Oo goes Gekås


Oo tycker inte om att shoppa. Oo tycker ännu mindre om att shoppa där det är mycket folk. Få människor blir mer kinkiga än Oo när det ska handlas och butiken är full med folk.
Innan det var tal om barn hade Gekås fasor och meningslöshet nämnts vid olika tillfällen, och en viss Oo som varit där en gång skulle aaldrig åka dit igen!

Oos fru avslöjar att hon är på smällen. Oo föreslår att de nu måste åka till Ullared! Oos fru såg med viss bävan fram emot denna dagen, men antagligen inte lika mycket som Oo själv.
Ungefär fyra timmar och 183 grejer senare kan Oos fru bara konstatera att hennes man gjort en strålande insats! Hon noterade att till och med en viss iver stundtals skönjades vid somliga avdelningar!

Jösses vad vi handlade! Och nej, summan kom inte i närheten av vad vi kunnat föreställa oss när vi sjöblöta efter det hällande regnet äntrade det gigantiska Gekås. Vid kassorna gjorde jag en naiv liten gissning (optimist för en gångs skull?) på fyratusen. Oo gissade på fem och ett halvt. Vi slutade på 7555, amen.
Men som sagt, grejer så det stod härliga till, och jag hittade förvånansvärt mycket kläder att växa i. De hade till och med en liten avdelning med mammakläder där två omlottklänningar och sådana där "maggördelgrejer" bland annat hamnade i vagnen. Fick också köpt allt från amningsbh:ar till DVD-filmer och babysitter. Listan vi fick från Elin betades raskt av och var till stor hjälp där vi handfallna stod bland alla barngrejer.
För växande barn är ju faktiskt Gekås ett grymt ställe ur klädsynpunkt sett.
Trötta, hungriga men nöjda proppades alla våra grejer, samt Monica och Ingrids blygsama påsar in i Saabisen och så åkte vi till Laxbutiken utanför Falkenberg för en god med sen lunch. Därefter loggades en cache intill innan jag knoppade in och sov hela vägen hem!
Väl hemma har vi sorterat våra inköp och gått igenom den gigantiska kasse med barnkläder vi fick från Nina och Anders. Helt otroligt vad kläder för den allra första tiden, så himla snällt! Så på den fronten känner vi oss nu ganska väl rustade i varje fall.
Något jag störde mig på där vi gick bland kläderna, och det var den omfattning av könsindelning i form av rosa och snuttigt och blått och "coolt". Störigt! Nu vet vi ju inte vilken sort som lurar där inne, men jag vill ändå inte ha så typiska kläder!

Har en känsla av att det inte blir mycket mera gjort idag. Oo är helt slut efter sin insats, och jag kan väl unna honom en resterade kväll i horisontalläge! :o)


Kommentarer
Postat av: Elin

WOW! Ni imponerar STORT - 7555 kronor på Gekås, då har ni fått med mycket hem ;) Så, så jobbigt kan det ju inte varit för Oo som nu insett Gekås storhet när det gäller barn och barnartiklar :)



Ska bli spännande att se vad ni har shoppat sen!



Och kan bara hålla med om uppdelningen på pojk- respektive flickkläder! Tråkigt att det ska vara så stereotypt, och det är inte vara på gekås detta gäller. Sen så måste jag klaga på en sak till - det är mycket större utbud på "tjejkläderna" alltså det rosa och puttinuttiga än på killkläderna....



2010-07-15 @ 20:37:58
Postat av: Anna

Jag har då alltid köpt kläder till Emma på både pojk och flickavdelningen och tycker att killarna har mycket större utbud av normala kläder för barn som leker/rör på sig. Shorts i orange, svarta mysbyxor MED MUDD, jeansknickers eller röda Cars-tröjor funkar ju jättebra på tjejer också.

2010-07-15 @ 21:03:50
Postat av: Elin

Anna, ja på det sättret funkar killkläderna mycket bättre men det "funkar inte" att gå in på tjejkläderna ovh köpa till killar på samma sätt... eller funkar gör det ju, men då blir det volanger, rosa och puttenuttigt... men killkläderna är mer lekkläder än tjejkläderna!

2010-07-17 @ 15:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0