På plats i Sälen!

Nere i Sälen är det kallt! Uppe i Lindvallen är det behagliga tio minusgrader och vi är inkvarterade och mätta av Pytt i panna. Anna, Nicke och Oo spelar Plump, vilket hör till när vi är i Sälen, Plump och UNO! Monica och Tomas degar i soffan framför "Bones" och Ida och Hampus är på övervåningen och spelar på antingen medtagna Wii eller PS2.
Upp i ottan och med den vanliga känslan av att hälften var glömt, trots väskberget i hallen, styrde vi så kosan norrut. Medhavt fika i Åmål och lunch på Selma Lagerlöf i Sunne som vanligt, gottigotti!
Också som förra året, rumlade vi alla in på Nallens skiduthyrning och utrustade oss. Det var lite lugnare där denna gång, men alltid är det någon familj med tjocka jackor och svettiga pannor som ska få ned sina trötta barns fötter i trånga pjäxor. Jag avundas dom inte för en microsekund när de snubblar ut genom dörren med pjäxor i ena handen, gnällig unge i andra och skidor, stavar och hjälmar inklämt och glidande under armarna. Tycker det är nog bängligt att kånka ut min egen utrustning, och i Skistars anläggning där vi hämtar ut våra nycklar är det varmt och trångt och retlig stämning bland vuxna och barn som suttit i bilen sedan tidig morgon.
Vi lastar ut bilarna till samma stuga vi haft de tre två senaste åren, fixar snabbt en shoppinglista för det nödvändigaste inför morgondagen och åker ned till kylan nere i samhället. Oo behöver skidutrustning, och på Stadiums outlet hittar han byxor, jacka och väst till rackarns bra pris. Själv fyndar jag ett par likadana byxor, en fleecejacka och träningsbyxor á la mysstil. Det är ju så grymt skönt med hängselbyxor, och mina gamla har jag haft sedan gymnasiet!

Nu ska jag byta om till något bekvämare innan jag ansluter till Plump! Av någon anledning brukar jag alltid få en massa plumpar under mitt namn, men det är väl det som är meningen??



Kommentarer
Postat av: Stefan

Gott att höra att resan gått bra! Hälsa!

2010-01-10 @ 21:09:45
Postat av: Anna

Låter härligt! Det blir ingen fjällresa för oss i påsk. Fullbokat. Vår vanliga otur antar jag. Ha det så kul! Bryt inga ben!

2010-01-10 @ 21:19:06
Postat av: Daniel

ååh låter ju bara för häääärligt!!!!

2010-01-11 @ 09:27:15
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Linda till Stefan

Tackar! Alla hojtar tillbaka till dig! :o)

2010-01-11 @ 09:33:43
Postat av: Linda till Anna

Vad? Räcker det inte med att ni ska bli man och hustru!? ;o)

2010-01-11 @ 09:34:41
Postat av: Linda till Daniel

Jajjemänsan! Kikar ut genom fönsren och ser liftarna i full gång. Dags att klä på sig att ge sig ut! Solen tittar också fram över trädtopparna. :o)

2010-01-11 @ 09:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0