Det var ju det ja

Det är visst Lucia idag? Går man inte skola eller har barn har jag en känsla av att det är ett faktum som går en lätt förbi. Lussetågen när jag jobbade i skolan var rätt mysiga i all sin fumlighet av brokiga framträdanden. När jag själv var elev deltog jag ända från högstadiet till gymnasiet, eftersom jag gillade att sjunga i kör. Om jag inte minns fel åkte jag på att vara själva Lucia när jag gick mellanstadiet, och jag fattar fortfarande inte varför, anonym och icke-populär tjej som jag var. Tyckte dock att det var rätt tråkigt (och läskigt) för jag fick ju inte sjunga då.

Minns när vi var riktigt små hur det skulle upp och lussas för pappa, aldrig tvärtom. Jag gick ju inte dagis men har förstått att det lussas för fullt där idag. Då jag ännu inte innehar den titel eller känslomässiga status för mamma"hood" tycker jag det verkar otroligt tråkigt med lussande bland dagisungar. Jag kan inse att man som förälder säkert finner det alldeles förtjusande och gulligt och det ska fotas och filmas och helledussingen, men att jag själv kommer att göra det en dag, eller kanske snarare förväntas göra det en dag framkallar rena kväljningarna! Fy vad obeskrivligt ointressant och uppstyltat! Javisst är det cynikern som är framme igen, för barnen själva tycker säkert det är jätteroligt, för att föräldrarna tycker det kanske? Chansen att visa upp sin telning i tå tööta tomtedräkten? Läste en blogg där sonen vägrade ta på någon lusseutstyrsel och stod och sjöng i vinteroverallen. Haha, våga vilja själv! Aftonbladets superrättvisade "undersökning" visade på att 80 procent eller nåt av de närvarande föräldrarna är mammorna, för att de faktiskt har de större outtalade förväntningarna att närvara vid sådana spektakel. Dyker en pappa upp är det "-Ooh, vilken engagerad och god far" och "-Vad är det för mamma som inte vill se sin dotter lussa?" Sällan är det "-Ooh, vilken engagerad och god mor", nej det tas för givet att hon är där!
Nu hävdas det hur viktigt det är att närvara, för barnets skull, och vilka sätter dessa förväntningar hos ungen? "Var är mamma din då?" "Kommer inte mamma för att se hur fin du är?" Det värsta är att jag själv lär känna denna press att delta, engagera mig och visa på hur fullkomlig moder jag är inför alla andra beskäftiga morsor på dagis. Men jag hoppas vi har ekonomin så att även Oo kan ta ledigt och vara med han också! För till syende och sist handlar det ändå om barnet, och om hon blir glad av att ha oss där så är det eftersträvansvärt. Inte det faktum att slippa få tissel och tassel och sneda blickar från nedlåtande besserwissermorsor som bryr sig mera om att tycka till om andras ungar och familjer än sina egna. Oups vad jag gick igång på det där nu då, bäst jag sätter punkt nu! Hohoho!

Kommentarer
Postat av: Anna i gbg

hehe... jag har inga egna barn och tycker och tänker som du...phuu vad jobbigt... skönt att man slipper vara med på sånt. Men jag är ganska säker på att om jag skulle få barn, så kommer jag att engagera mig och stå där och vara med... mest kanske för barnets skull, för jag minns själv hur viktigt det var att föräldrarna (mamma faktiskt, som var hemmafru när jag var liten, pappa jobbade oftast...)var med när andra föräldrar var med. Nu har jag ett jobb som gör att jag jobbar så oregelbundna tider och jag kan heller inte ta ledigt hur som helst, så skulle jag få barn är jag otroligt beroende av min respektive, som får hämta och lämna och Vab:a osv. Jag hade nog trott att jag skulle slippa dåligt samvete så länge han kan ställa upp, för det viktigaste måste väl ändå vara att en förälder är där iallafall om inte båda kan och det ska inte spela någon roll vem det är, eller? Sen kan ju jag tycka att det är tråkigt att missa tillfället... eller inte... ;-)



Skönt att hon låg rätt och du slapp vända och hålla på och kanske lösa det på andra sätt. Nu är det väl bara att vänta och låta det lösa sig själv? Typ...



Såg att du hade andra Annor som kommenterade, svårt att veta vem som är vem kanske, så jag behåller mitt Anna i gbg, trots att vi är i gbg båda två... ;-)

2010-12-13 @ 17:40:36
Postat av: Linda till Anna

Hehe, tack för att du hjälper mig hålla isär er Annor, annars kanske mina svar kunnat bli lite kryptiska! ;o)

Ja, det var väldigt skönt att hon låg rätt! Jag hade ändå nästan (såklart) förberett mig på att bli snittad! Hehe, precis, lösa sig självt. Tänk om hon bara kunde gliiida ut eller nåt? Xo)



Nej, visst ska det inte spela något roll vilken förälder som är där. Synd bara att många andra inte verkar anse det.

2010-12-13 @ 19:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0