Slösa...?

Det behövdes inget nytt däck som jag trodde. De reparerade på nåt sätt, 150 spänn tack och så var det klart! Goldie är i fin form igen! Bara för att vi nu lyckades undvika en däckutgift på någon tusenlapp tycker jag det är motiverat att spendera åtskilligt fler av de lapparna på en digital systemkamera! Jag har ju länge suktat efter en sådan, men då den kompakta onekligen är smidig att ha med sig överallt är det alltid sådan jag köpt. De är ju också betydligt billigare om man nu inte har allt för höga krav.
Nu fick jag dock tillbaka detta sug för möjlighet att ta bättre porträttbilder. Framför allt inomhus eller där blixt krävs har den kompakta varit riktigt dålig. Annas bröllop visade mig detta så sorgligt tydligt då blixten antingen förvandlar alla till spöken, eller suddiga andeväsen vid dess frånvaro. Nu vill jag som sagt ha bättre fotoförutsättningar inomhus med tanke på framtiden, och när Jennys bröllop nu också står för dörren blev frågan plötsligt väldigt aktuell. Jag är ju bara en glad amatör utan krav på femtioelva superfinesser, och vill inte heller lägga en halv förmögenhet, så lite sökningar på nätet kläckte denna lilla goding! Canon EOS 450D har fått mycket bra recensioner som nybörjarsystemkamera till den fotoglade. Priset skiljer sig åt rejält! NetOnNet vill ha 8990 men då får man med ett extra objektiv. De flesta andra ska ha samma pris med endast ett standardobjektiv. Japan Photo kan gå ännu lägre med 7969, så vi ska försöka hinna dit imorgon för att klämma och känna lite. Vore ju kul att ha en bättre kamera nu inför Nice-resan också! Får se hur det blir! :o)


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har en 450D minsann. Är ganska nöjd förutom att jag måste köpa mig ett makroobjektiv samt en blixt för att kunna ta de bilder jag vill ha. På vintern funkar annars den vanliga digitalkameran lika bra/dåligt.



Tänk på att det är greppet som är absolut viktigast. Att den känns bra i handen. Jag gillade min för att den passar de som har små händer.



Lycka till i djungeln! :o)

2010-05-24 @ 17:05:35
Postat av: Storstrumpan

Det har kommit ut en liten kompaktkamera - skulle absolut satsa på en sådan om jag skulle köpa en...

....med bra objektiv. De gamla hederliga är faktiskt ganska klumpiga....ska kolla upp märke ...

2010-05-24 @ 20:40:47
Postat av: Storstrumpan

Har kollat upp nu....Olympus E-PL 1

2010-05-24 @ 21:02:06
Postat av: Linda till Anna

Åh, så det är en sådan du har! Ja, jag läste att den passade de med mindre händer :o)

Den inbyggda blixten är inte så märkvärdig va?

Hm.

2010-05-25 @ 10:01:16
Postat av: Linda till Storstrumpan

Tack för tipset! Ska läsa om den... jag gillade ju den systemkameran ni hade. Vår kompakt kommer jag alltid fortsätta att använda. Systemaren vill ha vid "speciella" bilder". Svårt val!

2010-05-25 @ 10:02:53
Postat av: Stefan

Jag har objektiv till Olympus liggande.. köpta till min OM2 för länge, länge sedan. Funkar fattningen kan du ju ta över dom, har lite filter också..

2010-05-25 @ 11:16:24
Postat av: Anna

Det bästa är väl om du kan låna någons och prova dig fram till om du gillar den.



Jag kan bli irriterad över dess klumpghet ibland och det är nog för att man är så van att ha den där lilla med sig i fickan. När man är ute och leker i snön är det inte så enkelt att slänga fram systemkameran bara så där. Men vid tillfällen som kalas eller dop eller så är det ju inga problem...

2010-05-25 @ 11:27:54
Postat av: Linda

Hm...eftersom en system är just klumpigare än en kompakt är det till de speciella tillfällena jag ska ha systemaren. Vid flängande och aktiviteter är ju den lilla kompakta oslagbar med sin förmåga att bara rymmas i en ficka. Det gör man inte med den där Olympus även om den kanske vill kalla sig kompakt. Objektivet gör det omöjligt, så en speciell väska eller annat bärdon måste till och då kan man ju lika gärna ha en "riktig" systemare. Med objektiv vill/kan man inte heller behandla kameran på samma "slit och släng" sätt som man kan med kompakten.

2010-05-25 @ 12:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0