Lördag idag!

Om man räknar med åren i Stenungsund har jag bott här nere i ganska precis åtta år nu, men jag hade ännu inte besökt Slottsskogen mer än en enkel promenad igenom vid kanske två-tre gånger. Idag invigde vi cykelstället (ännu en fördel med dragkrok!), hängde på cyklarna och drog till just Slottsskogen och dess cacher. Okej, det blev några på vägen också från bilen. Det duggregnade ganska friskt när vi började, men allt eftersom timmarna gick klarnade det upp för att bli riktigt varmt och soligt.
Tio cacher blev det totalt, varav en multi samt en för oss första av typen earth. Snacka om att jag är en klenis! Flåsade värre än en astmatisk hund och benen som spagetti efter minsta backe! Deprimerande.
Jag må le käckt på bilden från utkikstornet, men tänk "flås-flås- SMIL -flås-flås-flåås"! Inte syns det heller hur svetten rinner överallt, och det är första cachen på plats i skogen.
Jag visste ju att det fanns djur så som pingviner och ett nu förtiden före detta fågelhus. Men jag visste inte att det fanns så mycket mera vilket ju är helt fantastiskt! Första gången jag fick se älgar i en inhägnad faktiskt. Har förstått att djurlivet minskats av kostnadsskäl vilket är synd. Jag tycker det är fantastiskt av Göteborg att erbjuda detta, inte bara en gigantisk park mitt i stan, utan också denna möjlighet för barn och vuxna att ta del av alla dessa djur utan någon som helst avgift (om man nu tänker bort skattepengarna).

(Nya koordinater till multicachen räknas fram vid Smålandsstugan)


På vägen hem var han ju bara tvungen att logga en cache han spanat in ett tag. Behöver jag påpeka att han inte var så ren när han kom upp? Men han trillade inte i ivarje fall!

Väl hemma upptäcker jag att vi fått med oss en kompis hem från den centralt belägna parken. Lade märke till den lilla mätarlarven när vi var tillbaka vid bilen men glömde sedan bort den tills jag såg hur Maja oerhört intresserat spanade på min ryggsäck. Hoppas den ska trivas i vårt päronträd istället! :o)


Oo är ute och skruvar trall och jag funderar på att lägga mig i badet. Kycklingmiddagen med pasta och sås på fetaost och oregano är avklarad och undanröjd, med fyra lunchlådor till godo. Gött!
Jag är helt slut i kroppen och funderar på att lägga mig i badet. Jag har faktiskt aldrig använt badkaret sedan vi flyttade in, då jag har varit desto flitigare i bastun. Blev ju lite sugen när jag skrev den senaste "Skrivpuffen" :o)


Kommentarer
Postat av: Anna

...och du kommer att njuta av badkaret än mer framöver. ;o)

2010-08-21 @ 20:51:10
Postat av: Linda till Anna

Ja, de erfarna säger ju det! ;o)



2010-08-22 @ 13:13:49
Postat av: blaufish

Mycket snyggt foto på larven/bladet. Snyggt kort skärpedjup och härlig oskärpa / bokeh

2010-11-10 @ 21:25:00
URL: http://blaufish.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0