Ladybug!

I väntan på köttgryta och efter skönt bastubad kunde jag förstås inte låta bli mössan som vuxit fram så snabbt under början av helgen. Och under herrarnas skidskytte i OS färdigställde jag den lagom till det blev dags att krypa i säng!
´
Jag är dock väldigt osäker på storleken, både vidden och djupet, då jag fortfarande inte lärt mig nedteckna vilken omkrets ett visst antal maskor, stick- och garnstorlek ger. Är rädd att det inte blev en mössa som räcker ned ordentligt över öronen. När jag googlade nyckelpigor lite snabbt såg jag inga antenner, men en närmare granskning visar ju att de faktiskt har sådana, små visserligen med ändock. Undrar bara vart jag ska placera dom då de i verkligheten har dom längst ned/ut på "nosen" men rent estetiskt skulle det nog se bättre ut i "pannan". Jag vill ju gärna också att de i sådana fall ska stå upp själva och inte bara hänga slokande som de lär göra om jag bara virkar två "pinnar" som sys fast. Har lekt med tanken på ståltråd eller piprensare, men hur färster man dom utan att ändarna sticker bäraren i huvudet på ett synnerligen obehagligt sätt?
Mitt kritiska öga är inte heller riktigt nöjd med vare sig ögonen eller prickarna som blev i största laget. Nyckelpigan blev både glos- och skelögd! Dessutom har ju en nyckelpiga onekligen en utstickande "huvuddel", så jag kunde ju kanske ha försökt göra den svarta huvudgrejen på sådant sätt att lite fyllning kunnat stoppas i innan den syddes fast. Nej, jag får nog se denna som en första prototyp och ge mig själv en ny chans. Jag fick ju huvudomkretsen av Camilla, men skulle gärna testat djupet för att kolla upp hur mycket jag egentligen behöver sticka innan minskning och avrundning påbörjas. Den knepiga är ju den svarta nederkanten. Stickar jag mössan för djup måste kanten rullas upp mera och då försvinner det svarta upp i rullningen. Stickar jag för grunt behöver den svarta kanten rullas ned och det är vare sig snyggt eller meningen. Jag måste helt enkelt bli bättre på att skriva ned måtten som blir när jag stickar si eller så!


Kommentarer
Postat av: Elin

ÅÅÅ Vilken fin mössa! Du är grym ju :)

2010-02-15 @ 08:54:28
Postat av: Linda till Elin

Tack! :oD

Funderar på att göra andra ögon, typ skrattande så de görs stängda på nåt sätt som är svårt att beskriva. Tyckte nästan denna blev lite stirrig! :o)

2010-02-15 @ 09:32:34
Postat av: Camilla

Herre gud vilken häftig mössa! Gud vad duktig du är, jag är riktigt imponerad! =)

2010-02-15 @ 21:26:33
Postat av: Linda till Camilla

Tack! :oD

2010-02-16 @ 08:21:28
Postat av: Jennie

Vilken ljuvlig mössa!!

Finns det mönster på denna eller har du komponerat själv?

2011-12-20 @ 16:03:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0