Uppdatering

Direkt efter jobbet möttes vi på Sova-butiken i Bäckebol. Efter att snabbt uteslutit säng för femtio miljoner hos den tillmötesgående expediten, beordrade hon snabbt ned mig i en säng som vid första ögonblicket kändes megamjuk! Det ska den visst vara. På rätt ställen. Jag har alltid sagt mig föredra hårda madrasser och sovställningar hur som helst, gärna på magen, vilket varit omöjligt i min nuvarande hängmatta till säng. Magläge är visst inte alls bra ur ryggsynpunkt, ajabaja, bara att vänja sig av med! Jahapp. Sidoläge eller på rygg är det som ryggen föredrar, och förundrat kunde jag se hur höft/rumpa sjönk längre ned i madrassen än jag trodde kunde vara helt korrekt och riktigt. Men så skulle det ju vara för att ryggraden skulle bli rak. De hårdare varianter av budgetmodell á la Jysk och Ikea jag hittills sovit på har medfört att jag legat uppe på höft och axel, varpå svanken böjts ned, eller saknat stöd som hon formulerade det. Min hjärna tyckte det kändes väl mjukt, men bekvämlighetsmässigt där jag låg i märket Jensen kändes det jätteskönt! Så det är en riktig säng ska kännas! Provade tre olika, men naturligtvis var den dyrare skönast. Hur mycket? Tja, om vi skulle ha två plus bäddmadrass, ynka trettio tusen. Eeh, jag provar den andra en gång till sade jag och tyckte den var grymt skön! Oo gick och dreglade över ställbara, sådana där som man kan få upp madrassen så man kan sitta, halvligga och så vidare. Jotack, den dagen jag bli miljardär!
Så en Jensensäng fick det bli, med en lite bättre bäddmadrass samt madrasskydd! Jag vrider mig vid tanken på vad priset ändå slutade på, medan Oo inte haft någor problem med att punga ut till den för trettio. Vi må ha mycket gemensamt jag och min Oo, men min kanske extrema nojjighet för ekonomisk trygghet har han inte. En sängjäkel för, håll i er, 18 papp! Och det var dessutom ett kampanjpris! Eller nej förresten, ingen säng bara madrasser, för arton laxar, arton stora! Okej då, en bäddmadrass också, men hallå? Snacka om att ligga sömnlös! Eller nej. Jag lär sova så sött, så sött, men då det är beställningsvara, får jag stå ut med att ligga som en banan i nästan en månad! Åh vad jag längtar tills att få lägga mig i min nya madrass! Jag försöker rättfärdiga de bortflygande sedlarna med att det i alla fall inte är 18 000 spänn på musmattor, hårfärgning eller andra meningslösheter. Det är en investering för min rygg som kommer att räcka i över tio år!
Sova-tjejen och hennes kollegas prat om stöd för svanken, gjorde att jag provade att ligga på sidan och stoppa en kudde i där, dvs vid midjan för att stötta upp ryggraden så som de beskrivit. Kudden var lite stor så jag kom nog lite för högt, men i morse var det inte lika illa i ryggen som vanligt! Kanske jag skulle skita i 18000 kronorsmadrassen och satsa på en Ikeakudde istället! Fast näe, jag sov ju sådär när jag var tvungen att lägg till kudden vaje gång jag ville byta ställning eller flytta på mig.

Imorse så var i alla fall "Travelbjörnen" redo för en ny cache i sin resa runt i Europa, då jag skulle ut och lunchcacha med Alchemedez och Bullen! Med oss följde även Sundar som efter våra förklaringar blivit nyfiken på det här med geocaching. Hela sex stycken blev det totalt! Alchemedez hade spanat in i förväg lämpliga snabbloggade cacher, och då vi var fyra par ögon som letade, gick det därför betydligt snabbare än de planerade fyra cacher han tänkt!
Dock får Travelbjörnen bli kvar hos oss en stund till, då cacherna var av storleken micro, förutom en som bara tillät utbyte av sudd! :o)

Oo har besiktat Goldie idag som klarade sig utan anmärkning, och jag har pratat mig hes för den blivande applikationsansvarige. Imorgon är det kurs för ett gäng inköpare, combatpass på kvällen samt torsdagkväll och vaktjobb på Möllan på fredagkväll. Det blir att hålla i slantarna lite nu på grund av madrasserna. Dessutom har jag aktiviteter i februari, samt en helg uppe i Norrbotten som kräver sin del. Trevliga utgifter förvisso, men likväl utgifter! Att fixa garderoben i hallen får nog vänta lite ändå. Jag ska bara köra femtioelva combat- och vaktpass först! Xo) Undrar bara om jag ändå inte kommer undan inköp av nya svarta byxor att ha när jag vaktjobbar. Sist var det korsettkänsla och tarmvredsvarning när jag väl lyckats få igen gylfen! Men å andra sidan kanske vatten och bröd tillsammans med alla combatpass ger inte bara lite mer utjämning i kassan, utan också en utgift mindre på byxor!


Kommentarer
Postat av: Anna

Jensen är bra. Det märket har jag. Är hur nöjd som helst. Och ja, det är hutlöst dyrt att köpa säng.

2010-01-19 @ 17:50:09
Postat av: Linda till Anna

Man får verkligen se det som en investering!

2010-01-20 @ 13:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0