Tänd ett ljus


Fått upp den andra ljusslingan i granen. Det räckte med två! Nu får vi se när det blir till att klä den. Lite osäkert kikade vi på sådana där tjocka glittergirlanger, men jag vet inte riktigt. Känns lite svulstvarning? Tror jag föredrar mer vanliga hängprydnader istället, lite annorlunda och inte bara pumlor. Undrar var pyntet från barndomshemmet tog vägen? Just då tänkte man ju inte så mycket på att det kunde vara kul att ta vara på och ha kvar, men nu saknar jag en del av dom, tex de röda trästjärnorna vi hade.


(Kisse i knä)

Andreas kom förbi efter jobbet och drog ut Oo i skogen för att grilla korv! Försöker föreställa mig dom sittandes på nåt kalhygge med var sin korv i högsta hugg över en liten brasa som kämpar mot snålblåsten och fuktig ved :o)
Själv skulle jag säkert också må gott av att komma ut en sväng, men orkar helt enkelt inte! Funderar på att lägga mig i badet istället efter hyperansträngningen med julgrans-belysningen och  svep med damm-sugaren. Jag är verkligen på botten av energimätaren, och bättre lär det ju inte bli. Tjo-hoo. Är nog allmänt kinkig just nu, då jag redan börjar känna mig less på min gravida kropp och hur den begränsat mig. Fast å andra sidan är det kanske inte så redan, så det "bara" är fem veckor kvar. Tänk de som sjukskrivits flera månader, behöver kryckor och har konstanta smärtor som bara är att härda ut, för det är ju ett sådant "välsignat" tillstånd! Bah!
Jag inser att jag ändå är skonad och att jag själv får ta tag i tillvaron för att göra det bästa av den, men det tar emot nåt vansinnigt, både fysiskt och psykiskt vilket känns så jäkla mesigt att den gamla jag skulle fnysa föraktfullt åt mig själv. Jag tror har för mycket tid för att tänka och känna efter. Kommande två dagar håller jag i kurser på jobbet vilket är kul. Då glömmer jag nästan det gravida jag och blir "mig själv" där jag får stå och undervisa, göra det jag tycker är roligt! Min efterträdare är förresten som en svamp. Han suger åt sig allting och fattar direkt. Nemas problemas där inte, så kan nog i trygg förvissning lämna över inköparna till honom om fyra veckor!

Imorgon är det föräldragruppsmöte, men har sagt att vi inte kommer. Det funkar inte med jobbet, men jag överlever nog. Oo också har jag en känsla av. Tycker det är jätteroligt att han följt med varenda gång, men undrar om han finner det så givande för egen del. Tycker ändå att han borde följa med eftersom också han ska bli förälder och inte bara jag. Jag tycker inte heller det är så himla lajbans alla gånger, men det kan ju vara bra saker att veta, och om man tänker på antalet gånger vi öppnat "Den stora boken om barn" som vi så entusiastiskt köpte där i början så är nog de "påtvingade" träffarna bra för oss! Hehe!


Kommentarer
Postat av: Anna

Mmm, fem veckor. Som inte blir lättare. Försök hitta några glädjeämnen. Ät mer glass. Det gjorde jag. :oP Man måste ju få njuta av nåt när det går lite tyngre!



Jag har en sån där bok. Tänkte läsa den när jag väntade Emma men det blev då aldrig av. Har läst den vid några enstaka tillfällen, vid någon viss "fas" i hennes liv. Nu tog Peter faktiskt fram den igår och har börjat läsa kapitlet om att ha ett nyfött barn... :o) Så ni hinner läsa den sen. Eller också inte.



Kram!

2010-11-24 @ 14:42:51
Postat av: Linda till Anna

Hehe, glass låter ju inte fel. Och många bad!



Vad kul att han tog fram den boken! Får se om det förblir stående för oss! Xo)

Kram!

2010-11-24 @ 15:52:41
Postat av: Anna

Ja, bada mycket! Det är skönt. Man blir ju så mycket lättare och får avlasta kroppen. Efteråt måste man ju vänta med det några veckor. Skittrist! - som Emma skulle ha sagt.



och jo, jag blev lite förvånad över bokvalet... ;o)

2010-11-24 @ 19:19:17
Postat av: Linda till Anna

Va? Men bastu då?? Kan tänka mig att badkaret inte rekommenderas pga infektionsrisk och sådant. :o/

2010-11-25 @ 14:09:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0