Äta upp

Titta, mitt fejs ser dubbelt så stort ut som Oos! Kanske det är vinkeln? Kanske det faktiskt ÄR större? Jag har ju faktiskt gått upp över tio kilo!
Det var omständigt att ta sig upp ur badet igår, så får nog vänta med att tappa ur vattnet tills jag faktiskt står upp fortsättningsvis. Kan tillägga att samma fas (om det nu finns olika) gick igen igår! Fixades ganska snabbt denna gång dock, men brassar vi för mycket julbelysningar eller vad är det frågan om? Tre gånger på sju dagar, och Göteborg Energi borde börja fundera på en större säkring kanske?

Det är ju andra advent på söndag, det drar ihop sig! Vi inser att vi nu faktiskt måste ta tag i att-göra grejerna innan syster med familj kommer och julen faktiskt står för dörren. Oos utrensade grejer står fortfarande i korridoren, papperskassar med våra skor står i hallen tillsammans med annat som jag inte vet vad vi ska göra utav. Tvättstugan behöver röjas så groventrén kan användas för snöiga och blöta syskonbarn samt barnvagn. Dammet på alla ytor ska tämjas, gästrum och barnrum iordningställas, barnvagnen hämtas, julklappar och Wii-konsolen fixas, tvättberg bestigas, huset barnsäkras för en drygt 1,5 och 3,5-åring och så vidare och så vidare. Och med tanke på hur energiska vi är under veckodagarna hemkomna från jobben, har vi typ tre helger på oss. JÄTTEmycket tid egentligen, men hallå, det är oss vi snackar om!

Julbord på Panget imorgon och Hampus kalas på söndag. Ska dessutom följa ännu ett av Annas råd och skaffa sådan där plastfrotté till mig själv i sängen, utifall att vattnet skulle få för sig att börja sippra eller forsa medan jag sover. Har hört att det inte är den mysigaste vätskan precis, och att få den ner i flera tusenkronorsbäddmadrassen känns onödigt. För att inte tala om hur mycket man lär känna för att försöka tvätta en sådan decimetertjock madrass i dubbelsängsstorlek när man kommer hem från BB! En handduk eller två kanske skulle funka också, men plast känns tryggare. Så kan jag ligga där och föreställa mig min inkontinenta ålderdom i förtid. Shit, bäst att skärpa sig på knipövningsfronten, annars lär jag få känna på inkontinensfasen snarare än jag vill!

Oo fick ett tips under deras pappaprat i onsdags. Undrar just varför dom fick det och inte vi i mammagruppen, med tanke på att tipset var att ha en barnblöja för läckande fostervatten på vägen in till förlossningen, då vanliga bindor sällan räcker. Själv hade jag förberett mig på att ha en hög handdukar mellan benen, men en barnblöja låter ju... mycket bättre.

Oo kollade service och urkoppling av airbag för Saabis. Då det är dags för kamremsbyte skulle det gå på dryga tiotusen, och så fyra till för airbagen! Eh, vi placerar stolen bak istället och väntar med servicen till våren. Det var ju i samband med airbagsfixandet som vi tänkte ta servicen, men nu kan vi bunkra lite pengar istället.

Har ibland undrat lite över det där med barnsäkringen av ens hem inför besök. Det kan likställas med besök av hund tycker jag, för båda varianterna är ju lika oberäkneliga. Hur mycket är man skyldig att ordna för att säkerställa sina ägodelar? Hur stort ansvar kan man förvänta sig av föräldrarna/ägarna? Hur mycket ska man som värd acceptera för att "det är ju bara barn", vilket många anser ursäkta vad som helst?
Läser trådar på FL där barn respektive hundar har förstört eller smutsat ned andras ägodelar, och meningarna är delade om ansvarsbördan. En del anser att man får skylla sig själv som inte plockat undan vasen man var rädd om, medan andra tycker tvärtom. Ibland får jag intryck av att en del föräldrar inte bryr sig för att de helt enkelt inte orkar. De orkar inte hålla koll på barnen hela tiden, en del anser att alla i sällskapet ska hjälpas åt att hålla koll och blir närmast förvånade, nästan förnärmade över att det inte alls var så självklart när olyckan väl händer. Hallå, vi är ju gäster och trötta småbarnsföräldrar så då kan ju de övriga hjälpa till och hålla litet öga va? Det behöver inte vara någon medveten uttalad tanke, men i de flesta sällskap kanske det faktiskt fungerar så.
Nu är jag inte uttröttad småbarnsmamma ännu, men med tanke på hur nojjig jag är idag beträffande skuld och samvete, så har jag en känsla av att jag lär ha rätt svårt att slappna av när jag är på besök med en mobil Ronja hos andra! Och skulle hon förstöra något skulle jag få så dåligt samvete och behöva överkompensera, för det är ju inte bara det materiella värdet, det kan ju vara något med affektionsvärde som förstörs!
Men det behöver inte vara något som går sönder, det räcker med nedkladdade fönster och möbler och jag skulle få vansinnigt dåligt samvete. Men när man väl är trött och "härdad" förälder bryr man sig kanske helt enkelt inte av det anledningen att man inte orkar? Typ "Sådär har jag det varenda dag så då får de acceptera det där lilla under ett besök!"
Det är nog mera attityden tror jag som jag hakar upp mig på. Den där inställningen att man ska acceptera allt som den andres barn gör, "för de är ju bara barn!" och istället för att visa en vilja att kompensera eller be om ursäkt, blir defensiv. Om min valp tuggat sönder min värds skor, hade jag anklagat denne då för att inte varit förutseende nog att ställa undan dom, och därmed haft sig själv att skylla? Ja, man kan mötas tycker jag, försöka tänka på vad en sprallig valp eller småbarn kan innebära och förbereda något, men då också möta samma respekt hos gästerna. De kan inte förvänta sig att man som icke förälder eller hundägare säkrar allting eller håller koll på deras telningar! Eller?
Ååh, kan nästan höra de läsande föräldrarnas tankar: Vänta bara tills du själv har barn!
Ja, det vore ju inte det första av det jag bloggat om som jag fått äta upp, men är det inte det som kan vara lite kul också? Framför allt när jag själv om några år sitter och läser detta! HA, stackars naiva Linda! Jag var verkligen stor i orden då!

Kommentarer
Postat av: Elin

Vi har sådan plastad frotté så du kan låna av oss, men sen kan man behöva dem ändå till bebisens säng! Men vi har ganska mycket, så de kan ni ju ha ett tag!



Trodde jag hade kvar sådana där blöjbindor från barnmorskan sen mitt vatten, men de har jag nog slängt! Trodde ju inte de skulle behövas. Men blöjor kan ni få. Noels e ju lite större än de minsta bebisblöjorna :) Men vattenavgång innan man åker in är inte så supervanligt om jag förstått det rätt, eller det är iaf. vanligt att de får sticka hål så att vattnet går under förlossningen. Men det är bra att vara förberedd! Kan göra iordning en påse med saker så kan Andreas ge den till Johan imorgon på innebandyn!

2010-12-03 @ 18:36:27
Postat av: Elin

Sen tycker inte jag man ska barnsäkra massa åt andras barn... Man kan ju ställa undan om man har nåt väldigt ömtåligt på låg höjd. Jag anser att om vi åker hem till folk så får vi passa Noel så att han inte förstör saker, och förhoppningsvis uppfostra honom till att inte ta på allt (även om det är ett tag kvar tills dess ;) ) Men om jag ser saker som jag inser att han kommer vara på så brukar jag fråga om jag får ställa undan dem ett tag så att man slipper det momentet att jaga iväg därifrån hela tiden :)

2010-12-03 @ 18:38:33
Postat av: Linda till Elin

Tack vad snällt!

Vi köpte visserligen en sådan frottégrej på Ikea igår, men de verkar ju behövas! Är inte Noels sådana där som man drar på som ett par byxor typ? :o) Men jag hoppas jag slipper läcka vatten innan jag kommit in, men man vet ju aldrig...

Sund inställning du har beträffande "barnsäkringen", men tyvärr inte självklar bland många. Ja, jag tycker iaf att den är sund och bra, för det finns ju uppenbarligen många som anser annorlunda. Det är kanske dom man ska dra hem ett gäng livliga valpar till? "Jamen de är ju tå töööööta!" Xo)

2010-12-04 @ 09:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0