserligen korta trapp. Kanske får prova sig fram :o)

2010-10-12 @ 21:15:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0