17 maj Oo skriver

Har fått ta del av vad min fru har skrivit så här långt. Själv blev man ganska överraskad när man inte fick handskar i present.  Hade ju som sagt redan lagt in mensdatumet i iPhonen och funderade inte så mycket mer på det.  Sen när man får detta beskedet i en liten ask, ja du, glädjetårar kom och tankarna började rusa.  Funderar man en stund, så är det ju rätt lång tid kvar, men det känns som att man vill fixa och dona med en gång, få det gjort.  Känns ju som även om det är ganska lång tid kvar, att det blir mycket man måste göra ändå.  Inhandlingen av diverse saker som man behöver är ju en del.  Har ju med detta lovat att sätta min fot för andra gången inne i Gekås varuhus i Ullared.  Är ju inte jätteförtjust i att trängas med folk för att spendera pengar.  I vilket fall så är det väl allmänt känt att det är billigt och bra nere i Ullared, så får väl som sagt ta en tur dit när vi väl har listan klar och tid att åka dit. 
Mer praktiska saker, vi killar tänker nog så, behövs ju göras.  Vi har ju pratat om bil, nu är det dags att fundera på en större bil så vi får plats med barnvagn etc.  Har redan lite lätt tittat på detta, men inte hittat någon som har passat helt hundra.  Har mycket andra funderingar på det praktiska, men det är nog ett mindre problem. 

Hur skall det bli att bli förälder?  Ja, vad skall man säga, mycket spännande, men också väldigt osäkert.  Blir ju många uppoffringar, kan ju inte ta sig själv i första hand utan blir ner puttad till andra hand.  Detta vet man ju sedan länge att det blir så med barn, men hur blir det när man väl är där?  Tiden kommer väl informera om hur detta blir, men undgår ju inte en att fundera på denna fråga.  Kanske man kan vara bättre förberedd?
Spontant tror jag det är otroligt att bli förälder, kommer ge en massa glädje.  Det kommer även att ge en massa oro, sömnlöshet, konstant uppmärksamhet osv.  Har lite svårt att kunna förstå hur man skall känna som det är, mycket förvirrad känner man sig mest. Barn kommer nog dock ge otroligt mycket i långa loppet, det kommer vara många jobbiga stunder, men flertalet roliga stunder istället. 

Hur kommer man vara som förälder?  Ja du, man kan ju bara jämföra med hur man tycker om hur andra föräldrar har hanterat uppgiften i sin närvaro.  Jag har väl självklart inte samma syn som alla andra på hur jag tycker och tänker när det kommer till uppfostring osv. för barnet.  Tror dock att det är jättelätt att stå vid sidan om som man gör ny och tycka och tänka, men att det blir lite annorlunda när man väl står i situationen själv.  Man kan väl bara hoppas att man håller på det man sagt sen tidigare, måste notera ner allt man ha tyckt och tänkt innan egna barn.
Andra funderingar om ämnet.  Tidsbilden blir nog lite annorlunda också, när man skall göra sig i ordning, ta sig iväg och träffas vi en angiven tid, så får man vara ute i god tid för att göra sig och sitt barn i ordning och se till att inte allt för många olyckor händer innan man har kommit ut ur dörren.  Kan ju nästan bli lite spännande det med. Tiden som förälder när barnen börjar växa upp lite kommer nog vara jätterolig, när man kan börja prata och få ut lite tankar från denna individ.  Känns något främmande då våra barn i dagens läge jamar lite lätt och spinner när dem skall uttrycka sig.
Mycket kommer nog försvinna ur minnet av den jobbigare tiden med barn när man har kommit ifrån den, och alla roliga minnen kommer vara kvar.  Detta tror jag är väldigt givande, kan bara se framför mig allt man vill göra med sina barn fram över.  Se hur dem utvecklas och hur dem lär sig nya saker, antingen från sina egna misstag eller om dem kanske ha snappat upp några goda råd från sina kloka föräldrar.  I vilket fall ser jag verkligen fram emot denna framtid även om förändringen skrämmer mig något.  Min älskade fru Linda skall bli mamma och själv skall man bli pappa, låter underligt, men tids nog blir det en vardag. :)

/Pappa Oo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0