Lite kyligt

Väldigt snygg bild tagen i farten (om man nu kan tala om fart för mig nuförtiden, framför allt uppför trappor!). Ville bara bevisa att jag kan stänga vinterjackan! Inte så snyggt kanske, och inga stora marginaler, men det går! Får höra från höger och vänster att jag ser så liten ut, inte alls åttonde månaden och så vidare. Synd att det inte kan kännas därefter också, men å andra sidan hade det väl varit än värre då.
Har ingen aning om vad jag har för blöta stänk på jackan. Säkert dregel från mitt flåsande av trapporna. Men SÅ gött att jag kan stänga jackan i denna period av iskyla! Får höra att det är rena vårvädret uppe i norr, medan vi darrar i 15 västkustska ohyggliga minusgrader! Dessutom varnas det för snö överallt - utom här. Synnerligen orättvist, jag vill också ha snö!

Körde min klistund där vid tre-halvfyra i natt, och tog med fötterna också för skojs skull. Lät sedan mina egna snarkningar väcka mig själv femhundra gånger sista timmen innan morgonnyheterna på tv:n proklamerade att Sverige inte alls var så neutralt, vem som nu kunnat tro något sådant ever.
Oo har innebandy idag, men tror jag ska hoppa över stadssvängen och dra till Allum istället. Vid packandet av BB-väskan igår konstaterades att jag inte har fler amningströjor än de som Elin så snällt lånat mig. En långärmad kanske inte är så dumt i smällkalla vintern? Dessutom kan det kanske vara bra med fler än två amnings-bh:ar, då jag minsann hört hur man kan söla åt alla håll och kanter. HM ska få sig ett besök, och kanske konditoriet som hade pärlsockerbeströdda lussekatter.
Till Ronja packade vi några ombytesbodys plus tjockoverall, så när det är dags att åka hem får hon bara ett bomullslager under overallen. Räcker det, när en annan lär vilja ha minst två lager under för att gå utanför dörren? Har iofs packat en filt också.
Apropå kyla så klistrar jag in denna som florerat femtioelva varv på nätet. Tycker dock den är så himla bra!

"En liten jämförelse mellan norrlänningar och resten...
15°C
Det blir inte varmare än så här i Norrland, så vi börjar här...

När det är +15°C
Tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar. Norrlänningen solar.

+10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Norrlänningen planterar blommor i  trädgården.

+5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta. Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser. Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.

-5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa. Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

-10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus. Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca. Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta. Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.

-40°C
Stockholm krackelerar sönder i kylan. Norrlänningen köar vid den lokala hembrännarn.

-50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

-60°C
Torneälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

-70°C
Den falska Norrlänningen flyttar söderut. Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus. F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
Mikroberna i maten överlever inte. Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C
ALL atombaserad rörelse stannar. Norrlänningarna börjar säga till varandra "Helvete, vad kallt det känns ute i dag".

-300°C
Helvetet fryser till is. Norrlänningarna är ensamma.
"

Kommentarer
Postat av: Anna

Efter en vecka har vi använt följande plagg: Två pyjamasar (har en favvo och när den hänger på tork används den andra). Två bodies (som tvättats några gånger). Tre par byxor. Ett par mysbyxor utan fot, ett par med fot och ett par tunnare bomullsbyxor med fot.



När vi åkte hem från bb var det -16. Hon hade en body samt byxor. Ett par sockar. En mössa. Ett par tunna vantar. Tjockisoverallen. Väl i bilstolen la vi en fleecefilt ovanpå. Hon var ju som en liten boll så man kunde ju inte "klä på" henne. Bilen brukar ju kunna köras fram till dörren... Vi tog en liten promenad på någon minut till parkeringen och hon var då varm och god.



Och ja, jag kände mig också enorm de där veckorna. Kanske mest för att man inte kan röra sig som man vill. Men så finns det de som går upp 30 kg och ser ut som en luftballong. Jämfört med dem är du ju faktiskt liten. ;o)



Kram!

2010-12-02 @ 12:27:01
Postat av: Linda till Anna

Åh, great info! Vi har inte packat några byxor...kanske inte är så dumt, alternativt helkroppsbody(?) Har haft svårt att hitta bodys och byxor med fot som jag tycker verkar så praktiskt. Vantar har vi inte ens köpt...känns som att overallen är så stor att händerna försvinner in i ärmarna. Det får duga! Xo)

Och vi struntar i att avaktivera airbagen, det var ju svindyrt, så vi frågade inte ens vad det skulle kosta att koppla in den igen! XoS Vi får ha henne bak alltså, hehe, inte framme ändå! :o)

2010-12-02 @ 12:36:07
Postat av: Anna

Vi får inte in Iddes armar i overallens armar, hon ligger ju fortfarande ihoprullat (som i magen). Att räta på benen eller armarna är inte tal om. Händerna är som uppe vid munnen hela tiden. Så ett par vantar är ett måste här. Hade inte heller köpt några men tog de jag stickat. De är inte så varma men duger bra. :o) Hade inte du stickat ett par svampvantar?



Bra att ni kollade upp priset! Vissa bilar är det billigare på tror jag...

2010-12-02 @ 13:23:29
Postat av: Linda till Anna

Hihi, låter lite gulligt "ihoprullat (som i magen)"! :o) Kanske ska investeras i ett par vantar här också då! Svampvantarna var EN handledsvärmare för en vuxen. Orkade inte göra en till! Xo)

2010-12-02 @ 13:30:52
Postat av: Anna

Hihi, mudd var det ja...

2010-12-02 @ 16:22:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0